24oresimathia.gr

«Έρασμος»: Πρωταγωνιστής στον αγώνα κατά της βίας, στην ευρύτερη κοινωνία της Ημαθίας

Από το 2018, με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας, ο Σύλλογος εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ

ΣΟΦΨΥ Ημαθίας: Μια αγκαλιά για την ψυχική υγεία χάρη στο ΕΣΠΑ

Sημαντικό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση τα τελευταία χρόνια, αποτελεί η λειτουργία του Συλλόγου Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία (Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.) Ημαθίας, που εδρεύει στη Βέροια, στην οδό Ανοίξεως 120

Τι σχεδιάζεται για τον κάθετο άξονα Πατρίδα Βέροιας-Εγνατία Οδός

Το μεγαλύτερο οδικό έργο το οποίο αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη και σχεδιασμό, είναι ο κάθετος άξονας που θα συνδέει την Εγνατία Οδό με την γειτονική Σκύδρα.

Βέροια: Μπήκε σε διαδικάσια δημοπράτησης το έργο για πολιτιστικές διαδρομές στην παλιά πόλη

Στην τελική ευθεία για την έναρξη εργασιών υλοποίησης ενός σημαντικού έργου για την πόλη της Βέροιας βρίσκεται το «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ».

Στην τελική ευθεία το έργο των πολιτιστικών διαδρομών της παλιάς πόλης της Βέροιας

Στην τελική ευθεία για την έναρξη εργασιών υλοποίησης ενός σημαντικού έργου για την πόλη της Βέροιας βρίσκεται το «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ».

Παράρτημα Ρομά και προσλήψεις στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας

Ιδιαίτερη βαρύτητα στις δομές που φέρνουν πιο κοντά τους πολίτες με τους οικείους Δήμους τους, δίνουν τα Προγράμματα ΕΣΠΑ. Για τον λόγο αυτό χρηματοδοτούν την ίδρυσή τους, κάτι ανάλογο που έγινε και με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βέροιας.

Μεγάλη η προσέλευση στο Κέντρο Κοινότητας του δήμου Βέροιας

Ιδιαίτερη βαρύτητα στις δομές που φέρνουν πιο κοντά τους πολίτες με τους οικείους Δήμους τους, δίνουν τα Προγράμματα ΕΣΠΑ. Για τον λόγο αυτό χρηματοδοτούν την ίδρυσή τους, κάτι ανάλογο που έγινε και με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βέροιας.

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης υλοποίησε ο Δήμος Βέροιας

Σε ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολικών μονάδων προχώρησε ο Δήμος Βέροιας. Συγκεκριμένα το 6ο και το 13ο Δημοτικό Σχολείο, του 16ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Αυξάνεται η παρενοχλητική παρακολούθηση στην Ημαθία

Το πρόβλημα του βιασμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης από ανθρώπους που είχαν στα χέρια τους «εξουσία», πήρε μεγάλες διαστάσεις στην ελληνική κοινωνία μετά τις καταγγελίες που έγιναν από θύματα τέτοιων καταστάσεων.

Αναδεικνύεται ο ιστορικός πλούτος της παλαιάς Βέροιας χάρη στην Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε.

Ένα έργο του Δήμου Βέροιας για το οποίο εγκρίθηκε η ένταξη χρηματοδότησής του από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», συνολικού προϋπολογισμού 3.037.462,51€.

Δώδεκα έργα ύψους 9,5 εκ.€ από το Δήμο Βέροιας με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ

Το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής είναι σήμερα, ο Δήμος Βέροιας να υλοποιεί και να έχει δρομολογήσει έργα, μέσω ΕΣΠΑ, προυπολογισμού 9,5 εκατ. Ευρώ.

Βέροια: Δύο έργα ποιότητας ζωής σε Διαβατό, Βεργίνα και Παλατίτσια

Ιδιαίτερη βαρύτητα σε έργα υποδομών δίνει ο Δήμος Βέροιας μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΒ).

Βέροια: Μουσείο στην Ιερά Μονή Δοβρά με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ

Ένα ακόμα λιθαράκι για την διάσωση της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Βέροιας, αποτελεί το έργο της κατασκευής Κειμηλιαρχείου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά.

Βέροια: Καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες τουριστικής προβολής με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ

Οι δράσεις αφορούν τη μελέτη προετοιμασίας για το σχεδιασμό των ψηφιακών υπηρεσιών προβολής της πόλης της Βέροιας και την παραγωγή ψηφιακού περιεχομένου.

Βέροια: Με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής

Σημαντική για την περεταίρω τουριστική ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής της πλατείας Ωρολογίου θεωρεί την ανάδειξη του πύργου και της βυζαντινής ακρόπολης που εκτελείται με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης.

«Πρωταγωνιστικός» ο ρόλος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βέροιας για τις μέρες αγάπης

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα οι πολίτες του Δήμου Βέροιας και δη της Ημαθίας ετοιμάζονται και πάλι να υποδεχτούν τις γιορτινές μέρες βοηθώντας για ακόμη μια φορά τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.

Προβλήματα στην κατασκευή της νέας πτέρυγας στο Νοσοκομείο Βέροιας – Οι ευθύνες για την καθυστέρηση

«Γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει η επέκταση του Νοσοκομείου της Βέροιας, που θα έπρεπε να λειτουργεί από τα μέσα του 2016, εάν το φρόντιζε εκείνη η κυβέρνηση! Δυστυχώς ο κ. Πολάκης, ενδιαφερόταν για άλλα πράγματα και όχι για να δώσει λύση».

Ωφέλεια επιχειρήσεων από προγράμματα ΕΣΠΑ

Οι ελληνικές επιχειρήσεις διαχρονικά χρειάζονται στήριξη και υποστήριξη, πόσο μάλλον όταν λειτουργούν, αναπτύσσονται, επιβιώνουν και μεγαλώνουν σε ένα όχι και τόσο ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον πολύ δε περισσότερο σήμερα με τον COVID-19.

Σύστημα μίσθωσης ποδηλάτων στη Βέροια με την χρηματοδότηση ΕΣΠΑ

Την προμήθεια αυτοματοποιημένου συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων στην πόλη της Βέροιας στήριξε το ΕΣΠΑ με χρηματοδότηση 85.609,60 ευρώ. Ήδη το έργο ολοκληρώθηκε και τα ποδήλατα μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος χρησιμοποιούνται από τους κατοίκους της Βέροιας.

ΕΣΠΑ: Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης των κτισμάτων της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας

Στο ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας εντάχθηκε το έργο αποκατάστασης των παλιών κτισμάτων πέριξ της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Η επιτυχία του ΕΣΠΑ στην ενίσχυση κοινωνικών δομών την τελευταία διετία

Διεξήχθη με επιτυχία η Ημερίδα μέσω διαδικτύου της Πρωτοβουλίας για το Παιδί. Η Ημερίδα είχε ενημερωτικό-απολογιστικό χαρακτήρα, καθώς συμπλήρωσαν δύο χρόνια λειτουργίας υπό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Οι δομές της Πρωτοβουλίας για το Παιδί στη νέα εποχή

Tο έως τώρα έργο της Πρωτοβουλίας για το Παιδί διακρίνεται σε δύο περιόδους: στην περίοδο πριν και στην περίοδο μετά την ένταξη των Δομών της σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΕΣΠΑ.