Julia Dahm

Ενέργεια 06-04-2022

Ο Πούτιν απειλεί με αντίποινα για την εθνικοποίηση της θυγατρικής της Gazprom στη Γερμανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν απείλησε να περιορίσει τις εξαγωγές τροφίμων και ενδεχομένως να εθνικοποιήσει δυτικές εταιρείες μετά την ανακοίνωση της Γερμανίας τη Δευτέρα.

Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του γεωργικού τομέα στην Ουκρανία σύμφωνα με ειδικούς

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έφερε μεγάλες δυσκολίες στον αγροτικό τομέα της χώρας, με τα χωράφια να μην είναι προσβάσιμα για καλλιέργεια, τα ζώα να πεινούν και το σύστημα διανομής τροφίμων να καταρρέει.

Η Γερμανία κατά της αμφισβήτησης των πράσινων στόχων για τα τρόφιμα λόγω πολέμου

O Γερμανός υπουργός Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ τόνισε ότι οι προσπάθειες για βιωσιμότητα δεν πρέπει να περιοριστούν.

Η κλιματική αλλαγή ασκεί πιέσεις στην παραγωγή τροφίμων, σύμφωνα με έκθεση της IPCC

Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προκαλέσει μεγάλη πίεση στα συστήματα διατροφής και θα μπορούσε να προκαλέσει επισιτιστική ανασφάλεια σε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως,

Στο μικροσκόπιο ο αντίκτυπος των πράσινων στόχων της ΕΕ στην παραγωγή τροφίμων

Ενώ η συζήτηση σχετικά με τις πιθανές απώλειες παραγωγικότητας λόγω της στρατηγικής της ΕΕ «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» συνεχίζεται, οι νομοθέτες παραμένουν διχασμένοι ως προς τις επιπτώσεις.
Οικονομία 24-01-2022

Η πανδημία ανοίγει «τεράστια τρύπα» στη γερμανική οικονομία

Η πανδημία έχει κοστίσει μέχρι στιγμής στην εθνική οικονομία της Γερμανίας 350 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε την Κυριακή το Γερμανικό Οικονομικό Ινστιτούτο. Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τις προβλέψεις της για χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης για το 2022.

ΕΕ: «Τρέχουν» τα σχέδια της Επιτροπής για τη δέσμευση του άνθρακα στη γεωργία

Τα κράτη μέλη επιθυμούν να εντείνουν τις συνομιλίες για τη δέσμευση του άνθρακα στη γεωργία υπό τη γαλλική προεδρία της ΕΕ.

Ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας πρόκειται να εισαγάγει υποχρεωτική ετικέτα καλής μεταχείρισης των ζώων

O υπουργός Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εισαγάγει την υποχρεωτική σήμανση εκτροφής μέχρι το τέλος του έτους.

Οι κανόνες της Γερμανίας για τα φυτοφάρμακα παρουσιάζουν σημαντικές ελλείψεις – Έκθεση

Το νομικό πλαίσιο της Γερμανίας για τη χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις.

Εννέα κράτη μέλη, μεταξύ αυτών η Γερμανία, έχασαν την πρώτη προθεσμία για την ΚΑΠ

Το ένα τρίτο των 27 χωρών της ΕΕ έχασε την επίσημη προθεσμία για την υποβολή των εθνικών στρατηγικών σχεδίων στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Γερμανία: Ρωγμές στον κυβερνητικό συνασπισμό για Ρωσία και ενέργεια

Ο Σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος Όλαφ Σολτς θέλει να ασχοληθεί προσωπικά με τη Ρωσία, πράγμα που σημαίνει ότι ο φάκελος θα αφαιρεθεί από το χαρτοφυλάκιο της υπουργού Εξωτερικών των Πρασίνων, Annalena Baerbock, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας BILD.

Γερμανία: Ο νέος κεντρικός τραπεζίτης «ένδειξη» δημοσιονομικής συνέχειας

Ο διορισμός του Γιοάχιμ Νάγκελ στη θέση του επικεφαλής της Bundesbank, της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, θα διασφαλίσει τη «συνέχεια» και τη «σταθερότητα» της δημοσιονομικής πολιτικής της Γερμανίας, σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ.
Διεθνή 20-12-2021

Γερμανία: Κυρώσεις κατά του Ρώσου Προέδρου ζητάει η υπουργός Άμυνας

Θα πρέπει να επιβληθούν αυστηρότερες κυρώσεις κατά του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την ανάπτυξη στρατευμάτων στα ουκρανικά σύνορα, δήλωσε η νέα υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κριστίν Λάμπρεχτ στην εβδομαδιαία εφημερίδα Bild am Sonntag την Κυριακή.

Γερμανία: Αγοράζει εμβόλια από Πολωνία, Πορτογαλία, Ανατολική Ευρώπη

Για να εξασφαλίσει προμήθειες στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την αναμνηστική δόση, το Βερολίνο επιδιώκει να αγοράσει δόσεις του εμβολίου από την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία.
Διεθνή 08-12-2021

Nέος Γερμανός υπουργός Υγείας: Ένας δυναμικός και «διχαστικός» ειδικός της πανδημίας

Με σπουδές στην επιδημιολογία, ο Καρλ Λότερμπαχ επί μακρόν πολιτικός στον τομέα της υγείας και υπέρμαχος ενός ισότιμου συστήματος υγείας.

Βερολίνο: «Υψηλής προτεραιότητας» οι καλλιέργειες δέσμευσης άνθρακα

Αν και η καλλιέργεια άνθρακα αποτελεί προτεραιότητα για τη γερμανική κυβέρνηση, οι αγρότες λένε ότι δεν έχουν την αντίστοιχη οικονομική υποστήριξη.
Διεθνή 04-11-2021

Μακρόν: Αμφισβητεί την «πράσινη κληρονομιά» της Μέρκελ ενώ την αποχαιρετά

Την υπηρεσιακή Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ υποδέχθηκε την Τετάρτη (3 Νοεμβρίου) ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν σε μια αποχαιρετιστήρια επίσκεψη.

«Σημαντικά πισωγυρίσματα στην ισότητα των φύλων λόγω της πανδημίας», σύμφωνα με νέα μελέτη

«Η πανδημία COVID-19 έχει επηρεάσει αρνητικά τόσο την ισότητα των φύλων όσο και την ψυχική και αναπαραγωγική υγεία των ανθρώπων γενικότερα σε ολόκληρη την Ευρώπη».