Krassen Nikolov | EURACTIV.bg

Βουλγαρία: Σε καραντίνα όλη η ηγεσία λόγω επαφής με κρούσμα

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, ο πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές τέθηκαν σε καραντίνα την Τρίτη λόγω επαφής με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νικόλα Μίντσεφ που βρέθηκε θετικός στον COVID-19.
Διεθνή 11-01-2022

Βουλγαρία: Προτεραιότητα τα δικαιώματα των Βουλγάρων της Βόρειας Μακεδονίας

Η Βουλγαρία θα επικεντρωθεί στην προστασία των δικαιωμάτων των Βουλγάρων της Βόρειας Μακεδονίας στις συνομιλίες, ενώ τα Σκόπια θα διαπραγματευτούν την ταχεία άρση του βέτο της Βουλγαρίας στην πορεία της χώρας προς την ΕΕ.

Βουλγαρία: Κλείνουν τα θερμοκήπια λόγω των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου

Σχεδόν το 70% όλων των βουλγαρικών θερμοκηπίων σταμάτησαν να παράγουν λαχανικά το χειμώνα λόγω των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου, γεγονός που οδηγεί σε έλλειψη σε βουλγαρικές ντομάτες και αγγούρια ακόμη και στην εγχώρια αγορά.
Διεθνή 06-01-2022

Βουλγαρία: «Δημόσιος διάλογος» για την ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη χώρα

Η νέα βουλγαρική κυβέρνηση δεν έχει συζητήσει ακόμη το ζήτημα της ανάπτυξης στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη χώρα, αλλά σίγουρα θα γίνουν τέτοιες συνομιλίες, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ.
Διεθνή 03-01-2022

Σκόπια: «Η Βουλγαρία θα άρει σύντομα το βέτο»

Σε λίγους μήνες, η Βουλγαρία θα άρει το βέτο της και η Βόρεια Μακεδονία θα ξεκινήσει τη διαδικασία διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην ΕΕ, δήλωσε ο Βλάντο Μπουτσκόφσκι.
Διεθνή 22-12-2021

«Όχι» Βουλγαρίας σε ανάπτυξη νατοϊκών στρατευμάτων στο έδαφός της

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ είναι κατά της ανάπτυξης στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στη Βουλγαρία.
Διεθνή 10-12-2021

Γαλλική πρωτοβουλία για την επίλυση των διαφορών Βουλγαρίας-Βόρειας Μακεδονίας

Το Παρίσι έχει αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφορές μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων και να ανοίξει ο δρόμος για ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας, Αρτάν Γκρούμπι. «Υπάρχει γαλλική πρωτοβουλία...

Σχεδόν οι μισοί Βούλγαροι αρνούνται πεισματικά να εμβολιαστούν 

Περίπου το 45% των Βουλγάρων αρνούνται πεισματικά να εμβολιαστούν εναντίον της COVID-19 και η απροθυμία τους να εμβολιαστούν έχει γίνει σταθερή στάση, παρά την καθιέρωση των πράσινων πιστοποιητικών.
Πολιτικά 26-11-2021

Πυρηνικός σταθμός Benel: Βούλγαρος ακροδεξιός ηγέτης απειλεί να στείλει τους αντιπάλους του σε στρατόπεδο εργασίας

Ο Κοσταντίν Κοσταντίνοφ, ηγέτης του φιλορωσικού ακροδεξιού κόμματος «Vazrazhdane» (Βαζραζντάνε - Αναγέννηση), ξεκίνησε την πρώτη του θητεία ως βουλευτής απειλώντας...
Πολιτικά 24-11-2021

Σόφια και Σκόπια δείχνουν ενότητα μετά το τραγικό δυστύχημα 

Η Βόρεια Μακεδονία και η Βουλγαρία κήρυξαν από κοινού εθνικό πένθος μετά τον θάνατο 46 ανθρώπων σε φλεγόμενο λεωφορείο στον αυτοκινητόδρομο Struma της Βουλγαρίας, περίπου 50 χιλιόμετρα νότια της βουλγαρικής πρωτεύουσας Σόφιας.
Πολιτικά 22-11-2021

Εξελέγη για δεύτερη θητεία ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ

Ο Ρούμεν Ράντεφ κέρδισε τη δεύτερη προεδρική του θητεία απέναντι στον Αναστάς Γκερντζίκοφ, ο οποίος υποστηρίχθηκε από το GERB.
19-11-2021

Η Βουλγαρία κατηγορεί την Τουρκία για ανάμειξη στις εκλογές της

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Μπόικο Ράσκοφ κατηγόρησε την Τουρκία ότι παρενέβη στις υποθέσεις της Βουλγαρίας κατά τη διάρκεια των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών της 14ης Νοεμβρίου.
Διεθνή 17-11-2021

Τα Σκόπια ελπίζουν στην άρση του βουλγαρικού βέτο για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Η Βόρεια Μακεδονία ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση της στο ΝΑΤΟ και τώρα δεν κρύβει τις ελπίδες της ότι οι νικητές των βουλγαρικών εκλογών, το κόμμα «Η Αλλαγή Συνεχίζεται», θα συμβάλουν στην άρση του βέτο στις διαπραγματεύσεις των Σκοπίων με την ΕΕ
Εκλογές 16-11-2021

Πρώτη παρέμβαση: Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, λέει ο νικητής των Βουλγαρικών εκλογών

Ο συνασπισμός «Η αλλαγή συνεχίζεται» θα αρχίσει διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης την επόμενη εβδομάδα.
Πολιτικά 11-11-2021

Η Βουλγαρία ενεργοποιεί τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας για αναπνευστήρες και κρεβάτια εντατικής θεραπείας

Οι αρχές ζήτησαν διάφορα ιατρικά είδη μέσω του μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένης σημαντικού αριθμού αναπνευστήρων, οθονών παρακολούθησης ασθενών, κρεβατιών ΜΕΘ και επίσης και μασκών οξυγόνου
Οικονομία 09-11-2021

Η Βουλγαρία έλαβε… προεκλογική έκπτωση από την Gazprom

Η Βουλγαρία έλαβε μια περίεργη έκπτωση τιμής από την Gazprom τον Νοέμβριο. Αντί να αυξηθεί κατά 32%, όπως προέβλεπε η βουλγαρική κρατική εταιρεία φυσικού αερίου Bulgargaz, η τιμή του φυσικού αερίου μειώθηκε.

Βούλγαρος πολιτικός συνελήφθη για συμμετοχή σε κύκλωμα έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Ένας Βούλγαρος υποψήφιος βουλευτής του εθνικιστικού σχηματισμού NFSB εμπλέκεται σε κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού Nova

Ενισχύει την παρουσία του στο τριεθνές ο βουλγαρικός στρατός για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

Ο Βουλγαρικός στρατός ενισχύει τη φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία και την Ελλάδα για να βοηθήσει την αστυνομία με την αυξημένη μεταναστευτική πίεση

Η Σόφια κατηγορεί τα Σκόπια για «αντιβουλγαρικό λόγο» στις τοπικές εκλογές

Το Bουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών αντιδρά έντονα στον «αντιβουλγαρικό λόγο» κατά τη διάρκεια των τοπικών εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία.
EPA-EFE / VASSIL DONEV

Η Βουλγαρία αντιμέτωπη με το βαρύτερο κύμα COVID-19 μέχρι τώρα 

Η Βουλγαρία βρίσκεται αντιμέτωπη με το βαρύτερο κύμα COVID-19 μέχρι στιγμής. «Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι κατά 25% υψηλότερος από ό,τι σε οποιοδήποτε από τα προηγούμενα κύματα πανδημίας.
EPA-EFE / Christian Bruna

Ο πρώην πρωθυπουργός Μπορίσοφ κατηγορείται για διάδοση fake news σχετικά με τα εμβόλια

Ο υπουργός Υγείας Στόιτσο Κατσαρόφ κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ ότι διέδωσε την ψευδή είδηση ότι χορηγούνται ληγμένα εμβόλια στη Βουλγαρία.
EPA-EFE / VASSIL DONEV

Η Βουλγαρία ρίχνει τις τελευταίες εφεδρείες της στη μάχη κατά του κορονοϊού

Το βουλγαρικό υπουργείο Υγείας αναστέλλει την προγραμματισμένη εισαγωγή ασθενών σε νοσοκομεία προκειμένου να δοθούν επιπλέον κρεβάτια για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19. Η χωρητικότητα των μονάδων εντατικής θεραπείας θα αυξηθεί κατά 50 κρεβάτια, φτάνοντας στα 750. Πάνω από 600 ασθενείς...
capitals

Γιατί αποτυγχάνουν Βουλγαρία και Ρουμανία στην αντιμετώπιση του κορονοϊού

Οι δύο βαλκανικές χώρες έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε όλο το μπλοκ και η επιδημιολογική κατάσταση αρχίζει και πάλι να ξεφεύγει από τον έλεγχο.
[Shuttertsock/DELBO ANDREA]
Ενέργεια 21-10-2021

Το «πράσινο πιστοποιητικό» στο επίκεντρο της προεκλογικής περιόδου στη Βουλγαρία 

Η καθιέρωση ενός υποχρεωτικού πιστοποιητικού COVID-19 για όλες τις δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους, που ισχύει από την Πέμπτη, έχει γίνει το κύριο θέμα της βουλγαρικής προεκλογικής περιόδου.