Krassen Nikolov | EURACTIV.bg

Διεθνή 24-06-2022

Ο Μπορίσοφ πρότεινε ευρωατλαντικό συνασπισμό στη Βουλγαρία

Ο ηγέτης του GERB Μπόικο Μπορίσοφ ζήτησε συγγνώμη από τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Κίριλ Πετκόφ επειδή τον αποκάλεσε «δειλό» την Τετάρτη (22 Ιουνίου) και πρότεινε η χώρα να κυβερνηθεί από έναν νέο ευρωατλαντικό συνασπισμό.

Ανατράπηκε η κυβέρνηση Πετκόφ

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο ανέτρεψε την κυβέρνηση του Κίριλ Πετκόφ, η οποία είχε εκλεγεί μόλις πριν από έξι μήνες.
Ενέργεια 22-06-2022

Βουλγαρία και Ελλάδα θα κατασκευάσουν αγωγό υδρογόνου

Η κρατική εταιρεία Bulgartransgaz επεξεργάζεται διάφορα έργα για τη σύνδεση δικτύων υδρογόνου μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας.
Διεθνή 21-06-2022

Η Σόφια δίνει ελπίδες για άρση του βέτο της στη Βόρεια Μακεδονία

«Οι προτάσεις της γαλλικής προεδρίας είναι οι καλύτερες μέχρι στιγμής, είναι οι πιο δίκαιες. Τα διμερή ζητήματα πρέπει να τίθενται σε επίπεδο ΕΕ. Δεν πρόκειται απλώς για μια διμερή ιστορική διαμάχη μεταξύ της Βουλγαρίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Μαραθώνιος διαδηλώσεων λόγω της πολιτικής κρίσης ξεκίνησε στη Σόφια

Η πολιτική κρίση στη Βουλγαρία έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί. Η κρίση ξεκίνησε από το λαϊκιστικό κόμμα «Υπάρχει Τέτοιος Λαός» (ITN), του οποίου ηγείται ο πρώην σόουμαν Σλάβι Τριφόνοφ.
Διεθνή 17-06-2022

Διπλωμάτες: Το Παρίσι κινείται προς επίλυση του βέτο της Σόφιας στη Βόρεια Μακεδονία

Το Παρίσι είναι έτοιμο να συμπεριλάβει τα βουλγαρικά αιτήματα στον οδικό χάρτη των διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ για την άρση του βέτο της Σόφιας στην έναρξη των συνομιλιών, δήλωσαν διπλωμάτες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Η βουλγαρική κυβέρνηση είναι πιθανό να πέσει

120 βουλευτές της αντιπολίτευσης από το βουλγαρικό κοινοβούλιο υπέγραψαν υπέρ της πρότασης να αποπεμφθεί ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Νίκολα Μίντσεφ.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός χρειάζεται επτά βουλευτές για να σώσει την κυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ προσπαθεί να πείσει επτά βουλευτές εκτός του κυβερνητικού συνασπισμού να τον στηρίξουν για να σώσει την κυβέρνησή του.
Διεθνή 14-06-2022

Ο Σολτς εξακολουθεί να ελπίζει ότι η Σόφια θα άρει σύντομα το βέτο για τα Σκόπια

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ δεν έδωσε πολλές ελπίδες στον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς ότι η Σόφια θα άρει το βέτο στην ευρωπαϊκή ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας πριν τα Σκόπια εκπληρώσουν τις βασικές βουλγαρικές απαιτήσεις.
Διεθνή 10-06-2022

Η Βουλγαρία θέτει τρεις προϋποθέσεις για την άρση του βέτο για τη Βόρεια Μακεδονία

Η Βουλγαρία θα άρει το βέτο της στις ενταξιακές συνομιλίες της γειτονικής Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ, εάν πληρούνται τρεις προϋποθέσεις, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ.
Διεθνή 08-06-2022

Βούλγαρος πρωθυπουργός: Ούτε καν συζήτηση για αποστολή βαρέων όπλων στην Ουκρανία

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ απέρριψε κατηγορηματικά το αίτημα της Ουκρανίας να στείλει βαρέα όπλα για να σταματήσει τη ρωσική επίθεση στο Ντονμπάς.
Διεθνή 07-06-2022

Η Ουκρανία ζητά βαρέα όπλα από τη Βουλγαρία

Ο Ουκρανός πρέσβης στη Βουλγαρία Βιτάλι Μοσκαλένκο ζήτησε με διπλωματικό σημείωμα από τη βουλγαρική κυβέρνηση να παράσχει βαρέα όπλα για την αντιμετώπιση της ρωσικής επίθεσης στο Ντονμπάς.

Η Σόφια καταδίκασε τον εμπρησμό βουλγαρικού πολιτιστικού κέντρου στη Βόρεια Μακεδονία

Οι βουλγαρικές αρχές καταδίκασαν την εσκεμμένη πυρπόληση βουλγαρικού πολιτιστικού κέντρου στη Βόρεια Μακεδονία.

Η Βουλγάρα αναπληρωτής πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη από τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Καλίνα Κωνσταντίνοβα ζήτησε συγγνώμη από τους Ουκρανούς πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα επειδή τους αποκάλεσε ιδιότροπους σε βιντεοσκοπημένη ομιλία της στις 30 Μαΐου.
Ενέργεια 03-06-2022

Η Βουλγαρία δεν θα διαπραγματευτεί ποτέ ξανά με την Gazprom

«Η Βουλγαρία δεν θα διαπραγματευτεί ποτέ ξανά με την Gazprom για προμήθειες», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Άσεν Βασίλιεφ στο κοινοβούλιο.

Ο Βούλγαρος πρόεδρος υπαινίσσεται δημοψήφισμα για τη Βόρεια Μακεδονία

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να προκηρύξει δημοψήφισμα σχετικά με το βέτο της Βουλγαρίας στην ευρωπαϊκή ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας.

Κάλεσμα για παραιτήσεις στη Σόφια λόγω της προσφυγικής κρίσης

Η απότομη αλλαγή της στάσης της βουλγαρικής κυβέρνησης απέναντι στους Ουκρανούς πρόσφυγες οδήγησε σε εκκλήσεις για παραίτηση της αναπληρώτριας πρωθυπουργού Καλίνα Κωνσταντίνοβα, στην οποία είχε ανατεθεί η διαχείριση του κύματος προσφύγων στη χώρα.

Η Βουλγαρία τερμάτισε το πρόγραμμα φιλοξενίας για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα ένταξης για τη φιλοξενία Ουκρανών προσφύγων τερματίζεται.
Διεθνή 30-05-2022

Η Σερβία δεν θα εκδώσει στη Βουλγαρία διαβόητο τραπεζίτη

Η Σερβία δεν θα επιστρέψει στη Βουλγαρία τον Τσβετάν Βασίλιεφ, έναν Βούλγαρο τραπεζίτη και μεγαλομέτοχο της διαβόητης χρεοκοπημένης Corporate Commercial Bank το 2014.
Ενέργεια 27-05-2022

Ο διασυνδετήριος αγωγός Βουλγαρίας-Ελλάδας αναμένεται να μεταφέρει φθηνότερο αέριο από το ρωσικό

Η σύνδεση φυσικού αερίου μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας θα αρχίσει να λειτουργεί την 1η Ιουλίου, με τη Βουλγαρία να είναι έτοιμη να λάβει ένα δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν.

Η Βουλγαρία πιθανόν να επιτρέψει την εξωσωματική γονιμοποίηση με γενετικό υλικό από αποβιώσαντες συζύγους

Η Βουλγαρία πιθανότατα θα επιτρέψει την πραγματοποίηση εξωσωματικής γονιμοποίησης με γενετικό υλικό από αποβιώσαντες συζύγους, αναφέρεται σε σχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Η Βουλγαρία έφτασε στην κορύφωση του προσφυγικού κύματος από την Ουκρανία

Συνολικά 297.000 Ουκρανοί πολίτες έχουν περάσει από τη Βουλγαρία και 100.000 Ουκρανοί βρίσκονται ακόμη στο βουλγαρικό έδαφος, δήλωσε η Μαριάνα Τόσεβα.

Η Βουλγαρία υιοθετεί μέτρα μεγάλης κλίμακας για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού ρεκόρ

Η αύξηση των συντάξεων κατά σχεδόν 20%, η σημαντική αύξηση των φορολογικών εκπτώσεων για τις οικογένειες με παιδιά και η εφαρμογή τεράστιων εκπτώσεων στα καύσιμα είναι όλα μέρος των μέτρων που ανακοίνωσε η βουλγαρική κυβέρνηση.
Διεθνή 18-05-2022

Οι περισσότεροι Βούλγαροι βλέπουν ασφάλεια μόνο στο ΝΑΤΟ

Περισσότεροι από τους μισούς Βούλγαρους πιστεύουν ότι η Βουλγαρία δεν μπορεί να εγγυηθεί την εθνική της ασφάλεια και εδαφική ακεραιότητα εκτός του ΝΑΤΟ.