Εφημερίδα Αλήθεια Καρδίτσας

ΕΣΠΑ: Σκάφος – ασθενοφόρο αποκτούν οι Σποράδες

Μια μόνιμη συζήτηση εδώ και δεκάδες χρόνια στη χώρα μας, είναι πως θα εξασφαλίσει το κράτος ότι οι μόνιμοι κάτοικοι και οι τουρίστες των νησιών μας, όταν θα διατρέξει κάποιο πρόβλημα η υγεία τους, δεν θα κινδυνέψει η ζωή τους.

Ανάδειξη του Αρχαϊκού Ναού Απόλλωνος στην Αρχαία Μητρόπολη με ευρωπαϊκούς πόρους

Η περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την Συντήρηση και ανάδειξη του Αρχαϊκού Ναού Απόλλωνος στην Αρχαία Θεσσαλική πόλη της Μητρόπολης Καρδίτσας.

430 εκ. € για οδικά έργα στη Θεσσαλία – Τι αναφέρει το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης

Η λίστα μεγάλων έργων που ολοκληρώθηκαν ή υλοποιούνται κατά την τελευταία δεκαετία από συγχρηματοδοτούμενους και εθνικούς πόρους, όπως παρουσιάστηκαν στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Θεσσαλίας 2021-2025.

Ο δρόμος ΔΕΛΤΑ – ΠΑΛΑΜΑ κάνει ευκολότερη την πρόσβαση στην Καρδίτσα

Το έργο βρίσκεται στην φάση της ασφαλτόστρωσης και η υλοποίηση του έργου έχει ξεπεράσει το 80%.

Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Τιμόθεος μιλάει για το Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητρόπολης (βίντεο)

Το κοινωνικό της πρόσωπο, αναδεικνύει η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, με την κατασκευή του Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων.

Στέγη για τους άστεγους των Τρικάλων επιχειρεί να προσφέρει η Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

Η ανακαίνιση του κτιρίου της οδού Ομήρου δίνουν λύσεις σε άπορους – άστεγους πολίτες του νομού Τρικάλων, με την λειτουργία Κοινωνικού Εστιατορίου & Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων Δήμου Τρικκαίων.

Το ΕΣΠΑ προσφέρει 45 εκ για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων – Τα 10 έργα σε κτίρια της Καρδίτσας

Φορείς από όλη την Θεσσαλία έχουν υποβάλει ολοκληρωμένα σχέδια για την αναβάθμιση κτιρίων και έχουν ενταχθεί σε αυτό 54 συνολικά κτίρια από όλη την Θεσσαλία, 10 εκ των οποίων στην Καρδίτσα.

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το δημαρχείο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης ανέρχεται στο ποσό των 230.000,00€ και χρηματοδοτείται από ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, Άξονας Προτεραιότητας 3 «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική προς το περιβάλλον» από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Ε.Ε: 21,6 εκ ευρώ την Ελλάδα για τις ζημιές από τον Ιανό

Το ποσό των 21,6 εκ ευρώ ενέκρινε η Κομισιόν για την Ελλάδα, σε σχέση με τις ζημίες που προκλήθηκαν από τη Μεσογειακή καταιγίδα Ιανός τον Σεπτέμβριο του 2020, με τα χρήμματα να προέρχονται από το ταμείο συνοχής.

Το δικαστικό μέγαρο Καρδίτσας γίνεται ανθρώπινο

Με το ποσό του 1,5 εκ € χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας την ενεργειακή αναβάθμιση του δικαστικού μεγάρου Καρδίτσας, μέσω του ΕΣΠΑ.

Ποδηλατόδρομους στα Τρίκαλα χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ο νέος ποδηλατόδρομος στα Τρίκαλα θα χρηματοδοτηθεί με 756.000 ευρώ και συνδέεται με τον παραποτάμιο ποδηλατόδρομο στις όχθες του Ληθαίου από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

13500 Ρομά της Θεσσαλίας ωφελήθηκαν από το ΕΣΠΑ

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την ωφέλεια των ΡΟΜΑ όλης της Θεσσαλίας, στην ετήσια έκθεση έτους 2019 για την κοινωνική ένταξη που συζητήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020 στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Καρδίτσα: Τα κέντρα κοινότητας στηρίζουν την κοινωνία – Μέσω Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου η χρηματοδότησή τους

Οι δήμοι του νομού Καρδίτσας, έχουν συγκροτήσει κέντρα κοινότητας και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην κοινωνία με στόχο την κοινωνική συνοχή.

Καρδίτσα: Νέες προοπτικές για το Θεοδωρίδειο Κέντρο «Ορίζοντες» με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ

Νέες προοπτικές για τη λειτουργία του και τις υπηρεσίες που παρέχει στους ωφελούμενούς του δημιουργεί για το Θεοδωρίδειο Κέντρο “Ορίζοντες” του Δήμου Καρδίτσας η επέκταση του κτιρίου που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 με προϋπολογισμό  1.068.617 ευρώ.

Οι κατασκηνώσεις του Νεοχωρίου Καρδίτσας θα αποκτήσουν ξανά ζωή χάρη στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής

Οι κατασκηνώσεις του Νεοχωρίου Καρδίτσας, στην πανέμορφη τοποθεσία με θέα στη Λίμνη Νικολάου Πλαστήρα, θα αποκτήσουν ξανά ζωή, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής.

Το ΕΣΠΑ αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για τις υποδομές σε τμήματα με έδρα της Λάρισα, με το συνολικό πρόγραμμα μέσω Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

“Μαθητής στο σπίτι”: laptop και tablet σε μαθητές, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στον ειδικό στόχο 2α.5.2 «Βελτίωση της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών και υπηρεσιών εκπαιδευτικής υποστήριξης σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες», μέσω του προγράμματος "Μαθητής στο σπίτι".

Εκσυγχρονισμός αστυνομίας και ΕΚΑΒ με νέα περιπολικά και ασθενοφόρα στη Θεσσαλία

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδότησε μέσω του Ταμείου Συνοχής της Ε.Ε. τον εκσυχρονισμό του στόλου οχημάτων αστυνομίας και ΕΚΑΒ της Θεσσαλίας, αλλά και με ειδικό εξοπλισμό των δύο υπηρεσιών.

Αναβαθμίζονται τα συστήματα κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Καρδίτσα

Ο Δήμος Καρδίτσας αναβαθμίζει το σύστημα διαχείρισης και επέκταση χρήσης κοινόχρηστων ποδηλάτων και ήδη εντάχθηκε στο «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014 – 2020».

Ξεκινούν οι εργασίες στο Καρδίτσα – Δέλτα που γίνεται πλέον ασφαλής δρόμος

Μετά την απόφαση επίταξης 160 στρεμμάτων – δεν συναινούσαν οι ιδιοκτήτες – μπορεί πλέον να εγκατασταθεί ο εργολάβος και να υπάρξει έναρξη εργασιών.

Ο Ε65 ολοκληρώνεται έως τέλος του 2021 και μας φέρνει πιο κοντά

Στο τέλος του 2021 εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει το νότιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, γνωστότερου ως Ε65, Λαμία – Ξυνιάδα με την πρόοδο των εργασιών να φτάνει στο 61,8%.

Προχωράει η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτικής Θεσσαλίας

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 33.000.000 €, εκ του οποίου επιλέξιμη Δημόσια Δαπάνη είναι ποσό 25.240.000€

Ο ρόλος του κοινωνικού παντοπωλείου στον δήμο Καρδίτσας

Το κοινωνικό παντοπωλείου του δήμου Καρδίτσας, έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στην ανακούφιση του κόσμου στις πρόσφατες πλημμύρες, αλλά βοηθά πλέον διαχρονικά τους ανήμπορους συμπολίτες μας.

Με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση η παράκαμψη Συκεώνας στον δρόμο Καρδίτσας – Λάρισας

Η κατασκευή του έργου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχει προϋπολογισμό ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).