KLELIA AVATAGELOU

14-01-2022

Ελλάδα: «Ο μεγάλος κερδισμένος» των Συμφωνιών Ελεύθερου Εμπορίου της ΕΕ

Η υπογραφή Συμφωνιών Ελευθέρου Εμπορίου είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ευρωπαϊκή Ένωση και αποδεικνύεται ζωτικής σημασίας για οικονομίες όπως η ελληνική. ‘Εκθεση που διενήργησε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας (ECIPE) δείχνει ότι η Ελλάδα είναι από τους «μεγάλους κερδισμένους»...

Βουλγαρία: Ετοιμάζει ιστοσελίδα με παρενέργειες των εμβολίων

Οι βουλγαρικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας ιστότοπου για την αναφορά παρενεργειών των εμβολίων κατά του COVID.

Ιταλία: Η δεξιά θέλει τον Μπερλουσκόνι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Μπερλουσκόνι εξακολουθεί να διατηρεί την ηγεσία του κόμματος Forza Italia ως πρόεδρος και έχει πολύ μεγαλύτερη επιρροή σε σύγκριση με άλλους.
Οικονομία 14-01-2022

Η Ιρλανδία θα δημιουργήσει νέο «φύλακα» του διαδικτύου

Το Δουβλίνο επιδιώκει να εφαρμόσει νέα μέτρα για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο σύμφωνα με τη νομοθεσία που παρουσιάστηκε αυτήν την εβδομάδα και θα επιβλέπει τις πλατφόρμες ροής και τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Γαλλία: Σε απεργία οι εκπαιδευτικοί για τα υγειονομικά μέτρα στα σχολεία

Τα συνδικάτα ανακοίνωσαν μια «ιστορική κινητοποίηση» με το 75% των εκπαιδευτικών να απεργούν για να διαμαρτυρηθούν για τη διαχείριση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα σχολεία.
Διεθνή 14-01-2022

Γερμανία: Κοινό μέτωπο Σολτς- Ρούτε για Ουκρανία, COVID-19

Οι δυο ηγέτες επιβεβαίωσαν ότι συμφώνησαν σε θέματα όπως η Ουκρανία, η καταπολέμηση του COVID-19 και ο επικείμενος οικονομικός μετασχηματισμός, αλλά διαφώνησαν σε βασικά σημεία όπως τα πυρηνικά.
Ενέργεια 13-01-2022

Σλοβενία: Προς υιοθέτηση του «fracking» χαμηλού όγκου

Η υδραυλική ρωγμάτωση (μέθοδος εξόρυξης φυσικού αερίου) χαμηλού όγκου, γνωστή και ως «fracking», θα επιτραπεί στη Σλοβενία βάσει τροποποιήσεων του νόμου περί εξόρυξης που ενέκρινε η κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα.
Ενέργεια 13-01-2022

Ρουμανία: Εξετάζει πρόστιμα σε εταιρείες ενέργειας για τις αυξημένες τιμές

Η ρουμανική κυβέρνηση θα συζητήσει νέα μέτρα για να βοηθήσει τους καταναλωτές που πλήττονται από την αύξηση των τιμών της ενέργειας, αλλά και μέτρα που θα αναγκάσουν τους προμηθευτές ενέργειας να επαναλάβουν τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί λάθος. Η Ρουμανία...

Πολωνία: Ο νέος νόμος για την εκπαίδευση «επαναφέρει τα κομμουνιστικά πρότυπα», λέει η αντιπολίτευση

Το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) και η αντιπολίτευση συγκρούστηκαν την Τετάρτη στο κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις νέες τροποποιήσεις στον εκπαιδευτικό νόμο.

Ισπανία: «Αυλαία» για την κορυφαία τουριστική έκθεση Fitur

Συνολικά 107 έθνη και σχεδόν 7.000 εταιρείες θα εκπροσωπηθούν φέτος στην 42η έκδοση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού (Fitur) στη Μαδρίτη, με τη Δομινικανή Δημοκρατία ως ειδικό εταίρο.

Ιταλία: Τα νοικοκυριά «πλήρωσαν από την τσέπη τους» τις δαπάνες για την υγεία το 2021

Περισσότερες από τις μισές ιταλικές οικογένειες (50,2%) παραιτήθηκαν από υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, εν μέρει λόγω του COVID-19, δήλωσε ο όμιλος Cerved.
Οικονομία 13-01-2022

Βουλγαρία: «Τέλος» τα χρυσά διαβατήρια

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο για την κατάργηση της χορήγησης υπηκοότητας με αντάλλαγμα επενδύσεις.

Γαλλία: Αυξάνεται η βία κατά εκλεγμένων αξιωματούχων

Η βίαιη επίθεση στον Γάλλο βουλευτή Στεφάν Κλερό στο σπίτι του την Κυριακή 9 Ιανουαρίου έχει φέρει ξανά στο προσκήνιο το θέμα των απειλών, της παρενόχλησης και των επιθέσεων σε εκλεγμένους εκπροσώπους.
Διεθνή 13-01-2022

Σολτς: Η «σύμπτωση» της γερμανικής G7 και της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ «είναι πολύ καλή»

«Είναι πολύ καλό» που η Γαλλία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ την ίδια στιγμή που η Γερμανία ασκεί την προεδρία της G7, είπε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο γερμανικό κοινοβούλιο στις 12 Ιανουαρίου.

Δανία: Στη φυλακή για κατασκοπεία ο αρχηγός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών

Επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Δανίας (FE) από το 2015 αλλά σε άδεια από το 2020, ο Λαρς Φίντσεν συνελήφθη στις αρχές Δεκεμβρίου για διαρροές απόρρητων πληροφοριών σε δανικά μέσα ενημέρωσης.

Έρευνα: Οι Ολλανδοί δεν έχουν εμπιστοσύνη στο νέο κυβερνητικό συνασπισμό

Υπάρχει γενική έλλειψη εμπιστοσύνης στον νέο ολλανδικό συνασπισμό, ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων των κομμάτων στην κυβέρνηση, δείχνει έρευνα της ολλανδικής εταιρείας I&O Research.

Αυστρία: Ένας στους δέκα θα χάσει το καθεστώς εμβολιασμού τον Φεβρουάριο

Από τον Φεβρουάριο, το πιστοποιητικό για τον COVID-19 θα ισχύει μόνο για έξι μήνες, γεγονός που σημαίνει ότι 900.000 Αυστριακοί θα μπορούσαν να χάσουν το καθεστώς εμβολιασμού, εάν δεν λάβουν έγκαιρα την ενισχυτική δόση.

Ιταλία: Μετεγκατάσταση εταιριών λόγω της αύξησης της τιμής του φυσικού αερίου

H Ένωση Ιταλών Βιομηχάνων ανησυχεί για την τιμή της ενέργειας, η οποία εκτοξεύεται και μπορεί να οδηγήσει τις εταιρείες να επιλέξουν άλλη τοποθεσία για τις δραστηριότητές τους.

Πρόεδρος βουλής Τσεχίας: Καλεί τους Ούγγρους «να διώξουν τον Όρμπαν»

Τα καυστικά σχόλια Τσέχων βουλευτών για τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν προκάλεσαν διαμάχες στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό της Τσεχίας.

Πρώην υπουργός: Ο Σολτς να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα πρέπει να διεξαγάγει ψήφο εμπιστοσύνης στη Μπούντεσταγκ, δήλωσε την Τρίτη ο πρώην συντηρητικός υπουργός Μεταφορών Αντρέας Σόιερ, επικαλούμενος διαμάχες για τον πιθανό υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Διεθνή 11-01-2022

Βουλγαρία: Προτεραιότητα τα δικαιώματα των Βουλγάρων της Βόρειας Μακεδονίας

Η Βουλγαρία θα επικεντρωθεί στην προστασία των δικαιωμάτων των Βουλγάρων της Βόρειας Μακεδονίας στις συνομιλίες, ενώ τα Σκόπια θα διαπραγματευτούν την ταχεία άρση του βέτο της Βουλγαρίας στην πορεία της χώρας προς την ΕΕ.

Ιταλία: Δραματική μείωση των χειρουργείων 50-80% λόγω έλλειψης ΜΕΘ

«Βαθιά κρίση» στις χειρουργικές επεμβάσεις στα νοσοκομεία επιφέρει ο αριθμός των ασθενών που καταλαμβάνουν τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) για τον COVID-19.
Διεθνή 11-01-2022

Πέθανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι

Ο Σασόλι, ο οποίος ήταν 65 ετών βρισκόταν στο νοσοκομείο από τις 26 Δεκεμβρίου, όπου νοσηλευόταν λόγω δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού του συστήματος.

Ιρλανδία: Υπό σκέψη ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Η Εθνική Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης για τη Δημόσια Υγεία της Ιρλανδίας θα εξετάσει εάν θα εισαγάγει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, μετά από την κυκλοφορία ενός εγγράφου από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την πολυπλοκότητα του ζητήματος.