Sofia Stuart Leeson | EURACTIV.com

Ενέργεια 04-07-2022

Μείωση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ολλανδία το 2021

Τα μερίδια των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μειώθηκαν στο 12% της συνολικής κατανάλωσης ενέργειας της χώρας πέρυσι, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της Ολλανδίας, σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, NL Times.

Επιπλέον μέτρα στην Ολλανδία για την προστασία της ελευθερίας του Τύπου

Η ελευθερία του Τύπου στην Ολλανδία δέχεται πιέσεις και πρέπει να εφαρμοστούν πρόσθετα μέτρα για την προστασία της, έγραψαν δύο υπουργοί σε επιστολή τους προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων την Τετάρτη.

Η στάθμη της θάλασσας κατά μήκος των ολλανδικών ακτών αυξάνεται

Η στάθμη της θάλασσας κατά μήκος των ολλανδικών ακτών αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς, ανακάλυψαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο TU Delft, όπως μετέδωσαν τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης NL Times.
Ενέργεια 27-06-2022

Το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο θα αποκαλύψει τα σχέδια για νέα πυρηνικά εργοστάσια

Το υπουργικό συμβούλιο θα αποκαλύψει τα σχέδιά του για την ανάπτυξη δύο νέων πυρηνικών σταθμών στην Ολλανδία αυτή την εβδομάδα, μετέδωσαν το ολλανδικό μέσο ενημέρωσης NL Times.

Οι Ολλανδοί βλέπουν αύξηση των λοιμώξεων COVID-19

Ο αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν αυξήθηκε κατά 70% την τελευταία εβδομάδα, καθώς και 26 νέα εισαγόμενα περιστατικά στη ΜΕΘ, γεγονός που σηματοδοτεί την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα από τότε που άρχισαν να αυξάνονται οι αριθμοί στην Ολλανδία.
Ενέργεια 21-06-2022

Οι Ολλανδοί θα χρησιμοποιήσουν άνθρακα για να εξοικονομήσουν φυσικό αέριο για τον χειμώνα

Η Ολλανδία θα χρησιμοποιήσει σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα τους επόμενους μήνες για να αποθηκεύσει φυσικό αέριο για τον επερχόμενο χειμώνα.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν για το κλίμα στο Ρότερνταμ

Δέκα χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στην πορεία για το κλίμα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη στο Ρότερνταμ το απόγευμα της Κυριακής, όπως μετέδωσε το ολλανδικό μέσο ενημέρωσης NL Times.
Διεθνή 14-06-2022

Διεθνές συνέδριο στην Ολλανδία για πιθανά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Η Ολλανδία, μαζί με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δικαιοσύνης Didier Reynders και τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Karim Khan, θα διοργανώσουν στις 14 Ιουλίου υπουργική διάσκεψη για τη λογοδοσία στην Ουκρανία.
Διεθνή 14-06-2022

Η Ολλανδία υποστηρίζει τις υποψηφιότητες της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ

Η Ολλανδία υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταδίδουν τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης NL Times.

Οι Ολλανδοί επενδύουν σε επιχειρηματίες για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος

Οι επιχειρηματίες θα λάβουν κεφάλαια για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος σύμφωνα με ένα νέο σχέδιο που πρότεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας της Ολλανδίας, Dilan Yeşilgöz-Zegerius.

Διπλασιάζονται τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ολλανδία

Η Ολλανδία έχει πλέον 54 καταγεγραμμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε σύγκριση με τα 26 που καταγράφηκαν την περασμένη Δευτέρα, μετέδωσαν τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης NL Times.

«Όχι» Ολλανδίας στη συνεργασία με τη Γερμανία για ανακούφιση των νοσοκομείων

Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας δεν επιθυμεί τα γερμανικά νοσοκομεία να βοηθήσουν στην ανακούφιση των μακρών λιστών αναμονής για νοσοκομειακή περίθαλψη.
Οικονομία 03-06-2022

Η ολλανδική υπηρεσία πληροφοριών χρησιμοποιεί ισραηλινό λογισμικό hacking

Η ολλανδική Γενική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας (AIVD) χρησιμοποιεί λογισμικό hacking από τον ισραηλινό προμηθευτή NSO Group.
Ενέργεια 02-06-2022

Ολλανδία και Γερμανία θα πραγματοποιήσουν γεωτρήσεις στη Βόρεια Θάλασσα

Η Ολλανδία και η Γερμανία θα πραγματοποιήσουν από κοινού γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στη Βόρεια Θάλασσα και το πρώτο φυσικό αέριο αναμένεται να παραχθεί έως το 2024, ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση.

Τα ολλανδικά νοσοκομεία βλέπουν μείωση των ασθενών με COVID-19

Τα νοσοκομεία δέχθηκαν 354 ασθενείς τη Δευτέρα, δηλαδή 21% λιγότερους από την προηγούμενη εβδομάδα που εισήχθησαν για νοσηλεία 447 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία του εθνικού κέντρου συντονισμού για τη διανομή ασθενών (LCPS).

Η ολλανδική συνοριακή αστυνομία κατάσχεσε σχεδόν 1.500 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Η Marechaussee, η ολλανδική συνοριακή αστυνομία, έπιασε 1.465 πλαστά έγγραφα το 2021, δηλαδή 10% περισσότερα από ό,τι το 2020, σύμφωνα με την Βασιλική Ολλανδική Marechaussee.

Η Ολλανδία παρουσιάζει έναν νέο συνασπισμό

Ένας νέος ολλανδικός συνασπισμός που αποτελείται από το κόμμα PvdA, το κόμμα GroenLinks και το κόμμα D66, παρουσιάστηκε στο Άμστερνταμ και θα επικεντρωθεί στις ίσες ευκαιρίες, το βιώσιμο μέλλον και την υπεύθυνη ανάπτυξη.

Ολλανδικός συνασπισμός ΜΜΕ ζητά να ξεμπλοκάρουν οι ρωσικοί ιστότοποι

Ένας ολλανδικός συνασπισμός που ζητά από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να εξετάσει τον αποκλεισμό από την ΕΕ των ρωσικών κρατικών μέσων ενημέρωσης, όπως το Russia Today και το Sputnik, κατέθεσε αίτηση την Τρίτη.
Διεύρυνση 24-05-2022

Ρούτε: Δεν είναι πιθανό η Ουκρανία να λάβει σύντομα καθεστώς υποψήφιας χώρας στην ΕΕ

Οι πιθανότητες της Ουκρανίας να αποκτήσει σύντομα το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ δεν είναι μεγάλες, διότι πολλές χώρες της ΕΕ αντιτίθενται στην ιδέα αυτή και θα ήταν άδικο για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Κατά της εισαγωγής μεταναστών εργατών η ολλανδική κυβέρνηση

Η ολλανδική κυβέρνηση αντιτίθεται στο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να φέρει περισσότερους μετανάστες εργάτες από τη Βόρεια Αφρική για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού.
Διεθνή 18-05-2022

Στρατιωτική προστασία από την Ολλανδία σε Σουηδία και Φινλανδία

Η Σουηδία και η Φινλανδία μπορούν να υπολογίζουν σε στρατιωτική προστασία από την Ολλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενόψει της απόφασης του ΝΑΤΟ, δήλωσε η υπουργός Άμυνας Kajsa Ollongren.

Οι Ολλανδοί δημοσιεύουν την τελική έκθεση για τις ρωσικές κυρώσεις

Έκθεση σχετικά με την εφαρμογή και τη συμμόρφωση των Ολλανδών με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας παρουσίασε την Παρασκευή στον υπουργό Εξωτερικών Wopke Hoekstra, o  Stef Blok, Εθνικός Συντονιστής Συμμόρφωσης και Επιβολής Κυρώσεων.

Έλλειψη τροφίμων αντιμετωπίζουν οι Ολλανδοί εν μέσω ανοιξιάτικης ξηρασίας

Η ένωση αγροτών, ZLTO, φοβάται ότι η έλλειψη βροχής αυτή την άνοιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποτυχία των καλλιεργειών και συνεπώς σε έλλειψη τροφίμων, αναφέρει ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας NOS.
Ενέργεια 03-05-2022

Αυξάνεται το ρωσικό πετρέλαιο που κατευθύνεται στα ολλανδικά λιμάνια

Περισσότερο ρωσικό πετρέλαιο κατευθύνεται προς τα ολλανδικά λιμάνια καθώς το πετρελαιοφόρο CB Caribbean, το οποίο μετέφερε ρωσικό πετρέλαιο αλλά δεν έφερε τη σημαία της χώρας, έδεσε στο λιμάνι του Άμστερνταμ το πρωί της Δευτέρας χωρίς αντίσταση.