diafaneia.eu

Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε μετάβαση (MΕΤ) με έμφαση στις γυναίκες

Οι επιχειρήσεις επιχορηγούνται για κάθε άτομο που υπάγεται στη δράση από την ημερομηνία πρόσληψής του και για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Δήμος Χίου: Έργα σε σχολεία τής Πρωτοβάθμιας

Ο Δήμος Χίου χάρη στην βοήθεια χρηματοδοτήσεων από τα ευρωπαϊκά ταμεία, που τα τελευταία χρόνια στέκονται αρωγοί της ελληνικής οικονομίας, ξεκίνησε εργασίες συντήρησης σχολικών συγκροτημάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου.

Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας – Δικαιούχοι και ημερομηνίες

Η δράση χρηματοδοτείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2021 – 2027

Απομακρυσμένη λήψη ενδείξεων υδρομετρητών καθώς και ηλεκτρονική πλατφόρμα καταχώρησης των ενδείξεων από καταναλωτές προγραμματίζει η ΔΕΥΑΝΧ με στήριξη της Ε.Ε.

Εντάχθηκε η Πράξη «Ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων ορθολογικής κοστολόγησης – τιμολόγησης για την παροχή πόσιμου ύδατος» της ΔΕΥΑΝΧ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Χίος: Δημοπρατείται η μελέτη παρεμβάσεων στον δρόμο Μερσινίδι – Μηλιγκά

Υπογράφτηκε η διακήρυξη του διαγωνισμού για την μελέτη των παρεμβάσεων που θα γίνουν στην περιοχή Μηλιγκά του βορειοανατολικού οδικού δικτύου της Χίου από τον Περιφερειάρχη κο Κ. Μουτζούρη.

Αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή Κοντάρι χάρη στην Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

Ακόμα και με τις καλοκαιρινές βροχές, που εμφανίζονται στην περιοχή μας όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, γίνεται εμφανές το πρόβλημα που υπάρχει  στο Κονταρί Χίου.

Ξεκίνησε ο καθαρισμός των επαρχιακών οδών στη Χίο – Η συμβολή της Πολιτικής Συνοχής

Συνεργείο εργολαβίας συμβάλλει αυτήν την περίοδο για την αναβάθμιση οδικού δικτύου, αναβάθμιση οδικής ασφάλειας και τον καθαρισμό των δρόμων της Χίου.

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης λιμένα Πυθαγορείου Σάμου

Ξεκίνησαν την Δευτέρα 05.04.2021 οι εργασίες αποκατάστασης του λιμένα Πυθαγορείου Σάμου μετά τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020.

Νέα σημαντικά έργα δημοπρατούνται στη Χίο

Την προηγούμενη Παρασκευή 26/2/2021 έγινε το Δημοτικό Συμβούλιο που περιελάμβανε την πρώτη αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος στο οποίο μεταφέρθηκαν τα έργα που υπήρχαν από το 2020 και τα υπολειπόμενα χρήματα

Το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ είναι οι μεγάλες ευκαιρίες για τα νησιά

Δυστυχώς, τις ημέρες αυτές που διανύουμε ως χώρα, με τον κορωνοϊό να αποτελεί έναν άγνωστο παράγοντα, που δεν γνωρίζουμε τι άλλο μπορεί να μας επιφέρει, σε καμία περίπτωση δεν γίνεται να υπολογιστούν οι οικονομικές αποτυχίες.

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» με στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ για την δημιουργία e-shop

Από ό,τι φαίνεται εν μέσω πανδημίας τα ηλεκτρονικά καταστήματα ήρθαν για να μείνουν. Επιχειρηματίες μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων διψούν για να αποκτήσουν ηλεκτρονικό κατάστημα μήπως και αναπληρώσουν το χαμένο τζίρο τους.

Στην κορυφή η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη στήριξη της Ε.Ε.

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Πολιτικής Συνοχής αποδεικνύνεται, χρόνο με το χρόνο, ότι αποτελούν τα σημαντικότερα εργαλεία ανάπτυξης των νησιών του Βορείου Αιγαίου, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες.

Επιδότηση ΕΣΠΑ για κατασκευή eshop για φυσικά καταστήματα

Για ακόμα μια φορά το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται κοντά στον πολίτη, στηρίζοντας τον, ειδικά αυτή την δύσκολη περίοδο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και την οικονομική κατάρρευση που έχει υποστεί η χώρα.

Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου: Εξασφάλισε πάνω από 161.000 ευρώ για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Φούρνων

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εξασφάλισε 161.290,33 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του υφιστάμενου παλαιού εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Φούρνων

Χίος: Το Ευρωπαϊκό Ταμείο βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών

Ένα πολύ σημαντικό έργο που η χιώτικη κοινωνία περιμένει να υλοποιηθεί είναι αυτό της μετατόπισης της παραλιακής οδού Χίου Καρφά.

Η Πολιτική Συνοχή της Ε.Ε. δίπλα στους μικροεπιχειρηματίες

Η Πολιτική Συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέρει χρηματοδοτήσεις στη χώρα μας από την δεκαετία του 1980 μέσω των προγραμμάτων της. Αυτή τη φορά ενισχύει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.

Τάμπλετ από το ΕΣΠΑ για διευκόλυνση των μαθητών κατά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να παραδώσει πάνω από 65χιλ. φορητές συσκευές αξίας των 20 εκατομ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τους μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αρωγός το ΕΣΠΑ στην αναβάθμιση των κτιρίων 3 και 4 του “Σκυλίτσειου” Νοσοκομείου Χίου

Το ΕΣΠΑ και η Ε.Ε. συνεχίζει την χρηματοδότηση με υψηλά κονδύλια για έργα, τα οποία θα προσφέρουν άνεση και εκσυγχρονισμό στον τόπο μας μέσω της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του επιχειρησιακού προγράμματος.

Χίος: Τα έργα που ολοκληρώθηκαν κατά το πρώτο έτος της θητείας του Παντελή Μπουγδάνου χάρη στο ΕΣΠΑ

Καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή του Κωνσταντίνου Κυδώνη «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1» ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, σε μια συζήτηση με κύριο θέμα τα έργα που έχει ολοκληρώσει.