Fernando Heller | EuroEFE.EURACTIV.es

Συναγερμός για τις υποκλοπές στο τηλέφωνο του Σάντσεθ

Σκάνδαλο κατασκοπευτικού λογισμικού πλήττει τα ανώτερα κλιμάκια της Ισπανίας, καθώς το τηλέφωνο του πρωθυπουργού έγινε στόχος.

Το βασκικό κόμμα στηρίζει το κυβερνητικό πακέτο κρίσης στην Ισπανία

Το βασκικό κόμμα υπέρ της ανεξαρτησίας «σώζει» το ισπανικό πακέτο κατά της κρίσης στο κοινοβούλιο.
Ενέργεια 27-04-2022

Ισπανία και Πορτογαλία σε συμφωνία με την Κομισιόν για τον περιορισμό της τιμής του φυσικού αερίου

Οι χονδρικές τιμές του φυσικού αερίου στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα μειωθούν από 90 ευρώ σε περίπου 50 ευρώ τον Μάιο προς όφελος των πελατών της Ιβηρικής.

Ξεκινά η έρευνα για το «Catalan Gate»

Οι ισπανικές αρχές θα διερευνήσουν τους ισχυρισμούς κατασκοπευτικού λογισμικού «Catalan Gate».

Σκάνδαλο κατασκοπείας στην Ισπανία με στόχο τους ηγέτες της Καταλονίας

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ισπανίας συμμορφώνονται πλήρως με τη σχετική νομοθεσία, δήλωσε η υπουργός Άμυνας Margarita Robles.
Διεθνή 19-04-2022

Δεν αποκλείεται η χρήση χημικών, βιολογικών όπλων από την Ρωσία λέει η Ισπανία

Η σοσιαλίστρια υπουργός κατήγγειλε επίσης τη χρήση «άλλων όπλων πολέμου» από τη Ρωσία, όπως ο βιασμός γυναικών και κοριτσιών, τον οποίο χαρακτήρισε «απολύτως τρομερό».

Ισπανία : Μάσκες μόνο σε ΜΜΜ και κέντρα υγείας

Οι μάσκες προσώπου θα είναι υποχρεωτικές στις δημόσιες συγκοινωνίες και τα κέντρα υγείας «χωρίς εξαιρέσεις» από την Τετάρτη, προειδοποίησε η υπουργός Υγείας Carolina Darias .
Εκλογές 15-04-2022

Ισπανία: Κεντροδεξιά και σοσιαλιστές «στήθος με στήθος»

Αν οι ισπανικές εκλογές του 2023 διεξάγονταν σήμερα, το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP) θα ήταν δεύτερο, σε μια κούρσα «στήθος με στήθος» με το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSOE), προβλέπει το κρατικό Κέντρο Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS) σε νέα δημοσκόπηση.

Ισπανία: «Ιστορικό» ρεκόρ πληθωρισμού λόγω ενέργειας

Ο πληθωρισμός στην Ισπανία έχει φθάσει σε «ιστορικό» επίπεδο, το οποίο οφείλεται κυρίως στις υψηλές τιμές της ενέργειας, επιβεβαίωσε την Τετάρτη η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας (INE).
Οικονομία 12-04-2022

Σημαντικές πρωτοβουλίες για στήριξη των εισοδημάτων σε Ισπανία, Πορτογαλία

Η ισπανική κυβέρνηση εργάζεται για τον έλεγχο του υψηλού πληθωρισμού την ίδια στιγμή που η πορτογαλική κυβέρνηση λαμβάνει πρωτοβουλίες για την στήριξη των οικογενειακών εισοδημάτων.
Διεθνή 11-04-2022

Διπλωματική κρίση στη Δυτική Σαχάρα προκαλεί η Μαδρίτη

Το 2020, οι Ηνωμένες Πολιτείες του Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισαν την κυριαρχία του Μαρόκου στη Δυτική Σαχάρα με αντάλλαγμα την ομαλοποίηση των σχέσεων του Μαρόκου με το Ισραήλ.
Διεθνή 05-04-2022

Η ισπανική αστυνομία κατάσχει πολυτελές γιοτ φίλου του Πούτιν

Η ισπανική Πολιτοφυλακή κατάσχεσε τη Δευτέρα το ρωσικής ιδιοκτησίας πολυτελές γιοτ Tango, αγκυροβολημένο στο Real Club Nautico στην Πάλμα, στο νησί της Μαγιόρκα, όπως μετέδωσε το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ενέργεια 01-04-2022

Ισπανία-Πορτογαλία: Κοινό σχέδιο επιβολής ανώτατων τιμών φυσικού αερίου για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής

Το κοινό έγγραφο, το οποίο προορίζεται να αποτελέσει το σημείο εκκίνησης των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβλέπει ότι το μέτρο θα ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.
Ενέργεια 28-03-2022

Μπορέλ: Ο Πούτιν δεν μπορεί να διακόψει τη ροή του φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ευρώπη

Η Ρωσία «πρέπει να πουλήσει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της», δήλωσε ο Μπορέλ στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, σε συνέντευξή του στο Φόρουμ της Ντόχα.
Ενέργεια 22-03-2022

Ο Μακρόν στηρίζει την ισπανική πρόταση για αποσύνδεση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου

Η ΕΕ πρέπει να δώσει επειγόντως λύση σε δύο «θεμελιώδη» προβλήματα: «τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού και την εξέλιξη της τιμής του φυσικού αερίου και τη μεταφορά της στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας».
Διεθνή 22-03-2022

Ο Ισπανός πρωθυπουργός καλείται να «λογοδοτήσει» για τη νέα πολιτική με τη Δυτική Σαχάρα

Τα κύρια πολιτικά κόμματα της Ισπανίας κάλεσαν τη Δευτέρα τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του κοινοβουλίου.
Οικονομία 21-03-2022

Οι Ισπανοί αγρότες απαιτούν έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των τιμών

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν βοήθεια για τον αγροτικό τομέα και να διασφαλίσουν «το μέλλον για την ύπαιθρο».
Διεθνή 21-03-2022

Η αλλαγή της ισπανικής πολιτικής για τη Δυτική Σαχάρα προκαλεί κυβερνητικές εντάσεις

Η δραματική αλλαγή που ανακοίνωσε η Ισπανία στην πολιτική της απέναντι στην πρώην ισπανική αποικία της Δυτικής Σαχάρας προκάλεσε νέες τριβές στο εσωτερικό της ισπανικής κυβέρνησης, αναφέρει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ενέργεια 18-03-2022

Ελλάδα και «νότιοι» θα πιέσουν για τη μεταρρύθμιση της αγοράς ενέργειας

Οι αρχηγοί κυβερνήσεων της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας θα προσπαθήσουν να καταλήξουν σε συναίνεση την Παρασκευή σε μια μίνι «μεσογειακή σύνοδο κορυφής» στη Ρώμη σχετικά με την ανάγκη μεταρρύθμισης των ενεργειακών αγορών στην Ευρώπη
Διεθνή 17-03-2022

Σάντσεθ: Η συντριβή του drone στο Ζάγκρεμπ απειλεί τους συμμάχους

Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ πρέπει να διδαχθούν από το «λάθος» με τη συντριβή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Ζάγκρεμπ την περασμένη εβδομάδα, διότι «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν πόλεμο», δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.
Ενέργεια 15-03-2022

Ο ΟΟΣΑ συνιστά αύξηση της φορολογίας στις εταιρείες ηλεκτρισμού

Τόνισε ότι παρόμοια μέτρα έχουν ήδη εγκριθεί από τις κυβερνήσεις της Ιταλίας και της Ρουμανίας. «Είναι κάτι που πιστεύουμε ότι οι κυβερνήσεις (της ΕΕ) πρέπει να εξετάσουν», δήλωσε.
Ενέργεια 08-03-2022

Μπορεί η Ισπανία να καλύψει το κενό του ρωσικού φυσικού αερίου;

Η Ισπανία, η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη ικανότητα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης της ΕΕ, θα μπορούσε να καλύψει το κενό φυσικού αερίου που άφησε η Ρωσία, αν και οι περιορισμένες διασυνδέσεις της με την υπόλοιπη ήπειρο εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα.
Ενέργεια 07-03-2022

Η Ισπανία στέλνει πετρέλαιο στον ουκρανικό στρατό

Η ισπανική κυβέρνηση ενέκρινε την Παρασκευή την απελευθέρωση δύο εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου από τα «στρατηγικά της αποθέματα» σε συντονισμένη δράση με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας (ΙΕΑ) για την υποστήριξη του ουκρανικού στρατού.
Διεθνή 03-03-2022

Τριγμοί στην ισπανική κυβέρνηση για την αποστολή επιθετικών όπλων στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η Ισπανία θα στείλει σύντομα επιθετικά όπλα για να βοηθήσει την αντίσταση της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική εισβολή.