Gerardo Fortuna

Η Ευρωβουλή εγκρίνει την «προσωρινή» απελευθέρωση εμπορίου με την Ουκρανία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αναστολή ενός έτους για όλους τους δασμούς και τις ποσοστώσεις στις εξαγωγές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των γεωργικών προϊόντων, των μεταποιημένων γεωργικών προϊόντων και των φρούτων και λαχανικών.
Διεθνή 04-05-2022

Διχασμένοι οι Ιταλοί ευρωβουλευτές για την ομιλία του Ντράγκι στο Στρασβούργο

Η έκκληση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι για ταχύτερη ολοκλήρωση της ΕΕ για την αντιμετώπιση των σημερινών κρίσεων έλαβε μικτές αντιδράσεις από τους Ευρωβουλευτές, κυρίως όσον αφορά την ενέργεια.

Η επισιτιστική ασφάλεια επανέρχεται στην ατζέντα των ηγετών της ΕΕ

«Η Ουκρανία και η Ρωσία αντιπροσωπεύουν μαζί το ένα τρίτο των παγκόσμιων εξαγωγών σιταριού. Επομένως, πρέπει να αποφύγουμε μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση και πρέπει να δράσουμε τώρα».

Διχασμένη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Green Deal υπό τον φόβο επισιτιστικής κρίσης

Ο επίτροπος Γεωργίας Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι θέλει να αναβάλει την εφαρμογή της εμβληματικής πολιτικής της ΕΕ για τα βιώσιμα τρόφιμα, της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Η Ιταλία και η Σλοβακία καλούν να επανεξεταστεί η ΚΑΠ υπό το φως του πολέμου στην Ουκρανία

Η Σλοβακία και η Ιταλία ζήτησαν την αναπροσαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Λευκορωσίας στοχεύουν σε βασικά λιπάσματα εν μέσω αύξησης των τιμών στις εισαγωγές

Η ΕΕ απαγόρευσε όλες τις εισαγωγές ποτάσας από τη Λευκορωσία, ενός σημαντικού λιπάσματος το οποίο είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπαρκές στην Ευρώπη.

Έξι βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ενόψει της ιταλικής προεδρικής κούρσας

Πολιτική αβεβαιότητα επικρατεί στην Ιταλία καθώς αρχίζει η προεδρική κούρσα. Από τη Δευτέρα (24 Ιανουαρίου), οι νομοθέτες και οι εκπρόσωποι των περιφερειακών διοικήσεων έχουν συγκεντρωθεί στη Ρώμη για να εκλέξουν τον πρόεδρο της Ιταλίας για τα επόμενα επτά χρόνια, καθώς το αξίωμα του Σέρτζιο Ματαρέλα λήγει επίσημα στις 3 Φεβρουαρίου.

Η Επιτροπή διστάζει να παρέμβει για να δοθεί μια απάντηση στην κρίση του τομέα του χοίρειου κρέατος

Οι Βρυξέλλες δήλωσαν ότι δεν θα παρέμβουν ακόμη άμεσα σε μια από τις χειρότερες κρίσεις για τους ευρωπαίους χοιροτρόφους.

Οι Αφρικανοί αγρότες προβληματίζονται για τη στάση της ΕΕ σχετικά με τα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων

Αν και επικροτήθηκε από την ευρωπαϊκή κοινωνία των πολιτών η αυστηρή γραμμή της ΕΕ όσον αφορά τις ανοχές κατά της εισαγωγής φυτοφαρμάκων, μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στους Αφρικανούς παραγωγούς τροφίμων.

COP26: Οι επιπτώσεις από τη δέσμευση για το μεθάνιο στη γεωργία

Ο γεωργικός τομέας θα επηρεαστεί άμεσα από την παγκόσμια δέσμευση για μείωση των εκπομπών μεθανίου έως το 2030 κατά τουλάχιστον 30% σε σύγκριση με το 2020.

ΔΙΑΡΡΟΗ: Η φαρμακευτική στρατηγική της ΕΕ ωθεί την καινοτομία για μια ανθεκτική Ευρώπη

Η προσιτές τιμές, η διαθεσιμότητα και η βιωσιμότητα είναι τα κύρια σημεία στα οποίοα εστιάζει η νέα φαρμακευτική στρατηγική της ΕΕ, η οποία πρόκειται να δημοσιευθεί την Τετάρτη (25 Νοεμβρίου).

Αποκάλυψη EURACTIV: το πρώτο κρούσμα ασθενούς με κορωνοϊό COVID-19 στα θεσμικά όργανα της ΕΕ

Η πρωινή αποκάλυψη της EURACTIV.com για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα θεσμικά οργανα της ΕΕ έκανε τον γύρο των ΜΜΕ και προκάλεσε τις επίσημες ανακοινώσεις. Που και πότε παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα σε οργανισμό της ΕΕ
Οικονομία 27-01-2020

Διαρροή ΕΕ: Πέρα από το 5G, προς το 6G

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκπονήσει μια σειρά ολοκληρωμένων σχεδίων που θα φέρουν την επανάσταση στον βιομηχανικό κλάδο του μπλοκ - Τι αναφέρει έγγραφο που διέρρευσε στην EURACTIV

Πράσινοι-Σοσιαλιστές στηρίζουν τις διατροφικές ετικέτες επισήμανσης παρά τις περιβαλλοντικές ανησυχίες

Ευρωβουλευτές, από τις ομάδες των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών δίνουν βαρύτητα σε ένα σύστημα Nutriscore, ένα ευρύ ευρωπαϊκό σύστημα διατροφικής ετικέτας επισήμανσης. Όμως οι αποκλίσεις μεταξύ του συστήματος και της περιβαλλοντικής πολιτικής εξακολουθούν να είναι ανοιχτές.  Σε συνέντευξη τύπου, η...

Οι ευρωβουλευτές έχουν μεγάλες προσδοκίες για τη νέα πολιτική των τροφίμων της ΕΕ

Οι ευρωβουλευτές αναμένουν μια φιλόδοξη πρόταση από την Επιτροπή σχετικά με τη νέα μακροπρόθεσμη και ολοκληρωμένη πολιτική της Ε.Ε, στον τομέα των τροφίμων, η οποία θα εξασφαλίσει, ασφαλή, ποιοτικά και οικονομικά προσιτά τρόφιμα, σε όλους τους ευρωπαίους πολίτες, χωρίς όμως...

Γερμανία και Γαλλία πιέζουν για άμεσο τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κάλεσαν τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Παρίσι την Κυριακή το βράδυ να αποσύρει τα στρατεύματά του από τη Συρία.

Hogan: η απώλεια των αρμοδιοτήτων των κρατικών ενισχύσεων δεν θα αποδυναμώσει τον νέο επικεφαλής Γεωργίας της ΕΕ

Όσο οι γεωργοί απολαμβάνουν τα εργαλεία της ΕΕ δεν έχει στ’ αλήθεια σημασία ποιος είναι ο διαχειριστής, δήλωσε ο απερχόμενος Επίτροπος Γεωργίας Phil Hogan, για τη μεταφορά των κρατικών ενσιχύσεων από τις DG AGRI και MARE στη DG COMP

Σύγκρουση Μακρόν-Πολωνίας για την κλιματική αλλαγή

Μετά από την πρώτη κλιματική σύγκρουση με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ το 2017 και τη διάσημη υπόσχεσή του να «κάνουμε τον πλανήτη μεγάλο ξανά», ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έχει στοχοποιήσει τώρα την Πολωνία
Διεθνή 18-09-2019

Οι Πράσινοι συζητούν σήμερα για το Κίνημα Πέντε Αστέρων

Η ομάδα των Πρασίνων / Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αναβάλει μια κρίσιμη ψηφοφορία για το αν θα δεχθεί σήμερα το Κίνημα Πέντε Αστέρων της Ιταλίας μεταξύ των τάξεών του.
Διεθνή 05-09-2019

Ιταλία: σε αναζήτηση “στέγης” στο Ευρωκοινοβούλιο το Κίνημα Πέντε Αστέρων

Το κίνημα Πέντε αστέρων της Ιταλίας βρίσκεται σε ανεπίσημες συνομιλίες με τρεις πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες της EURACTIV.
Διεθνή 03-09-2019

Ιταλία: σήμερα η απόφαση του Κινήματος Πέντε Αστέρων για το συνασπισμό με το Δημοκρατικό Κόμμα

Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα για την ιταλική κυβέρνηση, καθώς οι ακτιβιστές του Κινήματος των Πέντε Αστέρων θα αποφασίσουν τη μοίρα του μελλοντικού συνασπισμού.
Διεθνή 16-07-2019

Ποιοι είναι οι επόμενοι Επίτροποι της ΕΕ;

H κεντροδεξιά Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen (VDL) βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κρίσιμη ψηφοφορία σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Οι λεγόμενοι «προοδευτικοί» ευρωβουλευτές (ομάδες εντός των σοσιαλιστών, αριστεροί, πράσινοι) δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν εναντίον της.
Διεθνή 15-07-2019

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: η ψήφος της Ευρωβουλής δοκιμάζει την ευρωπαϊκή πολιτική

H Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ursula von der Leyen (VDL) αντιμετωπίζει μια κρίσιμη ψηφοφορία την Τρίτη (16 Ιουλίου), καθώς επιδιώκει να πείσει τουλάχιστον 374 νομοθέτες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να την στηρίξουν και να γίνει η επόμενη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Διεθνή 12-07-2019

Πονοκέφαλος για τη φον ντερ Λάιεν το «χρώμα» της πλειοψηφίας της στο ΕΚ

Εκτός από τους αριθμούς, η υποψήφια πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, θα πρέπει επίσης να έχει υπόψη το «χρώμα» της πλειοψηφίας των ευρωβουλευτών που θα την υποστηρίξουν, σύμφωνα με πηγή των σοσιαλιστών που μίλησε στη EURACTIV.com.