Frédéric Simon

Ενέργεια 17-12-2021

Άδοξα ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες της ΕΕ για την ενέργεια

Οι συνομιλίες μεταξύ των ηγετών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την ενεργειακή πολιτική έληξαν χωρίς κάποια συμφωνία.
Ενέργεια 14-12-2021

«Σωστό πρώτο βήμα» το σύστημα εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Η μετακίνηση τμημάτων του κατασκευαστικού τομέα στο πλαίσιο ενός ξεχωριστού συστήματος εμπορίας εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, όπως έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, «είναι ένα σωστό πρώτο βήμα».

Τζον Κέρι: Ο φόρος άνθρακα στα σύνορα είναι «μια θεμιτή ιδέα προς συζήτηση»

Ο προτεινόμενος από την ΕΕ Μηχανισμός Συνοριακής Προσαρμογής Άνθρακα (CBAM) είναι ένα «θεμιτό» μέσο που πρέπει να εξεταστεί και οι Ηνωμένες Πολιτείες επίσης το «διερευνούν», είπε ο Τζον Κέρι.
Ενέργεια 02-12-2021

Σύγκρουση μεταξύ των χωρών της ΕΕ για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της εκτίναξης των τιμών της ενέργειας

Οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες την Πέμπτη (2 Δεκεμβρίου) για να συζητήσουν επί των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας.
Ενέργεια 01-12-2021

Η ΕΕ εξετάζει το πρότυπο λειτουργίας με «20% υδρογόνο» για λέβητες αερίου

Οι νέοι λέβητες φυσικού αερίου που διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά θα μπορούσαν σύντομα να απαιτείται να λειτουργούν με «τουλάχιστον 20% υδρογόνο».

Διαρροή: Η στρατηγική της ΕΕ επιδιώκει την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα από την ατμόσφαιρα

Σύμφωνα με το σχέδιο πρότασης που διάβασε η EURACTIV, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επιβραβεύσει πράσινες γεωργικές πρακτικές.

Η Ευρώπη καταστρώνει «σχέδιο μάχης» για την σύνοδο κορυφής για το κλίμα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει στόχο να πείσει τις υπόλοιπες χώρες στην σύνοδο κορυφής COP26 που αρχίζει την Κυριακή στη Γλασκώβη, να θέσουν πιο φιλόδοξους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Ενέργεια 21-10-2021

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πετάει την «καυτή πατάτα» των μέτρων κατά της αύξησης τιμών στους Υπουργούς Ενέργειας

Οι ηγέτες της ΕΕ θα αξιολογήσουν την προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «εργαλειοθήκη" μέτρων για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών της ενέργειας κατά τη σημερινή (21 Οκτωβρίου) συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

Η Πολωνία καλεί την Ε.Ε. να «αναβάλει» τα σχέδιά για την ενεργειακή μετάβαση, όσο παραμένουν αυξημένες οι τιμές της ενέργειας

Στο πλαίσιο των συναντήσεων των ηγετών της Ε.Ε. μέσα στην εβδομάδα για να συζητήσουν σχετικά με τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας, η Βαρσοβία ζήτησε την αναθεώρηση των πολιτικών της Ε.Ε. για το κλίμα.
Ενέργεια 14-10-2021

Μέτρα για την άμεση αντιμέτωπη της αύξησης των τιμών ενέργειας ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την Τετάρτη (13 Οκτωβρίου) μια «εργαλειοθήκη» μέτρων που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι χώρες της ΕΕ προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα στην άνοδο των τιμών της ενέργειας.
Ενέργεια 13-10-2021

Δέκα χώρες πιέζουν να χαρακτηριστεί «πράσινη» η πυρηνική ενέργεια από την ΕΕ

«Η πυρηνική ενέργεια πρέπει να αποτελεί μέρος της λύσης» στο ζήτημα της κλιματικής κρίσης αλλά και της αύξησης στις τιμές διαφόρων μορφών ενέργειας.
Ενέργεια 21-09-2021

Μακροπρόθεσμες ρυθμίσεις για το ρεύμα αναζητά η Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας «πολύ στενά», δήλωσε η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ Kadri Simson, μιλώντας για μακροπρόθεσμες διορθώσεις όπως οι επενδύσεις σε εξοικονόμηση ενέργειας και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Ενέργεια 13-07-2021

Οι γίγαντες ηλεκτρικής ενέργειας απαιτούν δασμούς άνθρακα στις εισαγωγές υδρογόνου της ΕΕ

Ένας συνασπισμός ευρωπαϊκών ομίλων ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών EDF, Enel, Iberdrola και Ørsted κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβάλει δασμό άνθρακα στις εισαγωγές υδρογόνου που εισέρχονται στην Ευρώπη.

Η Ελλάδα “σβήνει” την τελευταία λιγνιτική μονάδα έως το 2025

«Αποχαιρετούμε την εποχή των λιγνιτών», δήλωσε στην EURACTIV η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Yπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.
Ενέργεια 04-03-2021

Ποιό είναι το επόμενο βήμα της υπεράκτιας ενέργειας;

Η υπεράκτια ενεργειακή στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδωσε επίσης έμφαση σε άλλες πηγές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - κυρίως κυματικές και παλιρροιακές - καθώς και πλωτές αιολικές και ηλιακές.
Ενέργεια 17-02-2021

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποκαλύφθηκαν δεσμοί των Βρυξελλών με τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων

Έκθεση της Global Witness αποκαλύπτει συμφέροντα τριών ευρωπαίων επιτρόπων με εταιρείες πετρελαιοειδών. Αποκαλύψεις με άρωμα Ελλάδας και Κύπρου μέσω MotorOil

Διευκρινήσεις από τους οικονομικούς συμβούλους της ΕΕ για την μετάβαση σε μηδενικούς ρύπους

«Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, ζητήσαμε από την Πλατφόρμα για την Αειφόρο Χρηματοδότηση να παράσχει περαιτέρω στοιχεία σχετικά με το πλαίσιο του taxonomy», δήλωσε η Αικατερίνη Αποστολά, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκσκαφές: Η μεγαλύτερη πηγή αποβλήτων

Τα υλικά εκσκαφών που εξάγονται από εργοτάξια είναι μακράν η μεγαλύτερη πηγή αποβλήτων που παράγονται ετησίως στην Ευρώπη.

Η ΕΕ προωθεί τις υπεράκτιες ΑΠΕ – Οι Πράσινοι ανησυχούν για το θαλάσσιο περιβάλλον

«Δυστυχώς, η στρατηγική δεν προβλέπει την αρχή της προφύλαξης», δήλωσε η Grace O’Sullivan, Ιρλανδή βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Πράσινο Κόμμα.

Κινδυνεύουν 11 εκ. θέσεις εργασίας από το Green Deal, εκτιμούν ευρωπαϊκά συνδικάτα

Νέο κύμα μετανάστευσης από την Ανατολική Ευρώπη, προβλέπει η IndustriAll - Η ΕΕ κινδυνεύει να διασπαστεί πριν προλάβει επιτύχει τους κλιματικούς στόχους, επισημαίνουν και ρωτούν πού είναι τα χρήματα για την πράσινη μετάβαση της Βιομηχανιας
Ενέργεια 23-10-2019

Οι Πράσινοι εξαγριώνονται με την ΕΕ για χρηματοδότηση σε πολωνικό σταθμό LNG

Οι Πράσινοι εξαγριώνονται καθώς η Ε.Ε παρέχει 130 εκατ. ευρώ σε πολωνικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου Η ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει την χρηματοδότηση, της Ε.Ε, αξίας 130 εκατ. ευρώ, για την επέκταση ενός τερματικού σταθμού, υγροποιημένου φυσικού αερίου, στη βορειοδυτική...
Ενέργεια 22-10-2019

Η μεγαλύτερη πλωτή φωτοβολταϊκή μονάδα στην Ευρώπη κατασκευάζεται στη Γαλλία

Η πιο ισχυρή πλωτή φωτοβολταϊκή μονάδα στην Ευρώπη, εγκαινιάστηκε στη νότια Γαλλία. Η συμμετοχή των πολιτών και το σήμα εγγυημένης προέλευσης πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι προοπτικές των πλωτών μονάδων στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Ενέργεια 26-09-2019

Τρεις χώρες της ΕΕ ανεβάζουν τους στόχους για ενέργεια από ΑΠΕ ως το 2030: Ελλάδα, Γαλλία, Βουλγαρία

Η Γαλλία, η Ελλάδα και η Βουλγαρία δεσμεύτηκαν να επικαιροποιήσουν τους εθνικούς τους στόχους για την ανανεώσιμη ενέργεια και να αυξήσουν το μερίδιο της αιολικής, ηλιακής και άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο 33%, 35% και 27%, της ενεργειακής τους κατανάλωσης,...
Διεθνή 16-09-2019

Ευρω-κόμμα Μακρόν: Κόκκινη γραμμή στις ακροάσεις της Κομισιόν

Το Renew Europe είναι κάθετα αντίθετο σε μια τέτοια ρύθμιση, η οποία, όπως είπε, προστατεύει τους υποψηφίους από τις δύσκολες ερωτήσεις των ευρωβουλευτών