Sarantis Michalopoulos

Υπέρ λύσης για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Τη σιωπή μηνών έσπασε ο επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφορικά με το ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Οικονομία 08-01-2019

Επιτροπή σε Σημίτη: Καμία συζήτηση για νέο πρόγραμμα διάσωσης

«Η θέση της Ελλάδας στην καρδιά της Ευρωζώνης και της ΕΕ είναι διασφαλισμένη», ήταν η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ο οποίος σε συνέντευξή του προέβλεπε νέα προσφυγή της χώρας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Αραχωβίτης: Ηχηρό όχι Αθήνας στην εξωτερική σύγκλιση των αγροτικών επιδοτήσεων

Οι πιέσεις που ασκούν κάποιες χώρες, κυρίως της Βαλτικής, για πλήρη εξωτερική σύγκλιση των αγροτικών επιδοτήσεων θα σημάνει μειώσεις στις επιδοτήσεις και στρέβλωση στην οργάνωση των Ελλήνων αγροτών, είπε σε συνέντευξη στη EURACTIV.com o κ. Σταύρος Αραχωβίτης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η συμβολή της βραχείας αλυσίδας εφοδιασμού τροφίμων στην τοπική οικονομία

Οι βραχείες αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων έχουν πολυδιάστατο ρόλο. Μπορούν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση των ευρωπαϊκών εκμεταλλεύσεων, ενθαρρύνοντας τους νέους να εργαστούν στον αγροτικό τομέα, αλλά παρέχουν ακόμη οικονομικά προσιτό και υγιεινό φαγητό στους καταναλωτές, προσελκύοντας τουρίστες, δήλωσε σε συνέντευξή της...

Κοζάνη: Αντιδράσεις αγροτών για την απαγόρευση των βραχείων αλυσίδων εφοδιασμού τροφίμων

Την απαγόρευση του πανελλαδικού κινήματος «Χωρίς Μεσάζοντες», το οποίο είχε δημιουργήσει άμεση σύνδεση μεταξύ αγροτών και καταναλωτών, αποφάσισε ο δήμαρχος της Κοζάνης.

Πράσινοι: Η νέα ΚΑΠ δεν είναι φιλόδοξη στις βραχείες αλυσίδες εφοδιασμού τροφίμων

Η ανάπτυξη των βραχειών αλυσίδων εφοδιασμού τροφίμων, στις οποίες δεν υπάρχουν διαμεσολαβητές μεταξύ αγροτών και καταναλωτών, παρέχει περισσότερο υγιεινά τρόφιμα

Μίχαλος: Τα πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν για τη διάσωση της χώρας

Η επιδίωξη της Ελλάδας για «βιώσιμη ανάπτυξη» δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από έναν πολιτικό ηγέτη. Όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να παραμερίσουν τις ιδεολογικές διαφορές τους και να συνάψουν συμμαχία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

ΚΑΠ: Οι αγρότες της Βαλτικής διαμαρτύρονται για την άνιση κατανομή των ενισχύσεων

Οι γεωργοί από τις χώρες της Βαλτικής θα συναντηθούν στις 13 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες για να ζητήσουν μια πιο δίκαιη κατανομή των πληρωμών στο πλαίσιο της ΚΑΠ μετά το 2020.

Επιτροπή: Συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με κορυφαίους ηγέτες του επιχειρείν

Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη ενόψει των πιο κρίσιμων Ευρωεκλογών, δήλωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι σε κορυφαίους διευθύνοντες σύμβουλους σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα.

Πρόεδρος ΣΦΕΕ: Ξεπεράστηκαν τα όρια, θέμα βιωσιμότητας των φαρμακευτικών

Η βιωσιμότητα των φαρμακευτικών εταιρειών στην Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο επίπεδο λόγω των παράλογων και εξοντωτικών επιβαρύνσεων το ύψος των οποίων αποτελεί «παγκόσμια πρωτοτυπία», σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), κ. Ολύμπιου Παπαδημητρίου. Ο κ. Παπαδημητρίου...

Ελεγκτικό Συνέδριο ΕΕ: «Πράσινη» ασάφεια Κομισιόν στη νέα ΚΑΠ

Η συμπληρωματικότητα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ με τους στόχους της κλιματικής αλλαγής μετά το 2020 παραμένει μια μεγάλη πρόκληση, καθώς οι στόχοι είναι ασαφώς καθορισμένοι και δεν υπάρχουν μετρήσιμες λεπτομέρειες, δήλωσε το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο (ECA) στη EURACTIV.com.

Κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο Βέμπερ για το ονοματολογικό

Σιγή ιχθύος φαίνεται να τηρεί ο Μάνφρεντ Βέμπερ αναφορικά με τη συμφωνία Ελλάδας και Σκοπίων, η οποία έχει εγκριθεί από την πλειοψηφία του ΕΛΚ, αλλά απορρίφθηκε από ορισμένα μέλη του.

ΚΑΠ: Περισσότερο αποτελεσματικές οι γεωργικές δαπάνες με ειδικούς όρους

Ο νέος προϋπολογισμός της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής κινείται προς μια προσέγγιση με βάση επιστημονικές μεθόδους, με περισσότερους στόχους διεπιστημονικής φύσης, απαιτώντας από τα κράτη μέλη να υιοθετήσουν συγκεκριμένες εθνικές προσεγγίσεις, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στη EURACTIV.

Η «προοδευτική συμμαχία» ένα βήμα πιο κοντά στις Ευρωεκλογές

Κοινές συνομιλίες με στόχο τη δημιουργία μιας κοινής στρατηγικής πριν από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου πραγματοποίησαν για πρώτη φορά οι ηγέτες των Σοσιαλιστών (S&D), της Ομάδας των Πρασίνων και των Αριστερών (GUE/NGL)

Κατρούγκαλος: Οι πρόσφυγες είναι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της κρίσης

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν καταστεί οι σύγχρονοι αποδιοπομπαίοι τράγοι για τους δημαγωγούς, οι οποίοι αδιαφορούν για τα πραγματικά αίτια της κρίσης, όπως τις αυξανόμενες ανισότητες, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αμόν: Ο Μακρόν επιταχύνει την άνοδο της ακροδεξιάς

Η πολιτική στρατηγική του Ζαν Λυκ Μελανσόν συνεπάγεται τον κίνδυνο αποχώρησης της Γαλλίας από την ΕΕ, γεγονός που αντιβαίνει στην αριστερή πολιτική νοοτροπία η οποία βασίζεται στον διεθνισμό, δήλωσε σε συνέντευξή του στη EURACTIV ο Γάλλος πολιτικός, Μπενουά Αμόν.

Σκουρλέτης σε ευρωσοσιαλιστές: Ξεκαθαρίστε τη σχέση σας με νεοφιλελευθερισμό

Οι Ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες, οι πολιτικοί της Αριστεράς και οι οικολόγοι τονίζουν την ανάγκη για μια κοινή στρατηγική που θα θέσει τέλος στην άνοδο του ακροδεξιού λαϊκισμού στην Ευρώπη πριν και μετά τις Ευρωεκλογές του 2019

Παππάς: Το ελληνικό έργο της «Ευφυούς Γεωργίας» στον πυρήνα του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος

Η κυβέρνηση έχει θέσει ως κύριο στόχο τη μετάβαση του ελληνικού αγροτικού τομέα και της αγροτικής παραγωγής από την παραδοσιακή καλλιέργεια στις σύγχρονες μεθόδους, μέσα από την αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, είπε σε συνέντευξή του στο EURACTIV.com oΥπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών...

Παππάς: Προοδευτικός φεντεραλισμός όπλο κατά δεξιάς Βέμπερ και ακροδεξιάς Όρμπαν

Η εκλογή του κ. Μάνφρεντ Βέμπερ ως υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Κομισιόν επιβεβαιώνει την δεξιά στροφή του ΕΛΚ, είπε σε συνέντευξη στην EURACTIV.com ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς

Παπαδημούλης: Στόχος η δημιουργία προοδευτικής συμμαχίας πριν από τις Ευρωεκλογές

Σειρά πρωτοβουλιών για τη δημιουργία ευρείας συμμαχίας μεταξύ των κατακερματισμένων προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων της Ευρώπης πριν από τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, ξεκινούν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αντιπρόεδρος του ΕΚ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ξανθός: Να ξαναδούμε τις αρμοδιότητες της Κομισιόν στην υγεία και τα φάρμακα

Η εξασφάλιση της καινοτομίας και της πρόσβασης των ασθενών σε καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες είναι μια «δύσκολη εξίσωση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε συνέντευξη του στη EURACTIV, στα πλαίσια της εκδήλωσης "Το όραμα της Αριστεράς για μια βιώσιμη φαρμακευτική πολιτική" που διοργάνωσε η GUE-NGL στις 6 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλλες.

Αθήνα και Σκόπια σταματούν το «αεροπορικό εμπάργκο» μετά από 15 χρόνια

Η πρώτη απευθείας πτήση για τα Σκόπια από την Αθήνα έλαβε χώρα την Πέμπτη μετά από 15 χρόνια «εμπάργκο» σε μια ένδειξη ότι οι δύο χώρες είναι αποφασισμένες να γυρίσουν σελίδα.

Η ΕΕ χαιρετίζει το ελληνικό σχέδιο για τη ψηφιοποίηση της γεωργίας

Σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει τις πολιτικές λιτότητας και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, η ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει την εθνική της στρατηγική για την ψηφιοποίηση του γεωργικού τομέα.

Η Επιτροπή ζητάει από την Τουρκία να σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει προσηλωμένη στις σχέσεις καλής γειτονίας και στον σεβασμό των διεθνών συμφωνιών, δήλωσε στη Euractiv εκπρόσωπος της ΕΕ μετά τις εντάσεις ανάμεσα στην Αθήνα και την Άγκυρα αναφορικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο.
X