Νίκος Θεοδωρόπουλος

Τροπολογία για παράταση της Ειδικής Διαχείρισης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών

Η κυβέρνηση έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την πώλησή τους και τη είσοδο των ναυπηγείων στη νέα εποχή, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ενέργεια 04-03-2021

Η «Hengas» επεκτείνει το δίκτυο φυσικού αερίου στη χώρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Hengas απέκτησε το δικαίωμα αυτόνομης δραστηριότητας στον τομέα της διανομής φυσικού αερίου στην Ελλάδα.
Οικονομία 03-03-2021

Tελική ευθεία για το Ελληνικό – Η κυβέρνηση κλείνει τις εκκρεμότητες για την είσπραξή των 300 εκατ. ευρώ

Στην τελική ευθεία το έργο του Ελληνικού. Συνάντηση Άδωνι Γεωργιάδη με Χρήστο Σταϊκούρα. Τελειώνει το θέμα της διανομής του ακινήτου. Η κυβέρνηση κλείνει τις εκκρεμότητες για την είσπραξή των 300 εκατ. ευρώ από τη Lamda

ΕΛΠΕ: Ο COVID-19 στέρησε 350 εκατ. ευρώ από τα λειτουργικά τους κέρδη

Τι δήλωσε ο Σιαμήσης - Νέα αύξηση εξαγωγών τα ΕΛΠΕ εν μέσω πανδημίας - Ποια καύσιμα σημείωσαν πτώση και γιατί
Οικονομία 27-02-2021

Στο σφυρί το Ξενία της Κύθνου και αλλά 6 ακίνητα «διαμάντια» του ΤΑΙΠΕΔ

Η νέα ημερομηνία διαδικασίας πώλησης των ακινήτων ορίστηκε η Τρίτη 18 Μαΐου στις 2 το μεσημέρι.
Οικονομία 26-02-2021

Το lockdown καθυστερεί την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών ακινήτων

Στην ζυγαριά οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Εφόσον η πανδημία περιοριστεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους, το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ θα επιδιωχθεί να υλοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του εντός του 2021.

Οι αμερικανοί επενδυτές «βλέπουν» και άλλους κλάδους εκτός από λιμάνια και Ναυπηγεία

Το ενδιαφέρον του αμερικανού υψηλόβαθμου στελέχους στράφηκε προς τις τράπεζες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα χαρτοφυλάκια τους κρύβουν ευκαιρίες.

Φουσκωμένοι» λογαριασμοί ρεύματος της Protergia εξαιτίας ενεργοποίησης ρήτρας της ΟΤΣ

Οι τετράμηνοι λογαριασμοί ρεύματος της Protergia που έληξαν μέσα στο Φεβρουάριο φτάνουν «φουσκωμένοι» στα νοικοκυριά.
Οικονομία 16-02-2021

Την Τετάρτη ανοίγουν οι προσφορές για τα 15 ακίνητα της «Ektasis Development» – Σε ποιον θα πάει το κτίριο της KODAK των 16.000 τ.μ

Ο διαγωνισμός έθεσε σε εγρήγορση τους επαγγελματίες και ειδικότερα τις Εταιρείες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσία (ΑΕΕΑΠ).
Οικονομία 14-02-2021

Ξεχάστε τις οφειλές προς την Εφορία για τους υπόλοιπους εννέα μήνες – Στον πάγο επιδημικά χρέη 1,6 δισ. ευρώ

Αναστέλλονται οι πληρωμές προς την εφορία  και τον ΕΦΚΑ συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2021 εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι καθώς μέχρι τότε παγώνει η πληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών χρεών που γεννήθηκαν από τον περασμένο...
Οικονομία 14-02-2021

Ενοικιαστές στο …σπίτι τους: Τι αποκαλύπτει έρευνα για την ελληνική ιδιοκτησία – Ποια είναι τα μεγάλα πορτοφόλια της αγοράς

Η δεκαετία του 2010 ανατρέπει την παγιωμένη μέχρι σήμερα εικόνα δεκαετιών με τους Έλληνες να παραχωρούν τα κλειδιά της ιδιοκτησίας σε αλλοδαπούς που εμφανίζουν ανοδική τάση σε σχέση με το παρελθόν.

Ποιες υπηρεσίες μεγάλης εταιρείας φεύγουν από τη Βουλγαρία και επιστρέφουν στην Ελλάδα χάρη στα φορολογικά κίνητρα της κυβέρνησης

Το διαβατήριο της επιστροφής έχει ως κοινή βάση το νέο φορολογικό θεσμό (Non-Dom) που παρέχει κίνητρα επαναπατρισμού.
Ενέργεια 07-02-2021

Ακριβότερα τιμολόγια ρεύματος προβλέπει ο όμιλος Μυτιληναίος για το 2021

Απόρροια της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου οι εκτιμώμενες αυξήσεις - Ο Όμιλος προσδοκά να επωφεληθεί τα μέγιστα από την εφαρμογή του Target Model και την απελευθέρωση της εγχώριας αγοράς ενέργειας.

Ο ΟΛΘ πιστοποιήθηκε από την ΑΑΔΕ για την παροχή τελωνειακών υπηρεσιών

Η διοίκηση του Λιμένα έχει θέσει σε λειτουργία logistic Center στη Σόφια της Βουλγαρίας διευρύνοντας την πελατεία του βάση.
Οικονομία 05-02-2021

Απόφαση – ανάσα της Κομισιόν «σβήνει» το 50% των πρώτων δανείων της Επιστρεπτέας

Ανοίγει ο δρόμος για την διαγραφή του 50% του δανείου που έλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες στους τρεις πρώτους γύρους της Επιστρεπτέας με βάση την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δίνει την δυνατότητα μετατροπής αυτών των οφειλών σε επιδοτήσεις.
Εμπόριο 01-02-2021

Κρητικοί – εξαγωγείς κατά NutriScore, ΕΕ – Ανησυχούν για τα ελληνικά τρόφιμα

Διαμαρτυρίες: Οι Βρυξέλλες κατατάσσουν την coca-cola light σε υψηλότερη ποιότητα από το παρθένο ελαιόλαδο. Το λάδι της Κρήτης στην ίδια κατηγορία με τις ketch-up.
Ενέργεια 21-01-2021

Πέντε καλόγριες αχρηστεύουν έργο του ΑΔΜΗΕ για αναβάθμιση του δικτύου της Πελοποννήσου

Ο Δυτικός Διάδρομος έχει προϋπολογισμό 110 εκατ. ευρώ, με σκοπό να αναβαθμίσει το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Πελοπόννησο.
Εμπόριο 20-01-2021

Μέσα στο κρύο οι καταναλωτές περίμεναν έξω από τα καταστήματα της Ερμού για να κάνουν τα ψώνια – Οι αυξημένοι τζίροι επανέφεραν τα χαμόγελα στους εμπόρους

Στην Ερμού ο χρόνος αναμονής ξεπερνούσε τα 30 λεπτά ανά άτομο και ο αριθμός των καταναλωτών που ανέμενε στην ουρά ήταν πάνω από 30.
Οικονομία 17-01-2021

Σκορπιός: Η πρώτη ιδιωτική επένδυση του 2021 συνολικής αξίας 165 εκατ. ευρώ – Ακολουθούν άλλες τέσσερις επενδύσεις με επίκεντρο τον τουρισμό

Προβλέπεται η λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP Exclusive Club με 60 κλίνες και πρόκειται για μονάδα διαμονής 5 αστέρων.
Εμπόριο 14-01-2021

Το λιανεμπόριο έπεσε θύμα των επιστημόνων

Η συνολική αξία του λιανεμπορίου υπολογίζεται σε 45 δις ευρώ εκ των οποίων τα 10 δισ . ευρώ από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Τo κράτος έγινε… μισθωτής εξαιτίας του COVID

Το κράτος αναλαμβάνει να πληρώσει το ενοίκιο του Ιανουαρίου, ενώ, για πρώτη φορά,  εντάσσονται και τα νομικά πρόσωπα που νοικιάζουν ακίνητα.
Ενέργεια 06-01-2021

Σε απολογία καλεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού ΔΕΗ Ανανεώσιμες και Τέρνα Ενεργειακή

Συνάντηση για «δύο» έχει η διεύθυνση Ενέργειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου.

Ο COVID-19 καίει τον πλούτο των 3 τελευταίων χρόνων – Ποιοι κλάδοι εμφανίζουν αντισώματα

Τον οικονομικό πλούτο της χώρας που δημιουργήθηκε τα τρία τελευταία χρόνια «έκαψε» ο  COVID 19 και με την προοπτική ότι η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2017 την επόμενη χρονιά. Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει η Grant Thornton, σε σχετική έρευνα για τις...
Οικονομία 02-04-2020

Μέτρα για την προστασία της κατοικίας παίρνουν Ισπανία, Πορτογαλία ακόμα και οι ΗΠΑ

Το ελληνικό οικονομικό επιτελείο θα επικαλεστεί τα παραδείγματα των ευρωπαϊκών χωρών στην επικείμενη συνάντηση με τους θεσμούς για να εξασφαλίσει παράταση στην προστασία πρώτης κατοικίας
X