Beatriz Rios

Η μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης αναβλήθηκε για την επόμενη Ευρωβουλή

Οι βαθιές διαφορές μεταξύ των ευρωβουλευτών κατέστησαν σαφές την Πέμπτη (19 Απριλίου) ότι η οδηγία για το συντονισμό της κοινωνικής ασφάλισης, που αποσκοπεί στην επιβολή των δικαιωμάτων των μετακινούμενων εργαζομένων, θα αναβληθεί για το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο, μετά τις ευρωεκλογές.

Βουκουρέστι: οι τοπικοί ηγέτες καλούν σε ανοικοδόμηση της ΕΕ

Εκατοντάδες Ευρωπαίοι τοπικοί και περιφερειακοί ηγέτες ζήτησαν μια ανιούσα προσέγγιση για την ανοικοδόμηση της ΕΕ κατά τη διάρκεια της 8ης Διάσκεψης Κορυφής για τις Πόλεις και τις Περιφέρειες στο Βουκουρέστι.
Πολιτικά 23-03-2019

Τα Ιρλανδικά σύνορα και το Brexit (video)

Η απόφαση του βρετανικού λαού να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει σημαντικές συνέπειες τόσο στην Ευρώπη όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η Βόρεια Ιρλανδία και οι συνοριακές κομητείες της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας θα επηρεαστούν περισσότερο από το Brexit....
Διεθνή 20-03-2019

The Capitals – Brexit – παράταση: οι θέσεις των χωρών μελών της ΕΕ

Η Πρωθυπουργός Theresa May θα στείλει επιστολή στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ την Τετάρτη (20 Μαρτίου) ζητώντας παράταση του Brexit πέρα ​​από τις 29 Μαρτίου. Η επιστολή θα φτάσει πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Δεν είναι πια μόνο ζήτημα των γυναικών η ισορροπία μεταξύ των φύλων στο χώρο εργασίας

Η οδηγία για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής απέχει μόνο λίγα βήματα από τη στιγμή που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη της ΕΕ κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία τον Ιανουάριο. Οι νέοι κανόνες θα ενισχύσουν...

Που και πόσο θα «πονέσει» η Ευρώπη από το Brexit

Με την τελική ημερομηνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ να πλησιάζει, η EURACTIV.com εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο το Brexit θα επηρεάσει την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Ιρλανδία, η Γαλλία και η Γερμανία είναι αυτές που κατά πάσα πιθανότητα θα πληγούν περισσότερο.

Πράσινο φως του Ανωτάτου Δικαστηρίου της ΕΕ για τα πλεονάζοντα κέρδη του Βέλγικου συστήματος φορολόγησης

Το σύστημα εξαίρεσης των πλεοναζόντων κερδών Βελγικών θυγατρικών που ανήκουν σε πολυεθνικές εταιρίες δεν αποτελεί παράνομη κρατική ενίσχυση, αντίθετα με την προηγούμενη αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απεφάνθη το Ανώτατο Δικαστήριο της ΕΕ την Πέμπτη (14 Φεβρουαρίου).

Ευρωκοινοβούλιο: μην συνδέετε τα Ταμεία Συνοχής με τους κανόνες δημοσιονομικού ελλείμματος

Το Ευρωκοινοβούλιο απέρριψε την Τετάρτη (13 Φεβρουαρίου) μια αμφιλεγόμενη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σύμφωνα με την οποία η καταβολή των κονδυλίων του Ταμείου Συνοχής θα μπορούσε να εξαρτηθεί από την τήρηση ειδικών για κάθε χώρα συστάσεων σχετικά με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Η βιώσιμη ανάπτυξη πρέπει να ξεκινά από τις τοπικές κοινωνίες, λένε οι σοσιαλιστές

Η οικονομική στρατηγική της Ευρώπης πρέπει να επικεντρωθεί στην επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης και η πολιτική συνοχής είναι το κλειδί για να φθάσει εκεί, δήλωσαν την προηγούμενη εβδομάδα (7 Φεβρουαρίου) οι σοσιαλιστικές ομάδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών....
Διεθνή 31-01-2019

Η Ευρωβουλή αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό στη Βενεζουέλα και καλεί τα 28 κράτη μέλη να ακολουθήσουν

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνώρισε την Πέμπτη (31 Ιανουαρίου) τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό ως πρόεδρο της χώρας της Λατινικής Αμερικής και κάλεσε την Ένωση και τα κράτη μέλη της να ακολουθήσουν το παράδειγμα. «Είμαι ευτυχής να ανακοινώσω...
Οικονομία 30-01-2019

ΕΤΕπ και Κομισιόν υπεραμύνονται του σχεδίου Γιούνκερ μετά από έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπεραμύνθηκαν του σχεδίου Γιούνκερ, μετά από έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ) που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (29 Ιανουαρίου), η οποία, ωστόσο, αφήνει αναπάντητα ερωτήματα για την εγκυρότητά της.

Σάντσεθ: Χρέος μας να προστατεύσουμε την Ευρώπη

Σε ομιλία που εκφώνησε στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, τόνισε ότι επιδιώκει μια πιο κοινωνική, πράσινη και ενωμένη Ευρώπη

Δημοσιονομική ολοκλήρωση της Ευρωζώνης ζητούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Έκκληση προς τα κράτη μέλη να ολοκληρώσουν την μεταρρύθμιση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης απευθύνουν οι ηγέτες των κυριότερων θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

ΕΚ: Οι προοδευτικές δυνάμεις επιτίθενται στην Αυστρία για το μεταναστευτικό

Η άρνηση της αυστριακής κυβέρνησης να υπογράψει το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Mετανάστευση, διατηρώντας παράλληλα την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου, έπληξε την εικόνα της ΕΕ, ανέφεραν οι προοδευτικές δυνάμεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι τοπικές οργανώσεις καταπολεμούν την ανεργία των νέων στην Ευρώπη

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια νέοι στην ΕΕ είναι άνεργοι. Για την καταπολέμηση της ανεργίας στους νέους, η Ευρώπη, μεταξύ άλλων, αξιοποιεί τα Ταμεία Συνοχής. Η EURACTIV ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη για να μάθει τον τρόπο.
Οικονομία 22-11-2018

Η Επιτροπή εκκινεί τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος κατά της Ιταλίας

Την έναρξη διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος κατά της Ιταλίας ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη (21 Νοεμβρίου), καθώς η Ρώμη αρνήθηκε να αναθεωρήσει το σχέδιο προϋπολογισμού της.
Οικονομία 21-11-2018

Σεντένο για Ιταλία: Ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός δεν διαλύει τις ανησυχίες μας

Ο ελαφρώς τροποποιημένος ιταλικός προϋπολογισμός ενδέχεται να μην λάβει το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, την Τρίτη (20 Νοεμβρίου) στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Κοινοβουλίου.

Γαλλία – Γερμανία: Κοινός προϋπολογισμός στην Ευρωζώνη μέχρι το 2021

Την πρότασή τους για τη δημιουργία κοινού προϋπολογισμού για την Ευρωζώνη μέχρι το 2021, παρουσίασαν οι υπουργοί Οικονομικών Γαλλίας και Γερμανίας τη Δευτέρα (19 Νοεμβρίου), κάνοντας λόγο για «σημαντική πολιτική πρόοδο»

Έναρξη διαπραγματεύσεων με το Συμβούλιο για τον επόμενο προϋπολογισμό ζητά το ΕΚ

Τους τομείς προτεραιότητας για τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ καθόρισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τρίτη (13 Νοεμβρίου), καλώντας το Συμβούλιο να συμφωνήσει σε μια κοινή θέση, προκειμένου οι συνομιλίες να ολοκληρωθούν πριν από τον προσεχή Μάιο. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορές ως προς το επίπεδο των συνεισφορών των κρατών μελών.

Η Ιταλία αψηφά τις Βρυξέλλες: Αμετάβλητο το σχέδιο προϋπολογισμού

Συνεχίζεται η σύγκρουση μεταξύ Ιταλίας και Βρυξελλών, καθώς ο υπουργός Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία, παρουσίασε ένα ελαφρώς τροποποιημένο σχέδιο προϋπολογισμού, παρά την απόρριψη του προηγούμενου σχεδίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Οικονομία 24-10-2018

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τον προϋπολογισμό της Ιταλίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσδιόρισε στο σχέδιο δημοσιονομικού προγράμματος που υπέβαλε η Ιταλία για το 2019 μια ιδιαίτερα σοβαρή περίπτωση μη συμμόρφωσης με τη δημοσιονομική σύσταση την οποία είχε απευθύνει το Συμβούλιο στις 13 Ιουλίου 2018.

Διπλωματική ένταση στις σχέσεις Ισπανίας – Βελγίου για την Καταλονία

Ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ, προσπάθησε να εξομαλύνει τις διμερείς εντάσεις κατά τη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Τετάρτη (17 Οκτωβρίου), αφού οι φλαμανδικές και ισπανικές αρχές εξαπέλυσαν εκατέρωθεν κατηγορίες

Στουμπ: Δεν υπάρχει χώρος για τον λαϊκισμό στο ΕΛΚ

Αφού υπηρέτησε τη χώρα του ως υπουργός και πρωθυπουργός, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στην αντιμετώπιση μερικών από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ΕΕ, ο Αλεξάντερ Στουμπ αγωνίζεται πλέον για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Lambertz: Αν αποδυναμώσουμε τις περιφέρειες, θα αποδυναμωθεί και η ΕΕ

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών προειδοποίησε την Τρίτη (9 Οκτωβρίου) ότι η πολιτική συνοχής διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν πρέπει να υπάρξουν περικοπές στον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ.
X