Molly Killeen | EURACTIV.com

Διεθνή 10-06-2022

Βρετανική αντιπολίτευση: Ο Τζόνσον «κατέστρεψε» τις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Ιρλανδίας

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κατέστρεψε τις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Ιρλανδίας με τον χειρισμό του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας, δήλωσε ο ηγέτης των Εργατικών της αντιπολίτευσης.
Διεθνή 09-06-2022

Ιρλανδός πρωθυπουργός: «Ιστορικό ναδίρ» η μονομερής δράση του Ηνωμένου Βασιλείου για το πρωτόκολλο

Η μονομερής δράση του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατάργηση τμημάτων του πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας θα σηματοδοτούσε ένα «ιστορικό ναδίρ».

Η Ιρλανδία συμμετέχει στη διεθνή δοκιμή της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας

Χιλιάδες εργαζόμενοι στην Ιρλανδία άρχισαν να δοκιμάζουν την τετραήμερη εβδομάδα, αφού η χώρα εντάχθηκε σε μια διεθνή δοκιμή του συστήματος.
Διεθνή 06-06-2022

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ουκρανίας καλεί την Ιρλανδία για περισσότερη στήριξη

Η Ουκρανή αναπληρώτρια πρωθυπουργός για την ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική ολοκλήρωση Όλια Στεφανίσινα κάλεσε την Ιρλανδία να συνεχίσει να εκφράζει την υποστήριξή της για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ κατά την επίσκεψή της στο Δουβλίνο.

ΕΡΑ: «Επείγουσα» νέα δράση χρειάζεται η Ιρλανδία για να αποφύγει την υστέρηση στους κλιματικούς στόχους

Χρειάζονται επείγοντα και πρόσθετα μέτρα εάν η Ιρλανδία πρόκειται να επιτύχει τους κλιματικούς στόχους που έχει θέσει, αναφέρει η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) της χώρας σε έκθεση που μόλις κυκλοφόρησε.
Ενέργεια 01-06-2022

Ιρλανδός πρωθυπουργός: Η Ιρλανδία αντιμετωπίζει «διαφορετική εποχή» υψηλών τιμών ενέργειας

Οι πρόσφατα συμφωνηθείσες κυρώσεις της ΕΕ κατά του ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι πιθανό να προαναγγείλουν μια «διαφορετική εποχή» όσον αφορά τις τιμές των ορυκτών καυσίμων, προειδοποίησε ο Μιχόλ Μάρτιν.

Το πρώτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων επιβεβαίωσε η Ιρλανδία

Η Ιρλανδία επιβεβαίωσε αυτό το Σαββατοκύριακο το πρώτο της κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σε όλη την Ευρώπη.

Συναγερμός στο ΣτΕ μετά τη μήνυση Ιρλανδού πολιτικού ηγέτη κατά του ραδιοφώνου RTE

Συναγερμός καταχωρήθηκε στην πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) για την ελευθερία του Τύπου, μετά την αγωγή που κατέθεσε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της ιρλανδικής αντιπολίτευσης κατά του ραδιοτηλεοπτικού φορέα RTÉ.
Διεθνή 25-05-2022

Αμερικανός βουλευτής: «Κατασκευασμένα» τα ζητήματα του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας

Οι εντάσεις γύρω από το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας φαίνεται να είναι ένα «κατασκευασμένο ζήτημα», δήλωσε ο Αμερικανός βουλευτής Ρίτσαρντ Νιλ σε δημοσιογράφους στο Δουβλίνο τη Δευτέρα.
Διεθνή 24-05-2022

Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέφθηκαν την Ιρλανδία εν μέσω εντάσεων για το πρωτόκολλο

Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Μιχόλ Μάρτιν στο Δουβλίνο, στο πλαίσιο ενός ταξιδιού στην Ευρώπη που έχει επικεντρωθεί στις αυξανόμενες εντάσεις γύρω από το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας.
Διεθνή 23-05-2022

Η Ιρλανδία υπέρ της ουκρανικής ένταξης στην ΕΕ

Οι επικεφαλής της άνω και κάτω Βουλής του ιρλανδικού νομοθετικού σώματος συναντήθηκαν με διάφορους Ουκρανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Ουκρανού προέδρου Zelenskyy, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο Κίεβο.
Διεθνή 20-05-2022

Η Ιρλανδία αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Ιρλανδία αναλαμβάνει σήμερα την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), σηματοδοτώντας την έναρξη της εξάμηνης ηγεσίας της χώρας στον οργανισμό ανθρωπίνων δικαιωμάτων της περιοχής.
Οικονομία 20-05-2022

Καταδίκη 13 κρατών και της Ελλάδας για τα πνευματικά δικαιώματα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε επίσημες ειδοποιήσεις προς 13 χώρες, καλώντας τες να μεταφέρουν στο εθνικό τους δίκαιο την οδηγία της ΕΕ για τα πνευματικά δικαιώματα, σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκπνοή της προθεσμίας.
Διεθνή 18-05-2022

Κάλεσμα του Ιρλανδού πρωθυπουργού να μην ενεργήσει μονομερώς το Λονδίνο

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός κάλεσε την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να μην ενεργήσει μονομερώς, καθώς δημοσίευσε νομοσχέδιο που θα θέσει σε ισχύ παραγραφή ορισμένων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά την εποχή των Ταραχών.

Ιρλανδός Πρωθυπουργός: «Απαράδεκτη» η παρεμπόδιση σχηματισμού κυβέρνησης της Β. Ιρλανδίας

Είναι «απαράδεκτο» να εμποδίζεται ο σχηματισμός μιας εκτελεστικής εξουσίας στη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Μιχόλ Μάρτιν.

Ιρλανδός ΥΠΕΞ: Η δράση του Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να απειλήσει την ειρηνευτική διαδικασία στη Β.Ι.

Η δράση της βρετανικής κυβέρνησης για την κατάργηση τμημάτων του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας θα μπορούσε να «υπονομεύσει θεμελιωδώς τη λειτουργία των θεσμών της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Βόρεια Ιρλανδία».
Διεθνή 13-05-2022

Αυξάνονται οι εντάσεις για την απειλή του πρωτοκόλλου του Ηνωμένου Βασιλείου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από Ιρλανδούς αξιωματούχους στην αναφερόμενη πρόθεση της βρετανικής κυβέρνησης να καταργήσει μονομερώς μεγάλα τμήματα του Πρωτοκόλλου της Βόρειας Ιρλανδίας.
Οικονομία 13-05-2022

«Περισσότερες ευκαιρίες χρηματοδότησης από ποτέ» για τα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης

Τα νέα και συνεργατικά μοντέλα χρηματοδότησης αποδεικνύονται ζωτικής σημασίας για την καινοτομία των μέσων ενημέρωσης και θα είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας.
Οικονομία 12-05-2022

Η Google εγκαινιάζει εργαλείο για την επέκταση των συμφωνιών αδειοδότησης σε περισσότερους εκδότες της ΕΕ

Η Google έχει συνάψει συμφωνίες αδειοδότησης με περισσότερες από 300 ειδησεογραφικές εκδόσεις της ΕΕ και εγκαινίασε ένα εργαλείο για την επέκταση των συμφωνιών και σε άλλα μέσα.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός καλεί τον Τζόνσον να διατηρήσει το πρωτόκολλο της Β. Ιρλανδίας

Ο Ιρλανδός Μιχόλ Μάρτιν κάλεσε τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον να μην εγκαταλείψει το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας εν μέσω αναφορών ότι το Λονδίνο μπορεί να ετοιμάζεται να αναλάβει μονομερή δράση.

Αύξηση υποστήριξης προς την ΕΕ στην Ιρλανδία

Η υποστήριξη για την ΕΕ αυξήθηκε φέτος στην Ιρλανδία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, με σχεδόν εννέα στους δέκα πολίτες να υποστηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας στην Ένωση.
Εκλογές 09-05-2022

Επίσπευση του σχηματισμού κυβέρνησης ζητά το Δουβλίνο

Οι πολιτικοί στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας ζήτησαν τον γρήγορο σχηματισμό εκτελεστικής εξουσίας στη βορειοϊρλανδική συνέλευση μετά το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα του Σαββατοκύριακου.

Αντιδράσεις στο Δουβλίνο από προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης στη ρωσική τηλεόραση σε Ιρλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο

Πολιτικοί ηγέτες στο Δουβλίνο εξέφρασαν την οργή τους μετά την προβολή προσομοιώσεων πυρηνικών επιθέσεων κατά της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στη ρωσική τηλεόραση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

«Προβληματική» η ελευθεροτυπία σχεδόν στο 40% της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας

Σχεδόν το 40% της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας βρίσκεται σε «προβληματική» κατάσταση όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου.