Κώστας Αργυρός | EURACTIV.gr

ΕΕ & Δυτικά Βαλκάνια – Διεύρυνση μεν, χωρίς χρονοδιάγραμμα δε

Οι ηγέτες των 27 χωρών της ΕΕ συμφώνησαν την Τετάρτη στη διακήρυξη του Μπρντο της Σλοβενίας σε σχέση με τη διεύρυνση της Ενωσης στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά για μια ακόμα φορά απέφυγαν να μιλήσουν για συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Οικονομία 04-10-2021

Το Eurogroup αναζητά απάντηση στην ενεργειακή ακρίβεια

Η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη θα απασχολήσει το σημερινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο χωρίς πάντως να αναμένονται κάποιες αποφάσεις ενόψει της συνόδου κορυφής στο τέλος του μήνα που θα ασχοληθεί επίσης με το θέμα.
Πολιτικά 03-10-2021

Σε χαμηλούς τόνους τα 31α γενέθλια της ενωμένης Γερμανίας

Με τις προκαταρκτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων να κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή της χώρας, ο εορτασμός των 31ων γενεθλίων της Γερμανίας χαρακτηρίστηκε από χαμηλούς τόνους και εκκλήσεις για εθνική ενότητα.
Πολιτικά 02-10-2021

Πράσινο φως από τους Γερμανούς πολίτες για το «φανάρι»

Το 59% των Γερμανών θεωρεί ότι ο συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών-Φιλελευθέρων-Πρασίνων υπό τον Ολαφ Σολτς είναι η πιο λογική εξέλιξη μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής.
Πολιτικά 29-09-2021

Γάλλος βουλευτής στο EURACTIV: Παρίσι και Αθήνα ανοίγουν το δρόμο για ευρωπαϊκό πυλώνα του ΝΑΤΟ

Πολιτικοί και αναλυτές μίλησαν στο EURACTIV France and Greece  τονίζοντας τι σημαίνει η στρατιωτική συμφωνία- ορόσημο μεταξύ Γαλλία και Ελλάδας για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης στο σύνολό της.