Oliver Noyan | EURACTIV.de

Διεθνή 23-06-2022

Η Γερμανία προσπαθεί να συνδέσει τη διεύρυνση με τη μεταρρύθμιση της ΕΕ

Η Γερμανία είναι από καιρό υποστηρικτής της υποδοχής των Δυτικών Βαλκανίων στο μπλοκ.
Διεθνή 23-06-2022

Η Αυστρία θα πιέσει για το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα πρέπει να τύχει παρόμοιας μεταχείρισης όπως η Ουκρανία και η Μολδαβία, που έλαβαν το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ πριν εκπληρωθούν τα προαπαιτούμενα.

Μετά τη Ρωσία, η Γερμανία επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από την Κίνα

Η εξάρτηση της Γερμανίας από τις κινεζικές πρώτες ύλες προσελκύει όλο και περισσότερο την προσοχή της κυβέρνησης.
Διεθνή 20-05-2022

Η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ «στην κορυφή της ατζέντας» στη Γερμανία

Η τρέχουσα γερμανική κυβέρνηση έχει καταστήσει την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ κορυφαία προτεραιότητα, καθώς η ένταξή τους είναι γεωπολιτικά σημαντική για την ΕΕ.

Ο Σολτς δεν «διασκεδάζει» με τις απειλές της Ευρωβουλής κατά Σρέντερ

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αντιτίθεται στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ζητά να μπει ο πρώην καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών στον κατάλογο των κυρώσεων της ΕΕ λόγω των σχέσεών του με το Κρεμλίνο.

Παρατείνει τους ελέγχους η Αυστρία στα σύνορα με Ουγγαρία και Σλοβενία

Η αυστριακή κυβέρνηση αποφάσισε να παρατείνει τους ελέγχους στα σύνορα με την Ουγγαρία και τη Σλοβενία επικαλούμενη ως κύριο λόγο για την απόφασή της αυτή τον κίνδυνο ασφαλείας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Διεθνή 09-05-2022

Η Γερμανία πιέζει για θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ και την ενσωμάτωση των Δυτικών Βαλκανίων

Η Γερμανία επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης ως αφετηρία για την περαιτέρω ανάπτυξη της ΕΕ.
Διεθνή 26-04-2022

Πώς η εκλογή Μακρόν αποδυναμώνει την γερμανική ηγεμονία

Η επανεκλογή του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ενίσχυσε το όραμά του για μια κυρίαρχη Ευρώπη και θα μπορούσε επίσης να μειώσει τις δυνατότητες της Γερμανίας για πολιτική ηγεσία εντός της ΕΕ.
Διεθνή 08-04-2022

Προειδοποίηση Βερολίνου για δευτερογενείς συνέπειες του πολέμου της Ουκρανίας στη Βοσνία

Η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε για τις στρατηγικές αποσταθεροποίησης της Ρωσίας, που πιθανώς αμφισβητήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων, κυρίως στην ήδη δυσλειτουργική Βοσνία-Ερζεγοβίνη (Β-Ε).
Διεθνή 05-04-2022

Η ΕΕ ξεκινά την αποστολή «Απομόνωση της Ρωσίας από τον κόσμο»

Αρκετές πηγές από τις πρωτεύουσες επιβεβαίωσαν στη EURACTIV ότι η απαγόρευση του εμπορίου με τη Μόσχα-όπως ζήτησε πρόσφατα η Βαρσοβία- βρίσκεται πλέον στο ραντάρ, ενώ οι ηγέτες της ΕΕ εξακολουθούν να είναι διχασμένοι σχετικά με τις εισαγωγές φυσικού αερίου.
Διεθνή 31-03-2022

Η Γερμανία στέλνει πρόσθετα όπλα στην Ουκρανία μετά από εβδομάδες κωλυσιεργίας

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που διέρρευσε την Τετάρτη και περιήλθε στην κατοχή της Die Welt, η μεγαλύτερη γερμανική εταιρεία παραγωγής όπλων, η Rheinmetall, προσέφερε ήδη στη γερμανική κυβέρνηση οπλισμό αξίας 510 εκατομμυρίων ευρώ, ο οποίος θα μπορούσε να παρασχεθεί άμεσα στην Ουκρανία.
Οικονομία 11-03-2022

Εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο «καταστροφικό» για την αυστριακή βιομηχανία

«Το να διακόψουμε την εισροή του φυσικού αερίου εν μία νυκτί θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην καθημερινή μας ζωή, στον ενεργειακό μας εφοδιασμό και στην οικονομία μας», δήλωσε την Πέμπτη (10 Μαρτίου) ο Georg Knill, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυστριακών Βιομηχανιών.
Ενέργεια 10-03-2022

«Όχι» γερμανικής βιομηχανίας σε ενεργειακό εμπάργκο κατά της Ρωσίας

Με τη γερμανική οικονομία να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ρωσικές ενεργειακές εξαγωγές – ιδίως του φυσικού αερίου – οι γερμανικές επιχειρήσεις ανησυχούν ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια μεγάλη ύφεση. Αυτές οι ανησυχίες...
Διεθνή 25-02-2022

Οι Ουκρανοί πρόσφυγες «αλλάζουν» την αντιμεταναστευτική πολιτική της Αυστρίας

Ενώ η Αυστρία εδώ και καιρό τάσσεται κατά της αποδοχής περισσότερων προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πιέζει συνεχώς για αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους, η Βιέννη έχει δείξει προθυμία να δεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία.
Διεθνή 21-02-2022

Η Αυστρία συγκροτεί «υπουργικό συμβούλιο κρίσης» για την Ουκρανία

Εν μέσω της επικείμενης απειλής ρωσικής επίθεσης, η Αυστρία συγκρότησε την Κυριακή ένα υπουργικό συμβούλιο κρίσης, προκειμένου η κυβέρνηση να μπορέσει να αναλάβει ταχεία δράση σε περίπτωση που η σύγκρουση στην Ουκρανία και γύρω από αυτήν ξεφύγει από τον έλεγχο.
Διεθνή 18-02-2022

Με το βλέμμα στο Πεκίνο, η Γερμανία επιδιώκει ρόλο «κλειδί» στη νέα ευρωπαϊκή πολιτική για την Αφρική

Η γερμανική κυβέρνηση ελπίζει ότι η διήμερη σύνοδος κορυφής ΕΕ-Αφρικής που ολοκληρώνεται σήμερα θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή στην πολιτική για την Αφρική, με την αναπτυξιακή και ενεργειακή πολιτική ειδικότερα, να βρίσκονται στο προσκήνιο.
Διεθνή 16-02-2022

Αισιόδοξος ο Σόλτς για διπλωματική λύση μετά τις συνομιλίες στη Μόσχα

Μετά από τέσσερις ώρες συνομιλιών στο Κρεμλίνο, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε την Τρίτη (15 Φεβρουαρίου) ότι υπάρχει αρκετό κοινό έδαφος για να συνεχιστεί η διπλωματία και να αποφευχθεί ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Αναθέρμανση των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων με Ελβετία επιδιώκει η Βιέννη

Η Αυστρία θα στηρίξει την Ελβετία στις δύσκολες διαπραγματεύσεις της με την ΕΕ, δήλωσε ο Αυστριακός Καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ κατά την εναρκτήρια επίσκεψή του στη χώρα, όπου ζήτησε επίσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει περισσότερο υπόψη την ειδική θέση...
Διεθνή 14-02-2022

Ουκρανική κρίση: «Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί την Τετάρτη», λέει το Βερολίνο

«Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί την Τετάρτη», δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή υψηλόβαθμος αξιωματούχος της γερμανικής κυβέρνησης.
Διεθνή 08-02-2022

Το «Τρίγωνο της Βαϊμάρης» και οι ελπίδες αλλαγής στάσης της ΕΕ απέναντι στη Μόσχα

Ενώ η Γερμανία και η Γαλλία έχουν επιλέξει μέχρι στιγμής μια πιο διπλωματική προσέγγιση έναντι της Ρωσίας και υπογραμμίζουν συνεχώς την ανάγκη επανέναρξης του διαλόγου με τη Μόσχα, η Πολωνία έχει λάβει πιο σκληρή στάση.
Διεθνή 07-02-2022

Συνάντηση Σολτς-Μπάιντεν: Η ώρα της αλήθειας για τη γερμανική εξωτερική πολιτική απέναντι στη Μόσχα

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον σήμερα (7 Φεβρουαρίου) εν μέσω αυξανόμενης δυσαρέσκειας για τη γερμανική απροθυμία να λάβει σαφή στάση απέναντι στη Ρωσία.
Εκλογές 01-02-2022

Εκτεθειμένοι οι Αυστριακοί Πράσινοι μετά την αποκάλυψη «μυστικών ντιλ» με τους Συντηρητικούς

Έντονη πολιτική κρίση έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κόμματος των Πρασίνων ύστερα από τη διαρροή «μυστικών ντιλ» που έκανε η ηγεσία του κόμματος με τους Συντηρητικούς (ÖVP) προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.  
Οικονομία 28-01-2022

Το γερμανικό Ανώτατο Δικαστήριο δίνει εντολή στο Facebook να επιτρέψει τα ψευδώνυμα

Το Facebook πρέπει να επιτρέψει τη χρήση ψευδωνύμων στην πλατφόρμα του σύμφωνα με την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Γερμανίας που εκδόθηκε την Πέμπτη (27 Ιανουαρίου). Μέχρι τώρα, οι χρήστες του Facebook ήταν υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα.
Οικονομία 27-01-2022

Αυστρία: Στα επίπεδα της δεκαετίας του 1970 η τουριστική βιομηχανία λόγω της πανδημίας

Ο τουρισμός της Αυστρίας- ένας σημαντικός τομέας για την οικονομία της χώρας- έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία, με το 2021 να έχει πέσει κάτω από τα επίπεδα της δεκαετίας του 1970, σύμφωνα με την αυστριακή στατιστική υπηρεσία.