Kira Taylor

Ενέργεια 25-11-2021

Διαρροή: Σχέδιο νόμου της ΕΕ περιορίζει τις διαρροές μεθανίου από τα ορυκτά καύσιμα

Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των καταστροφικών για το κλίμα εκπομπών μεθανίου περιλαμβάνει την απαγόρευση της συνήθους καύσης και εξαέρωσης.

Οι νομοθέτες καταγγέλλουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για υπονόμευση της Πράσινης Συμφωνίας με την έγκριση έργων φυσικού αερίου

Ενεργειακά έργα που είναι ασύμβατα με τους κλιματικούς στόχους της Ευρώπης πρόκειται να εισέλθουν στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προειδοποίησαν την Πέμπτη (11 Νοεμβρίου) νομοθέτες της ΕΕ
Ενέργεια 29-10-2021

Ορισμένες χώρες της Ε.Ε. ασκούν πίεση για να εξασφαλίσουν τη θέση της πυρηνικής ενέργειας στην ευρωπαϊκή «πράσινη ταξινομία»

Μια ομάδα δέκα ευρωπαϊκών χωρών ασκεί έντονη πίεση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να εξασφαλίσουν τη θέση της πυρηνικής ενέργειας στην ευρωπαϊκή «πράσινη ταξινομία».
Ενέργεια 21-10-2021

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πετάει την «καυτή πατάτα» των μέτρων κατά της αύξησης τιμών στους Υπουργούς Ενέργειας

Οι ηγέτες της ΕΕ θα αξιολογήσουν την προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «εργαλειοθήκη" μέτρων για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών της ενέργειας κατά τη σημερινή (21 Οκτωβρίου) συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.
Ενέργεια 12-10-2021

Οι χώρες της Ε.Ε. αποκρούουν τα σχέδια της Κομισιόν για επέκταση της αγοράς άνθρακα σε κτίρια και μεταφορές

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα ξεχωριστό σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών άνθρακα για τις οδικές μεταφορές και τον κτιριακό τομέα δέχτηκε αρνητικά σχόλια.
Ενέργεια 04-10-2021

Iberdrola: Η ενεργειακή κρίση «απειλεί» τη σύνοδο κορυφής COP26

Η αύξηση των τιμών της ενέργειας απειλεί να επισκιάσει τη σύνοδο κορυφής COP26 που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο, καθώς οι χώρες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι ευρωπαϊκές πόλεις πρέπει να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ε.Ε. για το κλίμα

Οι ευρωπαϊκές πόλεις πρέπει να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή, καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη επιδεινώνεται με αποτέλεσμα περισσότερες πλημμύρες και πυρκαγιές- σύμφωνα με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ε.Ε.
Ενέργεια 22-06-2021

Έργα «κοιλάδας υδρογόνου» εξαπλώνονται σε όλη την Ευρώπη

Έργα για τη δημιουργία μιας πλήρους αλυσίδας αξίας υδρογόνου που συνδυάζει παραγωγή, υποδομή και χρήση, όλα σε μια περιοχή, αναπτύσσονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα για να επιταχυνθεί η ανάπτυξή τους, σύμφωνα με τους υποστηρικτές.
Ενέργεια 11-05-2021

ΕΕ: Αδύνατη η Πράσινη Μετάβαση χωρίς την Γαλάζια Οικονομία

Η μετάβαση σε μια πιο Πράσινη, βιώσιμη οικονομία θα καταστεί αδύνατη χωρίς την υποστήριξη των επιχειρήσεων, που σχετίζονται με τη θάλασσα και τις ακτές – και που συνθέτουν τη Γαλάζια Οικονομία – όπως τόνισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οικονομία 02-03-2021

Πορτογαλική προεδρία: Απαιτείται «νέο οικονομικό μοντέλο» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Το τρέχον οικονομικό μοντέλο της Ευρώπης «δεν έχει μέλλον» και δεν ανταποκρίνεται στις «μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα
Οικονομία 10-02-2021

Ιστορικό βήμα: Tο Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε το «πράσινο» Ταμείο Ανάκαμψης

Η Ευρωβουλή με 582 ψήφους υπέρ, 40 κατά και 69 αποχές - επιβεβαιώνει την πολιτική συμφωνία των ηγετών της ΕΕ τον Δεκέμβριο. Ανοίγει ο δρόμος για επιχορηγήσεις και δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης. Αλλά υπάρχει δουλειά ακόμη

”Η Ευρώπη σε τροχιά κατάρριψης του κλιματικού στόχου του 2020”

Οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 3,7% πέρυσι, φέρνοντας το μπλοκ σε τροχιά κατάρριψης του στόχου εκπομπών του 2020 κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πυροβολεί το κυνήγι στους υγροτόπους

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την Τετάρτη (25 Νοεμβρίου) για την απαγόρευση της χρήσης πυρομαχικών μολύβδου σε υγρότοπους, προκαλώντας επευφημίες μεταξύ των μελών των ομάδων προστασίας της Φύσης, οι οποίοι έκαναν λόγο για ιστορική απόφαση.