Γεωργία Ευαγγελία Καραγιάννη

Γεωργαντάς στη Euractiv: Έρχεται νέο πακέτο στήριξης για τους αγρότες

Στην Ελλάδα βιώνουμε όλο και πιο συχνά έντονα καιρικά φαινόμενα με αποτέλεσμα η ανάγκη για αποζημιώσεις στους παραγωγούς να είναι επιτακτική.

Γεωργαντάς στη EURACTIV: Έρχονται αλλαγές στο ελληνικό σχέδιο της ΚΑΠ λόγω πολέμου

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. αφού εξέτασαν τα Εθνικά Στρατηγικά Σχέδια της ΚΑΠ, απέστειλαν σε κάθε κράτος μέλος τις παρατηρήσεις τους.
Ενέργεια 28-02-2022

Σκρέκας: Πρόταση για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Αλληλεγγύης για την ενεργειακή κρίση

Σε συνέχεια της πρότασης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 24 Φεβρουαρίου, η Ελληνική Κυβέρνηση απέστειλε επιστολή.

Tο «εκρηκτικό μείγμα» της πανδημίας που πλήγωσε ψυχικά τους ηλικιωμένους στην Ελλάδα

Η επιδημία του COVID-19 έχει αγγίξει πολυπλεύρως τη ζωή του παγκόσμιου πληθυσμού. Από μια νόσο που πλήττει τη σωματική υγεία ατόμων κάθε ηλικίας, έχει εξελιχθεί σε κίνδυνο για την κοινωνική ζωή, την οικονομία και τη ψυχική υγεία - μεταξύ άλλων.
Διεθνή 22-02-2022

«Χρυσή ευκαιρία» για την Ελλάδα η ουκρανική κρίση

Στις Βρυξέλλες, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν τονίσει εδώ και καιρό ότι ο Ερντογάν έχει υιοθετήσει την προσέγγιση του Πούτιν αναφορικά με τις σχέσεις του με την Ευρώπη.

Αθέμιτες πρακτικές και Έλληνες παραγωγοί: Η νέα ευρωπαϊκή οδηγία «ασπίδα προστασίας»;

Η ενσωμάτωση της οδηγίας για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές (UTP) στο ελληνικό εθνικό δίκαιο είναι ένα θετικό βήμα, αν και είναι πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος στη λειτουργία της αλυσίδας, δήλωσε στη EURACTIV Ελλάδος η Έλλη Τσιφόρου

Η προώθηση της ελληνικής διατροφής στην κορυφή της ατζέντας

Tην Δευτέρα (6 Δεκεμβρίου), ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, Σπήλιος Λιβανός, μίλησε σε εκδήλωση που αφορούσε την κρητική γαστρονομία.

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: Βραβεύθηκαν τρεις ταινίες που χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ

Το Σάββατο ανακοινώθηκαν οι νικητές του 78ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Ευρωβαρόμετρο: H αισιοδοξία για το μέλλον της ΕΕ στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009

Η στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην ΕΕ, σύμφωνα με μετρήσεις του Ιουνίου και του Ιουλίου, παραμένει σε γενικές γραμμές σταθερή και θετική.

Εν αναμονή της COP26

Δικαιολογημένα η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή 2021 (COP26) συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο κρίσιμων για την ιστορία του πλανήτη.
Ενέργεια 10-09-2021

Αντιμονοπωλιακή νομοθεσία: η Επιτροπή εγκρίνει τα ελληνικά μέτρα για την αύξηση της πρόσβασης ανταγωνιστών της ΔΕΗ στην ηλεκτρική ενέργεια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταστήσει νομικά δεσμευτικά, βάσει των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ, τα μέτρα που πρότεινε η Ελλάδα.

NextGenerationEU: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμιεύει προχρηματοδότηση ύψους 157 εκατ. ευρώ για την Κύπρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε σήμερα 157 εκατ. ευρώ με τη μορφή προχρηματοδότησης για την Κύπρο.
Εκλογές 02-09-2021

Η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στον προεκλογικό αγώνα της Γερμανίας

Πρόσφατα, κατά την πρώτη τηλεμαχία εν όψει των Γερμανικών εκλογών, το θέμα των πολιτικών για το κλίμα φαίνεται να κερδίζει την πρώτη θέση στον προεκλογικό αγώνα