Σπύρος Σιδέρης

Διεθνή 22-06-2022

Τουρκία για αποστρατικοποίηση νησιών στο ΝΑΤΟ: Εξαρτάται από την στάση Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Η στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αυτή την εβδομάδα θα κρίνει το εάν η Τουρκία θα θέσει το θέμα της αποστρατικοποίησης νησιών στη επικείμενο Σύνοδο του ΝΑΤΟ στα τέλη του μήνα, είπε στην ελληνική έκδοση της EURACTIV ανώτατος Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος.
Ενέργεια 08-06-2022

Παραβίαση κοινοτικών κανόνων η κατάσχεση του ρωσικού τάνκερ; Χαμένες στην «Ιρανική Βαβέλ» Κομισιόν, Αθήνα

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από τις ελλιπείς απαντήσεις των ελληνικών αρχών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με το εάν η υπόθεση της κατάσχεσης του ρωσικού δεξαμενόπλοιου που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο από την Ελλάδα συνιστά παραβίαση των ευρωπαϊκών κανόνων.  

Αμυράς στο EURACTIV: «Το πολιτισμικό άλμα» της Ραφήνας «παράδειγμα» για όλη την Ελλάδα

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Μικρές Πράξεις-Μεγάλα Εγκλήματα» για την περισυλλογή των αποτσίγαρων και το οποίο εφαρμόστηκε στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου ίσως αποτελέσει μοντέλο και για άλλους δήμους στην Ελλάδα, είπε στη EURACTIV Ελλάδος ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς.
Διεθνή 27-05-2022

Ελλάδα-Κύπρος: Ναι μεν, αλλά για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Δυσοίωνα είναι τα μηνύματα για το Κίεβο το οποίο συμπλήρωσε τα δυο ερωτηματολόγια της ΕΕ για να δοθεί καθεστώς υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία, καθώς αρκετά κράτη μέλη δεν επιθυμούν fast track ένταξη.

Ελλάδα Κύπρος και Ιταλία αντιμετωπίζουν υπερβολικές μακροοικονομικές ανισορροπίες

Ανισορροπίες ή υπερβολικές ανισορροπίες εντοπίστηκαν σε 10 από τα 12 κράτη μέλη μετά την αξιολόγηση της Επιτροπής για την ύπαρξη μακροοικονομικών ανισορροπιών.
Διεθνή 20-05-2022

ΝΑΤΟ: Η «εκδίκηση» της Άγκυρας και οι «εξαφανισμένοι» Τούρκοι υπήκοοι από Αλβανία, Κόσοβο

Η άρνηση της Τουρκίας, μέχρι στιγμής, για την ένταξη στο ΝΑΤΟ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, συνδέεται, σύμφωνα με την Άγκυρα, με την υπόθαλψη Κούρδων τρομοκρατών και κουρδικών τρομοκρατικών οργανώσεων από τις δυο Σκανδιναβικές χώρες.
Πολιτικά 10-05-2022

Σκοτώνοντας την ομοφωνία με ομοφωνία – Τουλάχιστον 10 χώρες κατά της αλλαγής των Συνθηκών

Τουλάχιστον δέκα χώρες της ΕΕ αντιτίθενται στην αλλαγή των Συνθηκών και στην κατάργηση της ομοφωνίας όπως πρόταξε χθες ο γαλλογερμανικός άξονας και η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.