Natasha Foote

Ο βιολογικός τομέας της ΕΕ χρειάζεται λύσεις με γνώμονα την αγορά, λένε οι ευρωβουλευτές

Η επιτροπή γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (AGRI) έδωσε το πράσινο φως σε μια νέα έκθεση σχετικά με το σχέδιο δράσης της ΕΕ για τα βιολογικά προϊόντα.

Η Κομισιόν ζητά εγγυήσεις ασφάλειας στο νέο καταυλισμό στη Λέσβο

Σε επίσκεψή τους στο νησί της Λέσβου, οι δημοσιογράφοι της EURACTIV Natasha Foote και Σαράντης Μιχαλόπουλος προσπάθησαν να φτάσουν στο νέο καταυλισμό (ΒΙΝΤΕΟ), αλλά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια μετά από αρκετά χιλιόμετρα απροσπέλαστων χωματόδρομων.

Προς ένα νέο «Χολοντομόρ»;

Η Ρωσία στοχεύει σκόπιμα στην προμήθεια τροφίμων στην Ουκρανία με σκοπό να προκαλέσει πείνα στη χώρα, σύμφωνα με τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι.

Επίτροπος γεωργίας της ΕΕ: Τα εθνικά σχέδια της ΚΑΠ δεν ανταποκρίνονται στις περιβαλλοντικές φιλοδοξίες

Τα εθνικά στρατηγικά σχέδια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) έχουν πολλά περιθώρια για βελτίωση, σύμφωνα με τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι.

Η Ευρώπη αντιμέτωπη με επισιτιστική κρίση μετά τον ουκρανικό περιορισμό στις εξαγωγές αγαθών

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyhal δήλωσε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να περιορίσει την εξαγωγή ορισμένων κοινωνικά σημαντικών αγαθών και των πρώτων υλών από τις οποίες παράγονται, μετέδωσε το Interfax Ukraine.

Η Επιτροπή εξετάζει νέα παρέμβαση σχετικά με τον αντίκτυπο της ενεργειακής κρίσης στον αγροτικό τομέα

Σύμφωνα με πηγές, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο μιας νέας παρέμβασης για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης.

Διαρροή: Η Επιτροπή «ποντάρει» στο βιοαέριο για να προστατεύσει τους αγρότες της ΕΕ από την ενεργειακή κρίση

Η παραγωγή βιοαερίου έχει χαρακτηριστεί ως ένας βασικός τρόπος για να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας της ΕΕ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία θέτει στο επίκεντρο την επισιτιστική ασφάλεια της ΕΕ – O αγροτικός τομέας πρέπει να προετοιμαστεί

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της επισιτιστικής ασφάλειας στην ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί τον αγροδιατροφικό τομέα της ΕΕ να προετοιμαστεί για τις συνέπειες.

Στροφή 180 μοιρών της Ευρωβουλής για το “φουά γκρα” μετά από γαλλικές πιέσεις

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε σε νέα έκθεσή του ότι η παραγωγή φουά γκρα σέβεται τα κριτήρια καλής διαβίωσης των ζώων.

Η ΕΕ εγκαινιάζει νέους κανόνες για την επιτάχυνση της έγκρισης και αδειοδότησης βιοεντομοκτόνων

Τα κράτη μέλη ενέκριναν νέους κανόνες για την επιτάχυνση της έγκρισης και αδειοδότησης βιολογικών φυτοπροστατευτικών προϊόντων που περιέχουν μικροοργανισμούς.

Η Επιτροπή προειδοποιεί τους Γάλλους να μην αλλάξουν τα σχέδια της ΚΑΠ μετά τις εκλογές

Τα γαλλικά κόμματα δεν πρέπει να αλλάξουν το εθνικό στρατηγικό σχέδιο της χώρας σε περίπτωση αλλαγής της κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Απριλίου.

Μεταμόσχευση από ζώο σε άνθρωπο: Θα καλύψει το κενό έλλειψης οργάνων στην ΕΕ;

Μετά την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση οργάνων από ζώο σε άνθρωπο, οι ελπίδες είναι μεγάλες ότι αυτό θα μπορούσε να προσφέρει έναν τρόπο αντιμετώπισης της χρόνιας παγκόσμιας έλλειψης οργάνων. Ενώ γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα στις ΗΠΑ, στην ΕΕ η συζήτηση φουντώνει....

Στρατηγικά Σχέδια της ΚΑΠ – Ο Επίτροπος Γεωργίας προειδοποιεί για… «δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Ο επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι επανέλαβε τη σημασία της ταυτόχρονης υποβολής των εθνικών στρατηγικών σχεδίων από τα κράτη μέλη.

Ο Επίτροπος Γεωργίας ρίχνει όλο το βάρος στη γεωργία άνθρακα

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ, Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, υποσχέθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να θέσει τη γεωργία άνθρακα στο επίκεντρο των στρατηγικών σχεδίων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) των κρατών μελών.

Πολιτική προώθησης της ΕΕ 2022: Επικίνδυνο για καρκίνο το κρέας- στροφή σε φυτικές δίαιτες

Η πολιτική προώθησης της ΕΕ για το 2022 αναμένεται να ενθαρρύνει περαιτέρω τη στροφή σε πιο φυτικές δίαιτες, αφού το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο για τον καρκίνο.

Η φιλοδοξία της Επιτροπής για τη γεωργία δέσμευσης άνθρακα απλώς «θάβει» για λίγο το πρόβλημα

Η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τους βιώσιμους κύκλους άνθρακα έλαβε «χλιαρή» ανταπόκριση από τον αγροτικό τομέα.

Μεταρρύθμιση της ΚΑΠ: Υπογεγραμμένη και σφραγισμένη – Μένει να δούμε πώς θα αποδώσει

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέγραψε τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ε.Ε., αλλά έχει δεσμευτεί να παρακολουθεί στενά τα επόμενα βήματα της επίμαχης μεταρρύθμισης.

Ο Επίτροπος Γεωργίας θα αντιταχθεί σε περιορισμό της στήριξης μικρομεσαίων αγροτών στη σχεδιαζόμενη ΚΑΠ

Ο Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ Γιάνους Βόϊτσεχοφσκι (Janusz Wojciechowksi) δήλωσε ότι η στήριξη των μικρομεσαίων αγροτών αποτελεί κόκκινη γραμμή για την έγκριση των στρατηγικών σχεδίων των κρατών μελών για τη νέα ΚΑΠ

Νόμος για την Υγεία του Εδάφους: Το έδαφος θα αποκτήσει την ίδια νομική υπόσταση με τον αέρα και το νερό;

Η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των εδαφών περιλαμβάνει την ολοκλήρωση του Νόμου για την Υγεία του Εδάφους (Soil Health Law) έως το 2023.

Ε.Ε. και ΗΠΑ ενώνουν τα χέρια για μια νέα πλατφόρμα συνεργασίας στον τομέα της γεωργίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας διατλαντικής συνεργασίας για τη γεωργία.

Εργαλεία-κλειδί τα πρωτόκολλα βιωσιμότητας για την ενθάρρυνση των σύγχρονων αγροτών

Τα πρωτόκολλα για μια βιώσιμη γεωργία μπορούν να αποτελέσουν ένα ανεκτίμητο εργαλείο για τους αγρότες ώστε να καταστήσουν τις φάρμες τους οικονομικά βιώσιμες.

Προς απαγόρευση των επικίνδυνων χρωστικών στα τρόφιμα η Ε.Ε.

Οι χώρες της ΕΕ υποστήριξαν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απαγορεύσει τη χρήση του πρόσθετου τροφίμων διοξείδιο του τιτανίου.

Το σχέδιο των ευρωβουλευτών για ένα βιώσιμο μέλλον για τη γεωργία πυροδοτεί αντιπαραθέσεις

Νομοθέτες των επιτροπών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη γεωργία και το περιβάλλον έχουν ήδη πάρει θέση σχετικά με τις φιλοδοξίες της Ε.Ε. για την πράσινη γεωργία, ψηφίζοντας υπέρ ενός σχεδίου που περιλαμβάνει μια σειρά αμφιλεγόμενων τροπολογιών.
Εμπόριο 09-09-2021

Οι πυρκαγιές «έκαψαν» και τον κλάδο του μελιού στην Ελλάδα

Αποδεκατίστηκε ο τομέας της μελισσοκομίας της Ελλάδας εξαιτίας των πυρκαγιών που σάρωσαν τη χώρα, αφήνοντάς τον κλάδο εκτεθειμένο σε εισαγωγές μελιού αμφιβόλου ποιότητας- όπως προειδοποιεί η Επιτροπή Επαγγελματικών Αγροτικών Οργανώσεων στην Ε.Ε. (Copa Cogeca).