Nikolaus J. Kurmayer

Ενέργεια 04-01-2022

Η διαμάχη για την πράσινη χρηματοδότηση διχάζει το Βερολίνο

Η ΕΕ βρίσκεται στα τελικά στάδια της τελειοποίησης των κανόνων της για την πράσινη χρηματοδότηση.
Διεθνή 23-12-2021

Το γερμανικό ναυτικό θα στείλει κι άλλα πλοία στον Ινδο-Ειρηνικό

Το γερμανικό ναυτικό θέλει να στείλει ξανά πολεμικά πλοία στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, εν αναμονή των αποφάσεων της νέας κυβέρνησης, δήλωσε ο αντιναύαρχος Κέι-Αχίμ Σόνμπαχ στη Σιγκαπούρη.

ΕΕ – Το 17% των νέων φορτηγών θα κινείται με υδρογόνο το 2030

Στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Υδρογόνου» το Δεκέμβριο, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για το υδρογόνο.

Αυστριακός υπουργός Υγείας: «Δεν θα μπορέσουμε να σταματήσουμε την Όμικρον»

Η Αυστρία προετοιμάζεται για τον υψηλό ρυθμό με τον οποίο αναμένεται να εξαπλωθεί η νέα παραλλαγή Omicron του COVID-19. Το επόμενο κύμα λοιμώξεων είναι «περισσότερο σαν τείχος», δήλωσε ένας ερευνητής.
Διεθνή 22-12-2021

Βερολίνο: Έφοδοι της αστυνομίας κατά Βαυαρών ακροδεξιών βουλευτών του AfD, αρνητών του εμβολίου

Στη Γερμανία, η αυξανόμενη ριζοσπαστικοποίηση των αντι-εμβολιαστών έχει οδηγήσει σε εφόδους της αστυνομίας κατά βουλευτών, καθώς επιστήμονες προειδοποιούν ότι το κίνημα γίνεται όλο και πιο βίαιο.

«Οne-stop-shops»: Ο ρόλος τους στην ενεργειακή ανακαίνιση των σπιτιών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τα κράτη μέλη της ΕΕ να παρέχουν τεχνική βοήθεια στους ιδιοκτήτες κατοικιών, δημιουργώντας «one-stop-shops», δηλαδή υπηρεσίες μιας στάσης που θα καθοδηγούν τους καταναλωτές καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανακαίνισης.
Ενέργεια 20-12-2021

Γερμανία: Ο Nord Stream 2 προκαλεί τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό

Η «περίοδος χάριτος» για τη νέα γερμανική κυβέρνηση του «φωτεινού σηματοδότη» μπορεί να τελειώσει επίσημα: ο αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ απείλησε να μπλοκάρει τον επίμαχο αγωγό φυσικού αερίου «Nord Stream 2» στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αποκαλύπτοντας τις εντάσεις...
Διεθνή 15-12-2021

ΥΠΕΞ Γερμανίας: «Δέσμευση» της χώρας η κοινή χρήση πυρηνικών

Η νέα υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και συμπρόεδρος των Πρασίνων, Αναλένα Μπάερμποκ, επανέλαβε τη δέσμευση της Γερμανίας για συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, την ανταλλαγή πυρηνικών και τον πυρηνικό αφοπλισμό.
Ενέργεια 13-12-2021

Η κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας θα «απελευθερώσει» την αιολική στη Βόρεια Γερμανία

Η διακοπή λειτουργίας του τελευταίου πυρηνικού σταθμού στο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν θα αποσυμφορήσει το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και θα απελευθερώσει την αιολική ενέργεια στο βόρειο γερμανικό κρατίδιο, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιαν Φιλίπ Άλμπρεχτ, αναφέρει το Clean Energy Wire.
Μεταφορές 10-12-2021

Γερμανία: Προσκολλημένος στην εξουσία ο CEO της Volkswagen

Τον Οκτώβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen είχε πει στο διοικητικό συμβούλιο ότι η εταιρεία θα έπρεπε να περικόψει 30.000 θέσεις εργασίας εάν καθυστερούσε τη μετάβαση προς την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκαλώντας αντιδράσεις.
Εκλογές 07-12-2021

Οι Πράσινοι άρουν το τελευταίο εμπόδιο για την επόμενη γερμανική κυβέρνηση

Από τα 71.150 μέλη των Πρασίνων που ψήφισαν, το 86% τάχθηκε υπέρ της εισόδου σε μια κυβέρνηση «φωτεινού σηματοδότη» μαζί με το σοσιαλδημοκρατικό SPD και το φιλελεύθερο FDP. Οι Πράσινοι ζήτησαν τη γνώμη των μελών τους σε μια ηλεκτρονική ψηφοφορία...
Εκλογές 06-12-2021

Σοσιαλιστές και Φιλελεύθεροι ανοίγουν τον δρόμο της καγκελαρίας για τον Σολτς

Το SPD, με υποψήφιο Καγκελάριο τον Όλαφ Σολτς, ψήφισε συντριπτικά υπέρ της συμμετοχής στην κυβέρνηση συνασπισμού.
Ενέργεια 06-12-2021

ΗΠΑ και Ρωσία χρηματοδοτούν την «πυρηνική αναγέννηση» της Ευρώπης

Και ενώ η Ευρώπη ακόμη συζητά για το εάν η πυρηνική ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί ως ενεργειακό μέσο για την απεξάρτηση από τον άνθρακα, ΗΠΑ και Ρωσία ήδη κάνουν τα δικά τους πυρηνικά σχέδια στην Ευρώπη.
Ενέργεια 03-12-2021

«Σύμπραξη για Καθαρό Υδρογόνο» ύψους 2 δισ. ευρώ: σήμα κατάργησης των αυτοκινήτων με καύσιμο το υδρογόνο

Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά με κυψέλες καυσίμου έμοιαζαν κάποτε να είναι το μέλλον της «πράσινης» κινητικότητας.

Η αυστριακή υπερυπουργός Γκεβέσλερ σταματάει έργο αυτοκινητόδρομου ύψους 2δισ.

Η αυστριακή υπουργός Περιβάλλοντος, Κλίματος και Μεταφορών Λεονόρε Γκεβέσλερ είχε ανακοινώσει ότι ένα έργο κατασκευής αυτοκινητοδρόμου κοντά στη Βιέννη δεν πέρασε τον "κλιματικό έλεγχο" του υπουργείου
Διεθνή 01-12-2021

Πρόεδρος ΕΛΚ: Οι Πράσινοι στο νέο γερμανικό συνασπισμό «υπέρ της Ευρώπης» ενδέχεται να βρουν προβληματικές τις μεταρρυθμίσεις της ΕΕ

Η νέα τρικομματική κυβέρνηση της Γερμανίας θα πρέπει να στηρίξει βασικές μεταρρυθμίσεις της ΕΕ, ακόμα και αν αυτές δεν ευθυγραμμίζονται με τις αξίες της, τόνισε ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Τέταρτο κύμα: Η Γερμανία καλεί στρατηγό να ηγηθεί της διαχείρισης κρίσεων

Καθώς η παραλλαγή Omicron ξεπροβάλλει απειλητική στον ορίζοντα, ένας στρατηγός του Ομοσπονδιακού Στρατού (Bundeswehr) εκλήθη για να τεθεί επικεφαλής της ομάδας διαχείρισης κρίσεων.

Ρόμπερτ Χάμπεκ: Ο νέος «σούπερ» υπουργός της Γερμανίας στην ένωση

Το Βερολίνο έχει έναν νέο ισχυρό άνδρα: τον συμπρόεδρο των Πρασίνων και μελλοντικό αντικαγκελάριο Ρόμπερτ Χάμπεκ.
Πολιτικά 26-11-2021

Νέα Γερμανική κυβέρνηση: Οι Πράσινοι «ρεαλιστές» νίκησαν τους αριστερούς

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Αφού ανακοίνωσαν στις 24 Νοεμβρίου στο Βερολίνο ότι ο σχηματισμός της λεγόμενης κυβέρνησης «φωτεινού σηματοδότη» έχει ολοκληρωθεί, το σοσιαλδημοκρατικό SPD, οι Πράσινοι και οι φιλελεύθεροι του FDP θα πρέπει τώρα να ανακοινώσουν ένα υπουργικό συμβούλιο 17 υπουργών που θα...

Η μαζική αύξηση των αιτούντων άσυλο προκαλεί αντιπαραθέσεις στη Στυρία της Αυστρίας

30.000 άνθρωποι είχαν ζητήσει άσυλο στην Αυστρία, μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ μόνο 15.000 είχαν ζητήσει άσυλο όλο το 2020, αναγκάζοντας κέντρα προσφύγων, όπως αυτό του Στάινχαους και του Λεόμπεν, να ανοίξουν εκ νέου. 

Προς απαγόρευση των λεβήτων φυσικού αερίου οδηγούν οι διαπραγματεύσεις για την νέα κυβέρνηση

Οι πρώτες τριμερείς διαπραγματεύσεις για την κυβέρνηση συνασπισμού ολοκληρώνονται σύντομα στο Βερολίνο, καθώς οι Πράσινοι εξασφαλίζουν παραχωρήσεις της τελευταίας στιγμής.

Η Γερμανία αυστηροποιεί τους κανόνες καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων εκτοξεύονται  

Αντί να μετρά τη σοβαρότητα της πανδημίας με βάση τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, η Γερμανία μετρά πλέον το λεγόμενο ποσοστό νοσηλείας: Πόσοι νοσηλεύονται για κάθε 100.000 πολίτες. 
Ενέργεια 18-11-2021

ΕΕ: Ενιαία βάση δεδομένων για την πιστοποίηση της περιεκτικότητας σε άνθρακα του υδρογόνου και των καυσίμων χαμηλών εκπομπών CO2

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει μια βάση δεδομένων για την πιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα του υδρογόνου και άλλων καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα.