Κώστας Αργυρός | EURACTIV.gr

ΕΕ & Δυτικά Βαλκάνια – Διεύρυνση μεν, χωρίς χρονοδιάγραμμα δε

Οι ηγέτες των 27 χωρών της ΕΕ συμφώνησαν την Τετάρτη στη διακήρυξη του Μπρντο της Σλοβενίας σε σχέση με τη διεύρυνση της Ενωσης στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά για μια ακόμα φορά απέφυγαν να μιλήσουν για συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Η δικαίωση που άργησε μερικές δεκαετίες

Ο Κλάους Χάσελμαν είναι 89 ετών. Ο Γερμανός μετεωρολόγος είναι ανάμεσα στους τρεις επιστήμονες που βραβεύτηκαν φέτος με το Νομπέλ Φυσικής. Μήπως όμως όλο αυτό έρχεται λίγο αργά;
Οικονομία 04-10-2021

Το Eurogroup αναζητά απάντηση στην ενεργειακή ακρίβεια

Η εκτόξευση των τιμών της ενέργειας σε ολόκληρη την Ευρώπη θα απασχολήσει το σημερινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο χωρίς πάντως να αναμένονται κάποιες αποφάσεις ενόψει της συνόδου κορυφής στο τέλος του μήνα που θα ασχοληθεί επίσης με το θέμα.
Διεθνή 04-10-2021

Είναι ο «σοβαρός» Στάρμερ απειλή για τον «αλλόκοτο» Τζόνσον;

Την περασμένη εβδομάδα ο Στάρμερ επανεκλέχτηκε στην ηγεσία των Εργατικών. Κάτι που ίσως να μην άκουσαν πολλοί συμπατριώτες του, που έδιναν μάχες για να εφασφαλίσουν μερικά λίτρα βενζίνης ή κάποια φρέσκα λαχανικά στα σούπερ-μάρκετς.
Πολιτικά 03-10-2021

Σε χαμηλούς τόνους τα 31α γενέθλια της ενωμένης Γερμανίας

Με τις προκαταρκτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων να κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή της χώρας, ο εορτασμός των 31ων γενεθλίων της Γερμανίας χαρακτηρίστηκε από χαμηλούς τόνους και εκκλήσεις για εθνική ενότητα.
Πολιτικά 02-10-2021

Πράσινο φως από τους Γερμανούς πολίτες για το «φανάρι»

Το 59% των Γερμανών θεωρεί ότι ο συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών-Φιλελευθέρων-Πρασίνων υπό τον Ολαφ Σολτς είναι η πιο λογική εξέλιξη μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της περασμένης Κυριακής.
Editor's Pick 01-10-2021

Το καθυστερημένο κόστος της πανδημίας

Τους πρώτους μήνες της πανδημίας, τότε που σχεδόν όλοι ήμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας και πολλοί είχαν την τάση να «φιλοσοφούν», γινόταν πολύς λόγος για τα διδάγματα της κρίσης και για όσα θα πρέπει να αλλάξουμε ύστερα.
Πολιτικά 29-09-2021

Γάλλος βουλευτής στο EURACTIV: Παρίσι και Αθήνα ανοίγουν το δρόμο για ευρωπαϊκό πυλώνα του ΝΑΤΟ

Πολιτικοί και αναλυτές μίλησαν στο EURACTIV France and Greece  τονίζοντας τι σημαίνει η στρατιωτική συμφωνία- ορόσημο μεταξύ Γαλλία και Ελλάδας για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης στο σύνολό της.