Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος

Editor's Pick 02-12-2021

Πολιτικές υγείας και η «οικονομία της ζωής»

Στο μέτρο που η πανδημία της νόσου Covid-19 δεν είναι πια παροδική, νέα φαινόμενα και νέες συνθήκες διαμορφώνουν ένα πρωτόγνωρο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.
Διεθνή 29-09-2021

Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία;

Η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία είναι ένα πολυσήμαντο γεγονός, με ευρύτερες γεωπολιτικές διαστάσεις... αλλά και πιθανές υποχρεώσεις για την Ελλάδα.
Εκλογές 28-09-2021

Τώρα έρχονται νέες προκλήσεις για τη Γερμανία

Είναι ελάχιστοι αυτοί που επισημαίνουν ότι αν η Άνγκελα Μέρκελ έμεινε 15 και πλέον χρόνια στην εξουσία, αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στις μεταρρυθμίσεις που είχε πραγματοποιήσει ο σοσιαλδημοκράτης Γκέρχαρντ Σρέντερ.
Διεθνή 22-09-2021

Ξόρκια και αναθέματα δεν εξυπηρετούν τη Γαλλία

Το πιο εντυπωσιακό στην περίπτωση της ακύρωσης από την Αυστραλία της αγοράς από τη Γαλλία 12 υποβρυχίων, είναι η σιωπή του προέδρου Εμμ. Μακρόν.
Διεθνή 20-09-2021

Από την 11η Σεπτεμβρίου στο φιάσκο των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν

Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι ήδη εδώ, ακόμα και αν πολλοί δεν το έχουν καταλάβει. Από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και στο «Μπατακλάν», στην επάνοδο των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
Πολιτικά 20-09-2021

Στο όνομα της ευρωπαϊκής ιδέας

Στην εποχή όπου η πληροφορία ρέει άφθονη, πηγαίνει παντού, ακόμα και εκεί όπου υπάρχει λογοκρισία, κυκλοφορεί ταχύτατα και ο κάθε πολίτης μπορεί να γίνει δημοσιογράφος, σχολιαστής και μεταφορέας απίθανων ψευδών και ανύπαρκτων γεγονότων, στην Ευρώπη κάθε μέρα, γίνεται όλο και...
Οι λιγότερο γνωστές ανισότητες
Οικονομία 02-09-2021

Οι λιγότερο γνωστές ανισότητες

Τα βιβλία, τα άρθρα, οι έρευνες και οι εργασίες που διαθέτω πάνω στο θέμα των ανισοτήτων στον κόσμο της ελεύθερης οικονομίας, άνετα θα γέμιζαν μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη. Επίσης άπλετο είναι το φως που υπάρχει ως προς τις περιουσίες των 1000 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, πλην όμως λιγοστή είναι η πληροφόρησή αναφορικά με την σύνθεση του πλούτου των ανθρώπων αυτών.