Nikolaus J. Kurmayer | EURACTIV.com

Ενέργεια 19-05-2022

Γερμανία, Δανία, Ολλανδία και Βέλγιο υπογράφουν σύμφωνο υπεράκτιας αιολικής ενέργειας ύψους 135 δισ. ευρώ

Οι αρχηγοί κυβερνήσεων των χωρών της Βόρειας Θάλασσας συναντήθηκαν για να υπογράψουν συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και του πράσινου υδρογόνου.
Ενέργεια 19-05-2022

Η ΕΕ προωθεί τη μόνωση των κτιρίων για να τερματιστεί η εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο

Τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξάλειψη των ρωσικών εισαγωγών ορυκτών καυσίμων χαρακτηρίζονται από μεγάλη έμφαση στην ενεργειακή απόδοση.
Ενέργεια 13-05-2022

Το Βερολίνο πλησιάζει στην απαλλοτρίωση περιουσιακών στοιχείων της Gazprom

Μετά τη ρωσική ανακοίνωση κυρώσεων κατά 31 ευρωπαϊκών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένης της Gazprom Germania, η γερμανική κυβέρνηση πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην απαλλοτρίωση της γερμανικής θυγατρικής της Gazprom.
Ενέργεια 12-05-2022

Οι εμπειρογνώμονες προτρέπουν να επανεξετάσουν τις ενεργειακές μετρήσεις για την πλήρη απανθρακοποίηση των κτιρίων

Η κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας είναι μια μέθοδος μέτρησης που χρησιμοποιείται παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ενέργεια 09-03-2022

Η Γερμανία αποκλείει την παράταση της λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων της

Το Βερολίνο απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης της διάρκειας ζωής του υφιστάμενου πυρηνικού στόλου του, παρά τις ανησυχίες περί ενεργειακής ασφάλειας μετά την απειλή της Μόσχας να σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στη Γερμανία σε αντίποινα για τις δυτικές κυρώσεις.
Διεθνή 08-03-2022

Αυστριακός Καγκελάριος: Η Αυστρία θα παραμείνει ουδέτερη

«Η Αυστρία ήταν ουδέτερη, η Αυστρία είναι ουδέτερη κι η Αυστρία θα παραμείνει ουδέτερη», έγραψε ο Νεχάμερ στο Twitter τη Δευτέρα (7 Μαρτίου).
Ενέργεια 22-02-2022

Στον αέρα οι γερμανικές επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Ουκρανία

Η συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα έχει θέσει σε κίνδυνο τα σχέδια της Γερμανίας να επενδύσει στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας και να βοηθήσει την πράσινη μετάβαση στην Ουκρανία, δήλωσε τη Δευτέρα (21 Φεβρουαρίου) το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η επικεφαλής της Greenpeace θα ηγηθεί της γερμανικής διπλωματίας για το κλίμα

Καθώς οι Πράσινοι γεμίζουν τους διαδρόμους της εξουσίας στο Βερολίνο με άτομα που συμμερίζονται τις θέσεις των κομμάτων, οι πρώην κυβερνώντες συντηρητικοί του CDU/CSU εκφράζουν την οργή τους.
Ενέργεια 19-01-2022

Ουκρανία: Αντιδρά στη «διπλωματία του υδρογόνου» της Γερμανίας

Εν μέσω αυξανόμενων στρατιωτικών εντάσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, η επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ στο Κίεβο εστίασε στις τεράστιες ποσότητες ανανεώσιμου υδρογόνου που η Γερμανία σκοπεύει να εισάγει στο μέλλον.
18-01-2022

Γερμανία: Ο Υπ. Μεταφορών υπέρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη συζήτηση για τα ηλεκτρονικά καύσιμα

Σε μια αλλαγή πολιτικής, ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας δήλωσε τώρα ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν κερδίσει την κούρσα στην ΕΕ.
Ενέργεια 17-01-2022

Η γερμανική κυβέρνηση «αποκηρύσσει» το μπλε υδρογόνο

Η νέα γερμανική κυβέρνηση παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα σχέδια ώστε να καταστεί πιο φιλόδοξη η εθνική στρατηγική της για το υδρογόνο.
Ενέργεια 05-10-2021

Η οικονομία του υδρογόνου και οι ανησυχίες για την ασφάλεια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βλέπει το καθαρό υδρογόνο ως «ένα ζωτικό κομμάτι του παζλ που λείπει» για την απανθρακοποίηση στις βαριές βιομηχανίες, όπως η χαλυβουργία, έτσι ώστε η ΕΕ να επιτύχει τον στόχο της για την κλιματική ουδετερότητα το 2050.

Πιστοποιητικά βιωσιμότητας για τις ομάδες της Bundesliga

H γερμανική Eνωση Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος (DFL) στοχεύει να θεσμοθετήσει τη βιωσιμότητα ως βασικό κριτήριο αδειοδότησής των ομάδων της έως το 2024.
Εκλογές 22-09-2021

Το ηλικιακό χάσμα των γερμανικών εκλογών

Η Γερμανία οδεύει στις κάλπες την Κυριακή, με την πλειοψηφία των ψηφοφόρων να είναι άνω των 50 ετών, ενώ πολλοί έφηβοι κάτω των 18 ετών δηλώνουν δυσαρεστημένοι που δεν τους επιτράπηκε να ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές.