Gerardo Fortuna

Διεθνή 20-03-2019

The Capitals – Brexit – παράταση : οι θέσεις των χωρών μελών της ΕΕ

Η Πρωθυπουργός Theresa May θα στείλει επιστολή στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ την Τετάρτη (20 Μαρτίου) ζητώντας παράταση του Brexit πέρα ​​από τις 29 Μαρτίου. Η επιστολή θα φτάσει πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών την Πέμπτη και την Παρασκευή.
Εμπόριο 15-03-2019

Η Ιταλία ολοένα και πιο κοντά στην Κίνα

Το μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ της κινεζικής και της ιταλικής κυβέρνησης, που αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τη EURACTIV.com, συνεχίζει να θερμαίνει τον πολιτικό διάλογο στην Ιταλία.

responsibledrinking.eu: η βιομηχανία οινοπνευματωδών στοιχηματίζει σε ηλεκτρονικά εργαλεία για τους καταναλωτές

Σε λειτουργία μια νέα δικτυακή πύλη για την παροχή περισσότερων πληροφοριών στους καταναλωτές σχετικά με τα αλκοολούχα ποτά, αλλά υπάρχουν ανησυχίες από την Κομισιόν και άλλους για το αν είναι το ενδεδειγμένο μέτρο
Πολιτικά 27-02-2019

Υποψήφιος για πρόεδρος της Λιθουανίας ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας Βιτένις Αντριουκαΐτις

Την υποψηφιότητα του για τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας της Λιθουανίας, ανακοίνωσε  ο Ευρωπαίος Επίτροπος Υγείας Βιτένις Αντριουκαΐτις, έπειτα από  κάποιες αντιπαραθέσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας της τρέχουσας θεσμικής του θέσης. Θα είναι η τρίτη φορά που ο 67χρονος πολιτικός...
Πολιτικά 14-02-2019

Βιοκαύσιμα: η Επιτροπή βάζει στη «μαύρη λίστα» το φοινικέλαιο αλλά σώζει τη σόγια

Σε μια πολυαναμενόμενη απόφαση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα το φοινικέλαιο ως καλλιέργεια υψηλών εκπομπών σε βιοκαύσιμα, προβλέποντας ωστόσο ορισμένες αμφιλεγόμενες απαλλαγές για τους μικροαλλαγές και απαλάσσοντας τη σόγια από τις διατάξεις της κατ 'εξουσιοδότηση πράξης.

Η μεταμεσονύκτια έγκριση της συμφωνίας για την ασφάλεια των τροφίμων και τα σχόλια που ακολούθησαν

Το μόνο που χρειάστηκε ήταν τρεις συναντήσεις μεταξύ των θεσμικών οργάνων και σε λιγότερο από ένα μήνα ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας αναφορικά με τους νέους κανόνες διαφάνειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας των Τροφίμων καθώς οι συννομοθέτες της...

Ο Κόντε θέλει μια νέα ευρωπαϊκή ταυτότητα – αντιπαράθεση με ευρωβουλευτές

Η Ευρώπη έχε χάσει την επαφή με τον λαό της, δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Giuseppe Conte ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Τρίτη (12 Φεβρουαρίου), εν μέσω έντονων επικρίσεων εκ μέρους των ευρωβουλευτών.

Κομισιόν: τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν παύουν να αποτελούν «δηλητήριο»

«Απρόθυμη» είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέναντι στην προοπτική διαλόγου με τη βιομηχανία καπνού αναφορικά με τα νέα προϊόντα καπνού όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ανέφερε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ.

Σύσταση νέας πολιτικής ομάδας στο ΕΚ επιδιώκουν τα Πέντε Αστέρια

Η ενίσχυση της άμεσης δημοκρατίας και η μείωση των δαπανών συγκαταλέγονται μεταξύ των προτεραιοτήτων που θα επιδιώξει να προωθήσει η νέα πολιτική ομάδα του Κινήματος των Πέντε Αστέρων στο ΕΚ σε σχετική διακήρυξη

Υπέρ λύσης για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ο Μάνφρεντ Βέμπερ

Τη σιωπή μηνών έσπασε ο επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ, αναφορικά με το ζήτημα των διαπραγματεύσεων για την ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Οικονομία 20-12-2018

Η ΕΕ παγώνει την πειθαρχική διαδικασία για τον προϋπολογισμό της Ιταλίας

Η λύση που προσφέρεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι η «ιδανική», αλλά οι προσπάθειες της Ιταλίας αρκούν, για να αποφευχθεί η έναρξη της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, ανακοίνωσε την Τετάρτη (19 Δεκεμβρίου) η Κομισιόν.

Μίχαλος: Τα πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν για τη διάσωση της χώρας

Η επιδίωξη της Ελλάδας για «βιώσιμη ανάπτυξη» δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο από έναν πολιτικό ηγέτη. Όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να παραμερίσουν τις ιδεολογικές διαφορές τους και να συνάψουν συμμαχία, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Οικονομία 13-12-2018

Νέα πρόταση για τον προϋπολογισμό παρουσιάζει η Ιταλία στην ΕΕ

Νέα δέσμη προτάσεων που τροποποιούν το νόμο περί προϋπολογισμού του 2019, ο οποίος βρίσκεται υπό συζήτηση στο ιταλικό κοινοβούλιο, υπέβαλε η ιταλική αντιπροσωπεία υπέβαλε στην Επιτροπή.

Διχασμός στο ΕΚ για την αποτελεσματικότητα των δαπανών στη νέα ΚΑΠ

Οι συζητήσεις για την ΚΑΠ μετά το 2020 έχουν ήδη ξεκινήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά με μια βαθιά διαιρεμένη Επιτροπή Γεωργίας.
Πολιτικά 03-12-2018

Άμεση ενίσχυση της αγροτικής καινοτομίας μέσω της συνεργασίας

Η Ευρωπαϊκή Εταιρική Σχέση Καινοτομίας για τη Γεωργία (EIP-AGRI) δημιουργεί γέφυρες μεταξύ επιστήμης και πρακτικής με τη σύνδεση γεωργών, ερευνητών, συμβουλευτικών επιχειρήσεων και περιβαλλοντικών ομάδων.

«Καμπανάκι» ΕΛΚ σε Όρμπαν για το κράτος δικαίου

Σαφείς προειδοποιήσεις προς τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, έστειλε το ΕΛΚ αναφορικά με το γεγονός ότι ενδέχεται να εξετάσει πιθανή αποπομπή του «Fidesz», λόγω ανησυχιών για τη στάση του σε ζητήματα δημοκρατικών ελευθεριών και κράτους δικαίου. 

Ευρωεκλογές: Βέμπερ και Στουμπ στη μάχη για το χρίσμα του ΕΛΚ

Μάνφρεντ Βέμπερ και Αλεξάντερ Στουμπ βρίσκονται αντιμέτωποι για το χρίσμα του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος -ενόψει των ευρωεκλογών του 2019- κατά την ψηφοφορία που διεξάγεται στο Ελσίνκι στο πλαίσιο του συνεδρίου του ΕΛΚ

Μείωση της γραφειοκρατίας και αύξηση της διαφάνειας με τη γεωργία ακριβείας

Η γεωργία ακριβείας μπορεί να συμβάλει στην μείωση της γραφειοκρατίας στον πρώτο πυλώνα της επόμενης ΚΑΠ και να δημιουργήσει μια καλύτερη σύνδεση μεταξύ των καταναλωτών και των παραγωγών.
X