Κώστας Αργυρός

07-10-2021

Vouliwatch για το νόμο περί lobbying: Θετικό αλλά άτολμο βήμα

Ο Στέφανος Λουκόπουλος, εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Vouliwatch», μιας οργάνωσης που συμμετείχε ενεργά στην διαδικασία διαβούλευσης που προηγήθηκε της ψήφισης του νόμου περί lobbying, μιλά στο euractiv.gr.
Κόσμος 05-10-2021

Τελικά που καταλήγουν όλα τα «Papers»;

Η κοινή γνώμη μοιάζει πια τόσο εθισμένη με αυτή την κατάσταση, που οι αντιδράσεις της είναι από υποτονικές έως ανύπαρκτες. Ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα, το ενδιαφέρον εξαντλείται στο επίπεδο της κλειδαρότρυπας...
Εκλογές 04-10-2021

Το FDP θέλει να κρυφτεί, αλλά η CDU δεν το αφήνει

Η σκανδαλοθηρική Bild δημοσίευσε φερόμενα ως αυτούσια αποσπάσματα από τις «εμπιστευτικές» συνομιλίες Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Φιλελευθέρων (FDP), κάτι που προκάλεσε την οργή των τελευταίων.
Πολιτικά 30-09-2021

Γιατί οι Γερμανοί μάνατζερς ψηφίζουν «φανάρι»

Μια έρευνα μεταξύ 1.500 μεγάλων στελεχών της γερμανικής οικονομίας δείχνει να βγάζει καθαρά κυβέρνηση «φανάρι». Κόκκινο για τη Σοσιαλδημοκρατία, Πράσινους, και Κίτρινο για τους Φιλελεύθερους.
Πολιτικά 29-09-2021

Γηραιά Ηπειρος, όνομα και πράμα

Οταν τα εκλογικά αποτελέσματα στις χώρες της ΕΕ τα καθορίζουν ολοένα και περισσότερο ηλικιωμένοι ψηφοφόροι, τι είδους καινοτομίες και νεωτερισμούς μπορεί πραγματικά να προσδοκά κανείς από την πολιτική;
Διεθνή 28-09-2021

Χρειάζονται οι προεδρίες της ΕΕ χορηγούς;

Κοστίζουν οι προεδρίες της ΕΕ τόσο ακριβά; Και αν κοστίζουν γιατί όλες ανεξαιρέτως οι χώρες τις περιμένουν πώς και πώς; Εχει ανάγκη η Γαλλία από βοήθεια για να σηκώσει το κόστος της από την την 1η Ιανουαρίου 2022;
Εκλογές 27-09-2021

Αδύναμος «θριαμβευτής» σε ζόρικη εξίσωση

Ηταν μια εκλογική βραδιά γεμάτη αντιφάσεις. Είναι σίγουρο ότι οι ηγέτες στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (προφανώς και στην Αθήνα) θα αναρωτιόντουσαν μέχρι τα ξημερώματα σε ποιόν να στείλουν συγχαρητήριο τηλεγράφημα και τι να του γράψουν.

Το Μουσείο της Ακρόπολης ανοικτό και για τους πρόσφυγες

Έπειτα από την επιτυχία που γνώρισε το πρόγραμμα «Ένα μουσείο ανοιχτό σε όλους», που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Μουσείο Ακρόπολης αποφάσισε την επέκτασή του.
Εκλογές 26-09-2021

Γερμανικές εκλογές: «Κλειδιά» οι αναποφάσιστοι και οι νέοι ψηφοφόροι

Στις 7 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, θα υπάρξουν τα πρώτα exit polls για το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών, που αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Διεθνή 24-09-2021

Το’πε, το’πε κι ο παπαγάλος: Το «προϊόν Μέρκελ» αποσύρεται

Στις γερμανικές εκλογές του 2017 και του 2013 (τουλάχιστον) το εκλογικό «πρόγραμμα» της Χριστιανοδημοκρατίας αποτελείτο από μια και μόνο λέξη: Μέρκελ.
Πολιτικά 24-09-2021

Εφη Αχτσιόγλου: Καταστροφική η επιστροφή στο παλιό Σύμφωνο Σταθερότητας

Την ανάγκη η Ευρώπη να αναπροσαρμόσει την πολιτική της μετά τα διδάγματα της τελευταίας κρίσης της πανδημίας επισημαίνει στη συνέντευξή της στο euractiv.gr η πρώην Υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου.

Μια προεκλογική «Παρασκευή για το μέλλον»

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η γνωστή νεαρή ακτιβίστρια από τη Σουηδία ήταν παρούσα στο Βερολίνο την ώρα που χιλιάδες παιδιά διαδήλωναν για το περιβάλλον, εκεί όπως και σε πολλές άλλες γωνιές του πλανήτη, σε μια ακόμα «Παρασκευή για το Μέλλον».
Οικονομία 23-09-2021

Χρήστος Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Χρήστος Σταϊκούρας σε αποκλειστική του συνέντευξη στο euractiv.gr.
Διεθνή 23-09-2021

Οι ρωγμές στην ΕΕ δεν αφορούν μόνο τους… έξω

Η ειδησεογραφία μιας απλής ημέρας αρκεί για να διαπιστώσει όποιος επιθυμεί τίμιες σχέσεις με την πραγματικότητα, ότι οι ρωγμές μέσα στην Ενωση είναι πολλές και σχεδόν σε όλα τα κομμάτια της πολιτικής της.
Διεθνή 22-09-2021

Βρυξέλλες, η νέα Μόσχα για τους Ανατολικοευρωπαίους;

Στην Ανατολική Ευρώπη, οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αντιμετωπίζουν σκληρή κριτική, κάτι που πολλοί φοβούνται ότι θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα, που επιδιώκει η ΕΕ.
Ενέργεια 21-09-2021

Ενέργεια και ημιαγωγοί θυμίζουν στην Ευρώπη τα όρια της

Οι Ευρωπαίοι εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από άλλες ηπείρους σε ότι αφορά την τροφοδοσία τους με ενέργεια αλλά και με ημιαγωγούς οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο «χρυσός» ή το «πετρέλαιο» του μέλλοντος.
Εκλογές 20-09-2021

Ενα εκλογικό ημερολόγιο γεμάτο παγίδες

Οι εκλογές σε Γερμανία και Γαλλία είναι πιθανό να παγώσουν πολλές από τις διαδικασίες στις Βρυξέλλες, όπως δείχνει η εμπειρία από το παρελθόν. Αλλά η Ευρώπη το μόνο που δεν διαθέτει είναι χρόνο για χάσιμο.
Διεθνή 19-09-2021

Το βάρος 16 χρόνων ασήκωτο για τον Λάσετ

Ο υποψήφιος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ολαφ Σολτς φαίνεται να κέρδισε πάλι τις εντυπώσεις και να κρατά σταθερά το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις.

Το κλίμα δεν χρειάζεται άλλες συνόδους

Aυτό που ακούγεται σε τέτοιου είδους συναντήσεις για την κλιματική αλλαγή είναι συνήθως ότι «πρέπει να κάνουμε περισσότερα, να υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις μας».

Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ: Δεν αισθάνομαι «δάσκαλος» στην Ελλάδα

Η συνεργασία γερμανικών και ελληνικών δήμων και περιφερειών στο πλαίσιο της «ελληνογερμανικής συνέλευσης» έχει ήδη αποφέρει πολλές θετικές εξελίξεις σε ποικίλους τομείς, όπως στη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, σύμφωνα με τον Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ. Ο Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ...