CohesionGR Newsroom

Έργα ύψους 10.000.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ στο Δήμο Βέροιας

Τα 10.000.000 ευρώ δεν είναι ένα απλό νούμερο, αλλά μεταφράζονται σε έργα που αφορούν τις ζωές των 60.000 κατοίκων της Βέροιας.

Το Ταμείο Συνοχής θωρακίζει το Λιμάνι της Πάτρας

Τη δυνατότητα να αλλάξει σημαντικά και να βελτιώσει τα επίπεδα ασφάλειάς του, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, θα έχει το λιμάνι της Πάτρας.

Πώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας αξιοποιεί την πολιτιστική κληρονομιά της με πόρους από την Πολιτική Συνοχής

Σημαντικά έργα με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και μέσω των προγραμμάτων διαπεριφερειακής συνεργασίας Interreg Europe και FINCH.

Παίρνουν μπροστά οι μπουλντόζες στο Αμβρακία – Άκτιο

Ήδη εγκαθίστανται οι µηχανικοί στην Βόνιτσα / Σχεδόν έτοιµο το εργοτάξιο του Δρυµού / Σε ένα χρόνο θα είναι έτοιµη η παράκαµψη Αµφιλοχίας

Εκταμιεύει 15 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για τον νέο αγωγό ύδρευσης ο δήμος Δελφών

Εγκρίθηκε πριν από λίγες μέρες από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) η πρόταση του Δήμου Δελφών για τη μελέτη ύδρευσης από τον αγωγό του Μόρνου που αφορά τον άξονα Άμφισσα-Ιτέα-Κίρρα-Χρισσό-Γαλαξίδι.

Κατερίνη-Παραλία: Έλεγχος στην υδροδότηση με ένα κλικ – Μέσω τηλεχειρισμού θα εντοπίζονται οι διαρροές νερού

Ο Δήμος Κατερίνης αριθμεί πάνω από 85.000 κατοίκους και αποτελεί πληθυσμιακά τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Μέσω ΕΣΠΑ η κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στους δήμους Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Γρεβενών

Ταυτόχρονα, όμως, το έργο έχει έντονο αναπτυξιακό πρόσημο, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία και την απασχόληση, με τη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας”.

Παγκρήτιο Στάδιο: «Πρωταθλητής» στην ενεργειακή και… όχι μόνο αναβάθμιση

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, με πόρους της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ.

Βασικός πυλώνας ανάπτυξης για τον Τουρισμό το WINTERMED

Με βασικό στόχο τη μετάβαση από τον τουρισμό των 3S (Sea-Sun-Sand) των νησιωτικών τουριστικών προορισμών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε μια εναλλακτική και βιώσιμη χρήση αυτών των περιοχών κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου

Μέσω ΕΣΠΑ σε σύγχρονο χώρο η Εταιρεία Φωκικών Μελετών

Προγραμματική σύμβαση του Δήμου Δελφών με την Περιφέρεια Στερεάς για το παλιό σχολείο του Αγίου Γεωργίου

Προχωρά το χρηματοδοτούμενο έργο από το ΕΚΤ για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ Αλμυρού

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αλμυρού αποδέχθηκε με απόφασή της την επιχορήγηση για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ Αλμυρού. Το έργο εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του περιβάλλοντος-Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον»

Ο «Άγιος Φώτιος» εκσυγχρονίζεται – Αποκατάσταση του Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης Κίτρους

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. στο πλαίσιο της Πολιτικής Συνοχής.

Συνεχίζεται η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων στον Δήμο Πλατανιά

Συνεχίζοντας τις ενεργειακές αναβαθμίσεις από τον Δήμο Πλατανιά που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόποτο Πρόγραμμα  (ΕΤΠΑ) «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020 του ΕΣΠΑ.

«Διασχίζοντας τα μονοπάτια της ιστορίας και του πολιτισμού» μέσα από το «Interreg V-A Cooperation Programme: Greece – Bulgaria 2014-2020»

Το συνέδριο ξεκίνησε με χαιρετισμό του αντιδημάρχου Τουρισμού Δήμου Κομοτηνής κ.Κίμωνα Λεχούδη, ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα του έργου και για τα δύο περιοχές, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο πολύ καλό πνεύμα συνεργασίας, που επιτεύχθηκε μεταξύ των δύο πλευρών.

Τουριστική προώθηση του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών μέσω του προγράμματος INTERREG Ελλάδα – Βουλγαρία

Ο Δήμος Μαρώνειας - Σαππών, συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο «The Аncient Rhodopes and Aegean-Cultural Corridor for supporting the development of the region (ARA-CC)» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A Greece – Bulgaria 2014 – 2020.

ΕΣΠΑ: Πώς μια αποθήκη έγινε υπερσύγχρονο χειρουργείο στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

Την ώρα που έχει ανοίξει η κουβέντα για καινούργιο Νοσοκομείο στην Αργολίδα, οι υπάρχουσες νοσηλευτικές μονάδες στο Άργος και το Ναύπλιο με νέο εξοπλισμό προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες

Πάρκο Γεωργιάδη: Μια αναβαθμισμένη όαση πρασίνου στην καρδιά του Ηρακλείου

Το Πάρκο Γεωργιάδη αποτελεί ένα αγαπημένο πάρκο όχι μόνο για τους Ηρακλειώτες αλλά και για τους πολυάριθμους καθημερινά επισκέπτες της πόλης που πραγματικά χάρηκαν για την αναγέννηση του, μετά από τις εργασίες που έγιναν για την περιβαλλοντική του Αναβάθμιση.

Λύνεται το αποχετευτικό πρόβλημα της Ερμιονίδας μέσω ΕΣΠΑ

Το αποχετευτικό, μαζί με την ύδρευση- άρδευση και την κυκλοφοριακή σύνδεσή της με το κέντρο του νόμου, αποτελούν τα κυριότερα προβλήματα της Ερμιονίδας.

Δράσεις βελτίωσης προσβασιμότητας ΑμεΑ στον Δήμο Βοΐου – Αναβατόρια στα δημοτικά κτίρια-σχολεία

Προσβάσιμα και από άτομα με προβλήματα κινητικότητας θα είναι τα δημοτικά κτίρια του Δήμου Βοΐου, αλλά και σχολικές μονάδες της περιοχής, καθώς εντός του Μαρτίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει το έργο προμήθειάς τους με ειδικά αναβατόρια.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δημοπρατεί το έργο του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Σύμης

Ένα  πλήρες σύστημα διαχείρισης λυμάτων θα αποκτήσει μετά από χρόνια προσπάθειας, το νησί της Σύμης με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να προωθεί λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του νησιού.

«Πνοή ζωής» η στήριξη της Πολιτικής Συνοχής για το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης

Η τεχνητή λίμνη Κερκίvης βρίσκεται στο ΒΔ τμήμα του voμoύ Σερρών. Είναι ένας από τους 10 Υγρότοπους Διεθνούς Σημασίας της Ελλάδας (γνωστοί και ως Υγρότoπoι Ramsar).

Εξοπλισμός προσβασιμότητας σε παραλίες του Δήμου Κομοτηνής για άτομα με αναπηρία

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε τέσσερα σημεία στις παραλίες Φαναρίου και Μέσης του Δήμου Κομοτηνής.

Άργος Ορεστικό: Oλοκληρώνεται η αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης με πόρους της πολιτικής συνοχής της Ε.Ε.

Με πόρους της πολιτικής συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ολοκληρώνεται το προσεχές διάστημα ένα μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο, χάρη στο οποίο θα επιτευχθεί η επέκταση και η αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης της πόλης. 

Interreg V-A Ελλάδα-Βουλγαρία: Υλικό για διασώσεις στον Ερυθρό Σταυρό Κομοτηνής και την Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης από τον Δήμο Κομοτηνής

Ολοκληρώθηκε μετά την παρέλευση τριών ετών ένα ευρύ πρόγραμμα εκπαιδεύσεων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας για τις Φυσικές Καταστροφές, Πυρκαγιές και Πλημμυρικά φαινόμενα στους Δήμους που συμμετείχαν, Δήμοι της Θεσσαλονίκης, της Κομοτηνής και Δήμοι από την γειτονική Βουλγαρία.
X