Vlagyiszlav Makszimov

Εκλογές 26-01-2022

Στο στόχαστρο η χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς από Κίνα, Ρωσία– Τι λέει η Αθήνα

Οι υπουργοί της ΕΕ και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εντείνουν τη συντονισμένη δράση της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ξένης παρέμβασης, υπονοώντας κυρίως τη Μόσχα και το Πεκίνο.

2022: «Σε μηχανική υποστήριξη» η διεύρυνση της ΕΕ

Η διεύρυνση έχει βαλτώσει και οι κυβερνήσεις της ΕΕ μετά βίας μπορούν να συμφωνήσουν σε μια κοινή στρατηγική για την ένταξη των έξι υποψηφίων προς ένταξη χωρών: Σερβία, Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.
Οικονομία 15-12-2021

Ταμείο Ανάκαμψης – «Πολιτικά κίνητρα» πίσω από το μπλόκο των Βρυξελλών βλέπει η Ουγγαρία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα περιμένει να δει πώς θα πάνε οι κοινοβουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους στην Ουγγαρία προτού εξετάσει το ενδεχόμενο να εγκρίνει το εθνικό σχέδιο της Βουδαπέστης για το Ταμείο Ανάκαμψης, δήλωσε η υπουργός Δικαιοσύνης Judit Varga.

Ουγγαρία: Οι νέοι νιώθουν φτωχοί, φοβούνται τις εθνικές μειονότητες

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι μισοί νέοι δεν θα ήταν σε θέση να αγοράσουν τηλεόραση, ωστόσο οι κύριοι φόβοι τους δεν είναι οικονομικοί, ανέφερε η Telex μέσω του 24.hu.

Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη καταρρέουν από την πανδημία – σε κίνδυνο τα Χριστούγεννα

Καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων πλησιάζει σταθερά τα ύψη που είχαν παρατηρηθεί τελευταία φορά κατά τη διάρκεια του εαρινού κύματος COVID, οι κυβερνήσεις της Τσεχίας και της Ουγγαρίας θα έχουν σύντομα να αντιμετωπίσουν δύσκολες αποφάσεις. 

Στροφή 180 μοιρών από τον Όρμπαν για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα δώσει στους εργοδότες το δικαίωμα να απαιτούν από τους εργαζόμενους να κάνουν το εμβόλιο COVID-19.

Το Ευρωκοινοβούλιο κινειται νομικά κατά της Κομισιόν για τη μη επιβολή κυρώσεων στην Πολωνία

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντ. Σασόλι δήλωσε ότι θα κινηθεί νομικά κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εάν δεν ενεργοποιήσει τον κανονισμό που προβλέπει την αναστολή των κοινοτικών κονδυλίων προς μία χώρα που δεν σέβεται τους κανόνες του κράτους δικαίου.
Σύνορα Βοσνίας-Κροατίας
Πολιτικά 16-10-2021

Μπορεί να παριστάνει οτι δεν βλέπει τι γίνεται στα σύνορα της Κροατίας η Ε.Ε.;

Μαρτυρίες προσφύγων και αξιωματούχων στη EURACTIV κάνουν λόγο για συστηματική παράνομη βία στα σύνορα μεταξύ Βοσνίας-Κροατιας από την κροατική αστυνομία με σκοπό την απώθηση προσφύγων και μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν από τη Βοσνία.
Ενέργεια 13-10-2021

Στη Ρωσία ο Ούγγρος ΥΠΕΞ για τις καθυστερήσεις των έργων για τους πυρηνικούς αντιδραστήρες

Στη Μόσχα βρέθηκε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών για νέες συνομιλίες για πυρηνικούς αντιδραστήρες καθώς οι καθυστερήσεις φέρνουν πίσω το έργο.

Google: Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας μπορεί να βρίσκεται πίσω από τις προσπάθειες κλοπής κωδικών πρόσβασης

Η Google προειδοποίησε τον Tamás Bodoky, αρχισυντάκτη της διαδικτυακής εφημερίδας «Átlátszó», το πρωί της Πέμπτης για επίθεση από «κρατικούς» χάκερ στον gmail λογαριασμό του.
Πολιτικά 07-10-2021

Στα Δυτικά Βαλκάνια μιλούν για μια «κενή» δήλωση της ΕΕ

Οι ηγέτες της ΕΕ δεν ανέλαβαν την παραμικρή δέσμευση για διεύρυνση της ΕΕ προς τα Βαλκάνια την Τετάρτη (6 Οκτωβρίου).
Πολιτικά 06-10-2021

Γαλλικό ΥΠΕΞ στο EURACTIV: Η συμφωνία με την Ελλάδα αφορά στην «επικράτεια»

Η αμυντική συμφωνία που επιτεύχθηκε πρόσφατα μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας αφορά στην επικράτεια και των δύο κρατών, διευκρίνισε σε γραπτή απάντηση στο EURACTIVΓαλλίας το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Εκλογές 27-09-2021

Το παιχνίδι απόδοσης ευθυνών και η ουγγρική αντιπολίτευση

Η συνεργασία συνασπισμού του Ουρανίου Τόξου της αντιπολίτευσης δοκιμάζεται κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου των προκριματικών.

Λουξεμβουργιανός ΥΠΕΞ: «Λάθος» να λύσει η Κεντρική Ασία το πρόβλημα του Αφγανιστάν

Είναι λάθος να ισχυριζόμαστε ότι εναπόκειται στις χώρες της Κεντρικής Ασίας να λύσουν την κρίση του Αφγανιστάν και να διαχειριστούν τις επακόλουθες μεταναστευτικές ροές, είπε σε συνέντευξη στο EURACTIV στη Βουδαπέστη ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν.

Ένωση για τη Μεσόγειο: Είμαστε «καταδικασμένοι» να συνεργαστούμε

Οι χώρες της Μεσογείου είμαστε «καταδικασμένες να συνεργαστούμε και να βρούμε κοινές λύσεις» ως εταίροι, καθώς βρισκόμαστε ενώπιον μίας εντεινόμενης κλιματικής κρίσης στην περιοχή, δήλωσε ο Nasser Kamel, ΓΓ της Ένωσης για τη Μεσόγειο (UfM), σε συνέντευξή του στη EURACTIV.
Διεθνή 30-10-2019

Επίσκεψη Πούτιν στη Βουδαπέστη – ενέργεια και TurkStream στην ατζέντα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στη Βουδαπέστη για να συναντηθεί σήμερα με τον Βίκτορ Ορμπάν (30 Οκτωβρίου), συνοδευόμενος από τον επί-ετών υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος έφτασε ήδη την Τρίτη (29 Οκτωβρίου). Τόσο η ρωσική όσο και η ουγγρική πρωθυπουργία έχουν ήδη συναντηθεί επανειλημμένα.