Michal Hudec | EURACTIV.sk

Διεθνή 12-01-2022

Σλοβακία: Στη Μόσχα ο γενικός εισαγγελέας για υπογραφή συμφωνίας με τον Ρώσο ομόλογό του

Η επίσκεψη αυτή γίνεται μια εβδομάδα αφότου ο Žilinka επέκρινε την αμυντική συμφωνία μεταξύ της Σλοβακίας και των ΗΠΑ ως αντισυνταγματική και ως απειλή για τη σλοβακική κυριαρχία.

Ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών προτείνει να δοθούν 500 € σε κάθε ηλικιωμένο για να εμβολιαστεί

 Όλοι όσοι είναι άνω των 60 ετών και έχουν εγγραφεί τουλάχιστον για την πρώτη δόση COVID-19 μέχρι τα Χριστούγεννα θα λάβουν 500 ευρώ, πρότεινε ο πρώην πρωθυπουργός και νυν υπουργός Οικονομικών Ιγκόρ Μάτοβιτς. 
Ενέργεια 30-11-2021

Σλοβακία: πράσινο φως για την κατασκευή του μεγαλύτερου ηλιακού πάρκου στη χώρα

Το ηλιακό πάρκο θα κατασκευαστεί από την κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας της Σλοβακίας δίπλα στον πυρηνικό σταθμό Jaslovenské Bohunice

Οι Σλοβάκοι Προοδευτικοί πιέζουν για «κλιματική επιταγή» ως αντιστάθμισμα στην πράσινη μετάβαση 

Το Φιλελεύθερο Προοδευτικό Κόμμα της Σλοβακίας πρότεινε νέο σύστημα αντιστάθμισης του κόστους μετάβασης σε μια «ανθρακικά ουδέτερη» οικονομία και της αύξησης των τιμών της ενέργειας. 
25-11-2021

Η σλοβακική αστυνομία για τον βιασμό: Οι γυναίκες να μην «προκαλούν» τους άνδρες 

Οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν τα σκοτεινά μέρη μετά τη δύση του ηλίου και τα πάρτι με αλκοόλ-ναρκωτικά, διότι αυτά μπορούν να «πυροδοτήσουν βίαιη συμπεριφορά», αναφέρουν οι συστάσεις της σλοβακικής αστυνομίας για την πρόληψη του βιασμού

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας λαμβάνει καθυστερημένα μέτρα με τα νοσοκομεία να καταρρέουν

Τα νοσοκομεία, τα οποία έχουν πλέον έλλειψη κρεβατιών εξοπλισμένων με αναπνευστήρες, έλαβαν εντολή από τον υπουργό Υγείας να αναβάλουν ορισμένες προγραμματισμένες επεμβάσεις
EPA-EFE/OLIVIER HOSLET
Πολιτικά 28-10-2021

Ο Όρμπαν στέλνει εκατομμύρια στο εξωτερικό για να αγοράσει ψήφους

Η ουγγρική κυβέρνηση στέλνει εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο σε γειτονικές χώρες με ουγγρικές μειονότητες. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, πρόθεση του Όρμπαν είναι να εξαγοράσει ψήφους των Ούγγρων που ζουν στο εξωτερικό.

Η Σλοβακία ανησυχεί για το σχέδιο του Ορμπάν να εξαγοράσει σλοβακικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, Ιβάν Κορτσόκ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Ούγγρο ομόλογό του Péter Szijjárto την Τρίτη, επέκρινε ψήφισμα της ουγγρικής κυβέρνησης.
Οικονομία 06-10-2021

Σλοβακία: Οι βιομήχανοι ζητούν αποζημίωση για τις αυξήσεις στην ενέργεια

Η σλοβακική βιομηχανία ζήτησε αποζημίωση για τις υψηλές τιμές της ενέργειας, ιδίως από το ταμείο περιβάλλοντος που δημιουργήθηκε από το αρμόδιο υπουργείο για την αποτελεσματικότερη υποστήριξη της αειφόρου ανάπτυξης.
Πολιτικά 05-10-2021

Περισσότεροι από 40 Σλοβάκοι στα Pandora papers

Η μαζική διαρροή οικονομικών εγγράφων γνωστών ως Pandora Papers περιλαμβάνει περισσότερους από 40 Σλοβάκους, συμπεριλαμβανομένων καταζητούμενων εγκληματιών , κατασκευαστών ακινήτων και ατόμων που βρίσκονται στη λίστα αμερικανικών κυρώσεων.

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού του ιατρικού προσωπικού και εκπαιδευτικών η κοινή γνώμη στην Σλοβακία

Οι περισσότεροι Σλοβάκοι συμφωνούν να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στο ιατρικό προσωπικό και τους εκπαιδευτικούς- σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πρακτορείο Focus.

«Μαγείρεμα» στους αριθμούς ανακύκλωσης της Σλοβακίας

Διάφορες πηγές ισχυρίζονται ότι, στην πραγματικότητα, μερικά από τα πλαστικά απόβλητα που αναφέρονται ως ανακυκλωμένα πηγαίνουν σε μονάδες αποτέφρωσης ή χώρους υγειονομικής ταφής. Τα πραγματικά στοιχεία σε αυτή την περίπτωση θα ήταν πολύ χαμηλότερα.