Nikolaus J. Kurmayer

Διεθνή 18-05-2022

Φινλανδία και Σουηδία ανοίγουν συζήτηση για την ουδετερότητα της Αυστρίας

Μετά την υποψηφιότητα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, η αποχή από την ουδετερότητα της Αυστρίας αποτελεί και πάλι θέμα συζήτησης.

Δύο έμπιστοι Υπουργοί του Κουρτς παραιτήθηκαν

Παραιτήθηκαν οι συντηρητικοί Υπουργοί Γεωργίας Ελισάβετ Κέστινγκερ και Οικονομίας Μαργκαρέτα Σράμποκ, οι οποίες είχαν εμπλακεί λόγω των στενών δεσμών τους με τον ατιμασμένο πρώην καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η Αυστρία υπερδιπλασιάζει την οικονομική στήριξη προς την Ουκρανία με δωρεές πολιτών

Η αυστριακή κυβέρνηση συγκέντρωσε 42 εκατ. ευρώ σε δωρεές πολιτών, υπερδιπλασιάζοντας την οικονομική της στήριξη προς την Ουκρανία.
Ενέργεια 03-05-2022

Ενότητα των Υπουργών Ενέργειας αλλά ασάφεια στον τρόπο πληρωμής

Οι 27 υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ προσήλθαν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα (2 Μαΐου) σε μια επίδειξη ενότητας με την Πολωνία και τη Βουλγαρία.

Χάμπεκ: Έκκληση για εξοικονόμηση ενέργειας με στόχο να μειωθεί εξάρτησης από τη Ρωσία

Οι Γερμανοί θα πρέπει να αρχίσουν να εξοικονομούν ενέργεια για να γίνουν πιο ανεξάρτητοι από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.
Διεθνή 13-04-2022

Ουκρανία: Λάθος επιλογές Στάινμαγερ και Νεχάμερ

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ αναγκάστηκε να ακυρώσει το ταξίδι του στο Κίεβο, καθώς οι ουκρανικές αρχές δήλωσαν την Τρίτη (12 Απριλίου) ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος λόγω των υποτιθέμενων στενών δεσμών του με το Κρεμλίνο.
Διεθνή 06-04-2022

Ο καγκελάριος της Αυστρίας μεταβαίνει στο Κίεβο

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ θα μεταβεί στο Κίεβο για να δείξει την υποστήριξή του στην Ουκρανία μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Ενέργεια 23-03-2022

Οι ηγέτες της ΕΕ αντιμέτωποι με την «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στη βιομηχανία

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να συνεχίζεται, αναπτύσσεται μια «κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη βιομηχανία».
Ενέργεια 11-03-2022

Νέο σχέδιο χρηματοδότησης της έρευνας για το υδρογόνο ύψους 600 εκ ευρώ

Η σύμπραξη της ΕΕ για το καθαρό υδρογόνο, ένα εγχείρημα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, δημοσίευσε την πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για 41 ερευνητικά θέματα σχετικά με το υδρογόνο.

Αρχηγός του γερμανικού στρατού: Ο στρατός μας είναι «γυμνός», έχει ελάχιστα να προσφέρει

Εν μέσω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι επιλογές που μπορεί να προσφέρει η γερμανική Bundeswehr είναι εξαιρετικά περιορισμένες, προειδοποίησε ο αρχηγός του στρατού.
Ενέργεια 03-02-2022

Βερολίνο: Προς αναζήτηση εναλλακτικών λόγω των ιστορικών χαμηλών αποθεμάτων σε φυσικό αέριο

Η Γερμανία έχει ήδη αρχίσει να αναζητά εναλλακτικούς προμηθευτές φυσικού αερίου σε περίπτωση που διακοπούν οι εισαγωγές από τη Ρωσία λόγω των εντάσεων στην Ουκρανία.
Ενέργεια 24-01-2022

Γερμανία: Σταθερή θέση υπέρ της συμπερίληψης του φυσικού αερίου στην «πράσινη» ταξινομία της ΕΕ

Σε ανταπόκρισή του προς τις Βρυξέλλες σχετικά με τη ταξινομία της ΕΕ για τη βιώσιμη χρηματοδότηση, το Βερολίνο επανέλαβε την αντίθεσή του στην πυρηνική ενέργεια.

Ο Σολτς περπατά σε τεντωμένο σχοινί – Έντονες οι πιέσεις για μια λέσχη για το κλίμα

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας μιας «λέσχης για το κλίμα».
Ενέργεια 04-01-2022

Η διαμάχη για την πράσινη χρηματοδότηση διχάζει το Βερολίνο

Η ΕΕ βρίσκεται στα τελικά στάδια της τελειοποίησης των κανόνων της για την πράσινη χρηματοδότηση.
Διεθνή 23-12-2021

Το γερμανικό ναυτικό θα στείλει κι άλλα πλοία στον Ινδο-Ειρηνικό

Το γερμανικό ναυτικό θέλει να στείλει ξανά πολεμικά πλοία στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, εν αναμονή των αποφάσεων της νέας κυβέρνησης, δήλωσε ο αντιναύαρχος Κέι-Αχίμ Σόνμπαχ στη Σιγκαπούρη.

ΕΕ – Το 17% των νέων φορτηγών θα κινείται με υδρογόνο το 2030

Στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Υδρογόνου» το Δεκέμβριο, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για το υδρογόνο.

Αυστριακός υπουργός Υγείας: «Δεν θα μπορέσουμε να σταματήσουμε την Όμικρον»

Η Αυστρία προετοιμάζεται για τον υψηλό ρυθμό με τον οποίο αναμένεται να εξαπλωθεί η νέα παραλλαγή Omicron του COVID-19. Το επόμενο κύμα λοιμώξεων είναι «περισσότερο σαν τείχος», δήλωσε ένας ερευνητής.
Διεθνή 22-12-2021

Βερολίνο: Έφοδοι της αστυνομίας κατά Βαυαρών ακροδεξιών βουλευτών του AfD, αρνητών του εμβολίου

Στη Γερμανία, η αυξανόμενη ριζοσπαστικοποίηση των αντι-εμβολιαστών έχει οδηγήσει σε εφόδους της αστυνομίας κατά βουλευτών, καθώς επιστήμονες προειδοποιούν ότι το κίνημα γίνεται όλο και πιο βίαιο.

«Οne-stop-shops»: Ο ρόλος τους στην ενεργειακή ανακαίνιση των σπιτιών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τα κράτη μέλη της ΕΕ να παρέχουν τεχνική βοήθεια στους ιδιοκτήτες κατοικιών, δημιουργώντας «one-stop-shops», δηλαδή υπηρεσίες μιας στάσης που θα καθοδηγούν τους καταναλωτές καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ανακαίνισης.
Ενέργεια 20-12-2021

Γερμανία: Ο Nord Stream 2 προκαλεί τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό

Η «περίοδος χάριτος» για τη νέα γερμανική κυβέρνηση του «φωτεινού σηματοδότη» μπορεί να τελειώσει επίσημα: ο αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ απείλησε να μπλοκάρει τον επίμαχο αγωγό φυσικού αερίου «Nord Stream 2» στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αποκαλύπτοντας τις εντάσεις...
Διεθνή 15-12-2021

ΥΠΕΞ Γερμανίας: «Δέσμευση» της χώρας η κοινή χρήση πυρηνικών

Η νέα υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και συμπρόεδρος των Πρασίνων, Αναλένα Μπάερμποκ, επανέλαβε τη δέσμευση της Γερμανίας για συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, την ανταλλαγή πυρηνικών και τον πυρηνικό αφοπλισμό.
Ενέργεια 13-12-2021

Η κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας θα «απελευθερώσει» την αιολική στη Βόρεια Γερμανία

Η διακοπή λειτουργίας του τελευταίου πυρηνικού σταθμού στο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν θα αποσυμφορήσει το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας και θα απελευθερώσει την αιολική ενέργεια στο βόρειο γερμανικό κρατίδιο, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιαν Φιλίπ Άλμπρεχτ, αναφέρει το Clean Energy Wire.
Μεταφορές 10-12-2021

Γερμανία: Προσκολλημένος στην εξουσία ο CEO της Volkswagen

Τον Οκτώβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen είχε πει στο διοικητικό συμβούλιο ότι η εταιρεία θα έπρεπε να περικόψει 30.000 θέσεις εργασίας εάν καθυστερούσε τη μετάβαση προς την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκαλώντας αντιδράσεις.
Εκλογές 07-12-2021

Οι Πράσινοι άρουν το τελευταίο εμπόδιο για την επόμενη γερμανική κυβέρνηση

Από τα 71.150 μέλη των Πρασίνων που ψήφισαν, το 86% τάχθηκε υπέρ της εισόδου σε μια κυβέρνηση «φωτεινού σηματοδότη» μαζί με το σοσιαλδημοκρατικό SPD και το φιλελεύθερο FDP. Οι Πράσινοι ζήτησαν τη γνώμη των μελών τους σε μια ηλεκτρονική ψηφοφορία...