e-ptolemeos.gr

Η Εγνατία Οδός, ένα κεφαλαιώδες έργο που ωφέλησε τις κοινωνίες και ενίσχυσε τη Συνοχή
Η απόφαση για μια νέα Εγνατία Οδό, στα πλαίσια του σχεδιασμού του νέου χάρτη ευρωπαϊκών αυτοκινητοδρόμων, έμελλε να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα και τις υποδομές της, και να διευκολύνει πολύ τη ζωή όλων των Ελλήνων.
Π. Μητλιάγκας: H Κοζάνη χρειάζεται υπέρβαση, τόλμη και ραγδαίες ανατροπές σε στατικές αντιλήψεις – Πως τα ευρωπαϊκά κονδύλια δρομολόγησαν εμβληματικά έργα και εκπλήρωσαν τους στόχους της Συνοχής
Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στον «Π» και τον Αντώνη Πουγαρίδη ο επί σειρά ετών πρώην νομάρχης Κοζάνης Πασχάλης Μητλιάγκας.
Δ. Μακεδονία: 40 εκατ. ευρώ «ζεστό χρήμα» στις επιχειρήσεις που έπληξε η πανδημία, με ευρωπαϊκά κονδύλια
Το πολυαναμενόμενο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις με πρόσφατη τροποποίηση του προϋπολογισμού του θα φτάσει συνολικά στα 40 εκατομμύρια ευρώ, από 10 εκατομμύρια ευρώ που προβλεπόταν αρχικά.
Μεταλλεία Αμιάντου Β. Ελλάδας: Το μεγαλύτερο έργο περιβαλλοντικής αποκατάστασης στα Βαλκάνια, με τη συνδρομή της ΕΕ
Η αποκατάσταση του χώρου των πρώην Μεταλλείων Αμιάντου Βόρειας Ελλάδας (ΜΑΒΕ) στο Ζιδάνι Κοζάνης, που ξεκίνησε το 2005 και συνεχίστηκε μέχρι και το 2019 με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο έργο περιβαλλοντικής αποκατάστασης στα Βαλκάνια.
«Δεύτερη ευκαιρία» στη χρήση αντικειμένων το Κέντρο Επαναχρησιμοποίησης Υλικών Καστοριάς – Χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG
Παρουσία του Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ, κ. Εμμανουήλ Γραφάκου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Επαναχρησιμοποίησης Υλικών (ΚΕΥ) Καστοριάς, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου.