Nikolaus J. Kurmayer

Πολιτικά 26-11-2021

Νέα Γερμανική κυβέρνηση: Οι Πράσινοι «ρεαλιστές» νίκησαν τους αριστερούς

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Αφού ανακοίνωσαν στις 24 Νοεμβρίου στο Βερολίνο ότι ο σχηματισμός της λεγόμενης κυβέρνησης «φωτεινού σηματοδότη» έχει ολοκληρωθεί, το σοσιαλδημοκρατικό SPD, οι Πράσινοι και οι φιλελεύθεροι του FDP θα πρέπει τώρα να ανακοινώσουν ένα υπουργικό συμβούλιο 17 υπουργών που θα...

Η μαζική αύξηση των αιτούντων άσυλο προκαλεί αντιπαραθέσεις στη Στυρία της Αυστρίας

30.000 άνθρωποι είχαν ζητήσει άσυλο στην Αυστρία, μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ μόνο 15.000 είχαν ζητήσει άσυλο όλο το 2020, αναγκάζοντας κέντρα προσφύγων, όπως αυτό του Στάινχαους και του Λεόμπεν, να ανοίξουν εκ νέου. 

Προς απαγόρευση των λεβήτων φυσικού αερίου οδηγούν οι διαπραγματεύσεις για την νέα κυβέρνηση

Οι πρώτες τριμερείς διαπραγματεύσεις για την κυβέρνηση συνασπισμού ολοκληρώνονται σύντομα στο Βερολίνο, καθώς οι Πράσινοι εξασφαλίζουν παραχωρήσεις της τελευταίας στιγμής.

Η Γερμανία αυστηροποιεί τους κανόνες καθώς οι αριθμοί των κρουσμάτων εκτοξεύονται  

Αντί να μετρά τη σοβαρότητα της πανδημίας με βάση τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, η Γερμανία μετρά πλέον το λεγόμενο ποσοστό νοσηλείας: Πόσοι νοσηλεύονται για κάθε 100.000 πολίτες. 
Ενέργεια 18-11-2021

ΕΕ: Ενιαία βάση δεδομένων για την πιστοποίηση της περιεκτικότητας σε άνθρακα του υδρογόνου και των καυσίμων χαμηλών εκπομπών CO2

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει μια βάση δεδομένων για την πιστοποίηση του αποτυπώματος άνθρακα του υδρογόνου και άλλων καυσίμων χαμηλών εκπομπών άνθρακα.
Ενέργεια 18-11-2021

Η Αυστρία ετοιμάζει προσφυγή κατά της Ε.Ε. για τη συμπερίληψη της πυρηνικής ενέργειας στην πράσινη ταξινομία

Η υπουργός της Αυστρίας για το κλίμα, την ενέργεια και την πολιτική μεταφορών Λεονόρε Γκεβέσλερ δήλωσε ότι η χώρα της ετοιμάζεται να προσφύγει στα δικαστήρια.
Πολιτικά 18-11-2021

H Μέρκελ καλεί τον Λουκασένκο ξανά

Η μέρα της μαρμότας στο Βερολίνο, καθώς η κατάσταση στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας επιδεινώνεται και η υπηρεσιακή καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησε τηλεφωνικά και πάλι με τον Λευκορώσο δικτάτορα Αλεξάντερ Λουκασένκο, η κυβέρνηση του οποίου δεν αναγνωρίζεται επισήμως από την ΕΕ
Πολιτικά 16-11-2021

Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός σκέφτεται το λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους, και τον στοχευμένο, υποχρεωτικό εμβολιασμό 

«Θα το δούμε αυτό στο δρόμο», δήλωσε η Κατριν Γκερινγκ Εκχαρτ, επικεφαλής των Πρασίνων στο γερμανικό κοινοβούλιο.
Ενέργεια 12-11-2021

COP26: Πέντε χώρες της Ε.Ε. συστήνουν «αντιπυρηνική συμμαχία»

Ως απάντηση στην πίεση από πλευράς της Γαλλίας για την «αναγέννηση» της πυρηνικής ενέργειας στην Ευρώπη, μια ομάδα πέντε χωρών της Ε.Ε. με επικεφαλής τη Γερμανία έχουν συσπειρωθεί.
Ενέργεια 04-11-2021

«Ανακριβείς» οι ενεργειακές ετικέτες της ΕΕ για τα κτίρια προς αναθεώρηση

«Τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) για τα κτίρια είναι τόσο ανακριβή που μπορεί να αποτελέσουν ακόμη και εμπόδιο για τους κλιματικούς στόχους της ΕΕ».

Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης: Διαφορετικές «ατζέντες» Μέρκελ-Ευρωπαίοι πολίτες

Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης - η οποία έχει τύχει ελάχιστης προσοχής μέχρι τώρα - επανέρχεται στο προσκήνιο.

Με «κομμένα φτερά» ο Λάσετ

Ταπεινός εμφανίστηκε ο Λάσετ σε συνέδριο της νεολαίας των συντηρητικών μετά την ήττα.

Μαίνονται οι αντιπαραθέσεις στη Γερμανία για την νομιμοποίηση της κάνναβης

Καθώς το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, το φιλελεύθερο FDP και το κόμμα των Πρασίνων πρόκειται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον κυβερνητικό συνασπισμό, οι νεολαίες των κομμάτων αυτών εμφανίζουν ένα κοινό.

Γερμανία: Αλλάζει άρδην η ηγεσία του CDU

Μετά την ήττα των συντηρητικών στις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου, τα όργανα του κόμματος αποφάσισαν να διεξάγουν μινι-συνέδριο, από όπου θα επανεκλεγεί ολόκληρη η ηγετική ομάδα.

Αυξήθηκε κατά 19% η γερμανική συνεισφορά στον προϋπολογισμό της ΕΕ

Οι συνεισφορές της Γερμανίας στον προϋπολογισμό της ΕΕ φέτος έχουν φτάσει συνολικά τα 38 δισ. Ευρώ.
Εκλογές 01-09-2021

Οι συντηρητικοί ζητούν σαφήνεια για συνεργασία σοσιαλδημοκρατών- ‘φιλορωσικής’ αριστεράς

Οι Γερμανοί συντηρητικοί ασκούν πιέσεις στον υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Όλαφ Σολτς να καταστήσει σαφές πριν από τις εκλογές αυτού του μήνα εάν θα συνεργαστεί σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με το αριστερό φιλορωσικό κόμμα Die Linke.
Ενέργεια 09-07-2021

Ξεκίνησε ο μεγαλύτερος ηλεκτρολύτης της Ευρώπης, σχεδιάζει να δεκαπλασιάσει χωρητικότητα έως το 2024

Καθαρό, πράσινο υδρογόνο: το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Γερμανίας φιλοξενεί τον μεγαλύτερο ηλεκτρολύτη του είδους του στην Ευρώπη, που κατασκευάστηκε από τη Shell και την ΕΕ.