Χρήστος Κίτσιος

Οικονομία 02-02-2021

Τράπεζες: Τα δύσκολα σημεία και οι εκτιμήσεις για το stress test

Γιατί εκκινούν την άσκηση από καλή αφετηρία. Η μείωση των NPEs, η ανθεκτική οργανική κερδοφορία και οι καλές μακροοικονομικές παραδοχές. Ροκανίζει τα κεφάλαια το IFRS 9. Άγνωστος «Χ» o χειρισμός δανείων σε moratorium.

Γιατί η ΕΤΕ «πάγωσε» τη διαπραγμάτευση με CVC για Εθνική Ασφαλιστική

Οι απαιτήσεις του private equity fund για τα παλαιά προγράμματα Υγείας και Ζωής, που λειτούργησαν ως η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Να πάρει μέρος του ρίσκου η Εθνική, ζητούσε η CVC.
Οικονομία 31-12-2020

Τράπεζες: Το πλήγμα στα καθαρά έσοδα από τόκους λόγω τιτλοποιήσεων

Τι μέρος των καθαρών εσόδων από τόκους και των οργανικών κερδών προ προβλέψεων θα απωλέσουν οι τράπεζες, λόγω των γίγα-τιτλοποιήσεων. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική.

Στις Βρυξέλλες κρίνεται το deal για Εθνική Ασφαλιστική

Βελτίωσε την προσφορά της η CVC Capital Partners, ανεβάζοντας το τίμημα κοντά στα 460 εκατ. ευρώ για το 80%. Καταβολή σε δόσεις και με ρήτρες clawback, αν δεν επιτυγχάνονται στόχοι bancassurance. Γιατί είναι καθοριστική η στάση της DG Comp.
Οικονομία 10-04-2019

Ετοιμάζεται για DG Comp και SSM το σχέδιο της ΤτΕ για την εξυγίανση των τραπεζών

Στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) και στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό ( SSM) αναμένεται να σταλεί ως το τέλος του μήνα το σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), για την υποβοήθηση της προσπάθειας των τραπεζών να μειώσουν ταχύτερα...