Natasha Foote

Ο Επίτροπος Γεωργίας ρίχνει όλο το βάρος στη γεωργία άνθρακα

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, υποσχέθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να θέσει τη γεωργία άνθρακα στο επίκεντρο των στρατηγικών σχεδίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) των κρατών μελών.

Πολιτική προώθησης της ΕΕ 2022: Επικίνδυνο για καρκίνο το κρέας- στροφή σε φυτικές δίαιτες

Η πολιτική προώθησης της ΕΕ για το 2022 αναμένεται να ενθαρρύνει περαιτέρω τη στροφή σε πιο φυτικές δίαιτες, αφού το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο για τον καρκίνο.

Η φιλοδοξία της Επιτροπής για τη γεωργία δέσμευσης άνθρακα απλώς «θάβει» για λίγο το πρόβλημα

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τους βιώσιμους κύκλους άνθρακα έλαβε «χλιαρή» ανταπόκριση από τον αγροτικό τομέα.

Μεταρρύθμιση της ΚΑΠ: Υπογεγραμμένη και σφραγισμένη – Μένει να δούμε πώς θα αποδώσει

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέγραψε τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ε.Ε., αλλά έχει δεσμευτεί να παρακολουθεί στενά τα επόμενα βήματα της επίμαχης μεταρρύθμισης.

Ο Επίτροπος Γεωργίας θα αντιταχθεί σε περιορισμό της στήριξης μικρομεσαίων αγροτών στη σχεδιαζόμενη ΚΑΠ

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ Γιάνους Βόϊτσεχοφσκι (Janusz Wojciechowksi) δήλωσε ότι η στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών αποτελεί κόκκινη γραμμή για την έγκριση των στρατηγικών σχεδίων των κρατών μελών για τη νέα ΚΑΠ

Νόμος για την Υγεία του Εδάφους: Το έδαφος θα αποκτήσει την ίδια νομική υπόσταση με τον αέρα και το νερό;

Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των εδαφών περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του Νόμου για την Υγεία του Εδάφους (Soil Health Law) έως το 2023.

Ε.Ε. και ΗΠΑ ενώνουν τα χέρια για μια νέα πλατφόρμα συνεργασίας στον τομέα της γεωργίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας διατλαντικής συνεργασίας για τη γεωργία.

Εργαλεία-κλειδί τα πρωτόκολλα βιωσιμότητας για την ενθάρρυνση των σύγχρονων αγροτών

Τα πρωτόκολλα για μια βιώσιμη γεωργία μπορούν να αποτελέσουν ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τους αγρότες ώστε να καταστήσουν τις φάρμες τους οικονομικά βιώσιμες.

Προς απαγόρευση των επικίνδυνων χρωστικών στα τρόφιμα η Ε.Ε.

Οι χώρες της ΕΕ υποστήριξαν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απαγορεύσει τη χρήση του πρόσθετου τροφίμων διοξείδιο του τιτανίου.

Το σχέδιο των ευρωβουλευτών για ένα βιώσιμο μέλλον για τη γεωργία πυροδοτεί αντιπαραθέσεις

Νομοθέτες των επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη γεωργία και το περιβάλλον έχουν ήδη πάρει θέση σχετικά με τις φιλοδοξίες της Ε.Ε. για την πράσινη γεωργία, ψηφίζοντας υπέρ ενός σχεδίου που περιλαμβάνει μια σειρά αμφιλεγόμενων τροπολογιών.
Εμπόριο 09-09-2021

Οι πυρκαγιές «έκαψαν» και τον κλάδο του μελιού στην Ελλάδα

Αποδεκατίστηκε ο τομέας της μελισσοκομίας της Ελλάδας εξαιτίας των πυρκαγιών που σάρωσαν τη χώρα, αφήνοντάς τον κλάδο εκτεθειμένο σε εισαγωγές μελιού αμφιβόλου ποιότητας- όπως προειδοποιεί η Επιτροπή Επαγγελματικών Αγροτικών Οργανώσεων στην Ε.Ε. (Copa Cogeca).

Η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης θα μπορούσε να αποσοβήσει 50.000 θανάτους ετησίως

Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι μια σημαντική περιβαλλοντική αιτία ασθενειών και θανάτων σε όλο τον κόσμο, με τις πόλεις να αποτελούν τα κύρια σημεία εστίασης της ρύπανσης και των ασθενειών.

Τα έντομα σύντομα στο μενού μας, μετά από «πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA)

Τα βρώσιμα σκουλήκια είναι ασφαλή για κατανάλωση από τον άνθρωπο. Σύμφωνα με τη νέα γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ (EFSA), ανοίγει ο δρόμος για την πρώτη έγκρισή τους σε ολόκληρη την ΕΕ.

ΔΙΑΡΡΟΗ: Η φαρμακευτική στρατηγική της ΕΕ ωθεί την καινοτομία για μια ανθεκτική Ευρώπη

Η προσιτές τιμές, η διαθεσιμότητα και η βιωσιμότητα είναι τα κύρια σημεία στα οποίοα εστιάζει η νέα φαρμακευτική στρατηγική της ΕΕ, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί την Τετάρτη (25 Νοεμβρίου).

Ευρωπαίοι γιατροί:Αυξήστε τους πόρους για την υγεία

Οι ευρωπαίοι γιατροί παροτρύνουν τους ηγέτες της ΕΕ να αυξήσουν το μερίδιο του Ταμείου Ανάκαμψης που προορίζεται για την υγεία. Δεν είναι δυνατόν να ενισχυθεί η ασφάλεια της υγείας και κατάλληλη προετοιμασία για μελλοντικές κρίσεις, με μειωμένο προϋπολογισμό

Πράσινοι-Σοσιαλιστές στηρίζουν τις διατροφικές ετικέτες επισήμανσης παρά τις περιβαλλοντικές ανησυχίες

Ευρωβουλευτές, από τις ομάδες των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών δίνουν βαρύτητα σε ένα σύστημα Nutriscore, ένα ευρύ ευρωπαϊκό σύστημα διατροφικής ετικέτας επισήμανσης. Όμως οι αποκλίσεις μεταξύ του συστήματος και της περιβαλλοντικής πολιτικής εξακολουθούν να είναι ανοιχτές.  Σε συνέντευξη τύπου, η...
Οικονομία 08-11-2019

Ψηφιακή μετάβαση: Μία 10ετία πίσω ο κλάδος της υγείας στην ΕΕ

Οι προτεραιότητες για το μέλλον του ευρωπαϊκού τομέα υγείας, διατυπώθηκαν σε πρόσφατη συζήτηση, που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων

Νέα επιστημονική έρευνα δίνει ελπίδες για την αντιμετώπιση βακτηρίου που απειλεί την ελιά

Πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα από την καινοτόμα χρηματοδοτούμενη έρευνα της ΕΕ