Aneta Zachová | EURACTIV.cz

Πρόεδρος βουλής Τσεχίας: Καλεί τους Ούγγρους «να διώξουν τον Όρμπαν»

Τα καυστικά σχόλια Τσέχων βουλευτών για τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν προκάλεσαν διαμάχες στον νέο κυβερνητικό συνασπισμό της Τσεχίας.

Τσεχία: «Διαμάχη» αγροτών για το νέο εθνικό στρατηγικό σχέδιο της ΚΑΠ

Το εθνικό στρατηγικό σχέδιο της Τσεχικής Δημοκρατίας στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ προκάλεσε διαμάχη μεταξύ των Τσέχων αγροτών.
Ενέργεια 03-01-2022

Η γερμανική πολιτική για το κλίμα προκαλεί «πονοκέφαλο» στην γειτονική Τσεχία

Το κλείσιμο τριών από τους έξι εναπομείναντες γερμανικούς πυρηνικούς σταθμούς την περασμένη εβδομάδα προκαλεί πονοκέφαλο στην Τσεχική Δημοκρατία.
Διεθνή 09-12-2021

Τσεχία / Σύγκρουση Προέδρου και υποψήφιου ΥΠΕΞ για Ρωσία, Κίνα, Ισραήλ

Ο Πρόεδρος Μίλος Ζέμαν, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος σε συνομιλίες με υποψηφίους για τις υπουργικές θέσεις στη μελλοντική τσεχική κυβέρνηση, συνέστησε στον υποψήφιο για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, Γιαν Λιπάβσκι (Πειρατές, Πράσινοι/EFA)
Πολιτικά 19-11-2021

«Στρατηγική Πυξίδα»: Τσέχοι ευρωβουλευτές προειδοποιούν για σύγκρουσή της ΕΕ με τις αρμοδιότητες των κρατών-μελών

Σύμφωνα με τον Τσέχο ευρωβουλευτή Αλεξάντρ Βόρντα (ECR), η «Στρατηγική Πυξίδα» της ΕΕ, στοχεύει σε μια ταχύτερη, αποτελεσματικότερη και πιο ευέλικτη εξωτερική πολιτική για την Ένωση

Η Τσεχία πάει την Πολωνία στο Δικαστήριο μετά την αποτυχία διμερών συνομιλιών για ένα συνοριακό ανθρακορυχείο

Οι εκπρόσωποι των δύο γειτονικών χωρών θα συναντηθούν έτσι την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την πρώτη ακρόαση. 
Ενέργεια 03-11-2021

Οι επιστήμονες αμβλύνουν τις ελπίδες για το πυρηνικό μέλλον της Κεντρικής Ευρώπης

Η τσεχική κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν καινούριο πυρηνικό σταθμό που αναμένεται να λειτουργήσει το 2036, αλλά οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν.
Η τσεχική κυβέρνηση ενέκρινε την Τετάρτη (20 Οκτωβρίου) μηδενικό ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο για το επόμενο έτος. [EPA-EFE / MARTIN DIVISEK]
Ενέργεια 22-10-2021

Ο Μπάμπιτς χάνει την «ύποπτη» μάχη ενάντια στο σύστημα εκπομπών ρύπων της E.E.

Ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπιτς, με τη στήριξη του Ούγγρου ομολόγου του Βίκτορ Ορμπάν, μπλόκαρε την έκδοση των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου έως αργά το βράδυ της Πέμπτης. Ο λόγος είναι η αμφιλεγόμενη σχέση του με την Agrofert, μια εταιρεία...
EPA-EFE / MARTIN DIVISEK
Ενέργεια 21-10-2021

Καταργεί τον ΦΠΑ για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο η Τσεχία  

Η τσεχική κυβέρνηση ενέκρινε την Τετάρτη (20 Οκτωβρίου) μηδενικό ΦΠΑ για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο για το επόμενο έτος, τροπολογία που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2022.
Οικονομία 08-10-2021

Η Skoda Auto σταματά την παραγωγή λόγω έλλειψης τσιπ

Η αυτοκινητοβιομηχανία Škoda Auto θα περιορίσει ή θα σταματήσει εντελώς την παραγωγή αυτοκινήτων και στα τρία εργοστάσια της Τσεχίας από τις 18 Οκτωβρίου έως το τέλος του έτους. Η εταιρεία πήρε την απόφαση λόγω παγκόσμιων ελλείψεων τσιπ.
Διεθνή 08-10-2021

Οι Τσέχοι «Πειρατές» στο στόχαστρο των Ρώσων χάκερς

Οι Τσέχοι Πειρατές έγιναν ο κύριος στόχος εκστρατειών παραπληροφόρησης, κάτι που όπως φαίνεται θα επηρεάσει τη συνολική υποστήριξή τους από την τσεχική κοινωνία και πιθανότατα και το εκλογικό τους αποτέλεσμα.
Διεθνή 05-10-2021

Η αστυνομία της Τσεχίας θα «ξεσκονίσει» τον Μπάμπις

Η τσεχική αστυνομία θα εξετάσει την υπόθεση του πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις, ο οποίος, σύμφωνα με τη μαζική διαρροή οικονομικών εγγράφων, γνωστών ως Pandora Papers, αγόρασε κρυφά ένα γαλλικό πύργο (Chateau) μέσω υπεράκτιων εταιρειών. «Η Εθνική Μονάδα για την Καταπολέμηση του...
Πολιτικά 04-10-2021

Pandora Papers: Ο Μπάμπις κατηγορεί τη «μαφία» της Τσεχίας για τη διαρροή

Μόνο πέντε ημέρες πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές της Τσεχίας, ο Μπάμπις αρνείται οποιαδήποτε παρανομία και κατηγορεί την «τσέχικη μαφία» για τη διαρροή υπεράκτιων δεδομένων, σχετικά με «υπεράκτιες» δραστηριότητες.
Διεθνή 01-10-2021

Μπάμπις και Ορμπαν βάζουν πάλι στο στόχαστρο δημοσιογράφους

Τσέχοι και ξένοι δημοσιογράφοι, που στο παρελθόν είχαν ασκήσει κριτική στον Τσέχο πρωθυπουργό Αντρέι Μπάμπις και τον Ούγγρο ομόλογό του Βίκτορ Ορμπαν αποκλείστηκαν από την κοινή συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποίησαν οι δύο ηγέτες την Τετάρτη στην Τσεχία.
Εκλογές 28-09-2021

Μειώνεται η δημοφιλία του «Τραμπ της Τσεχίας»

Το κυβερνών κόμμα ANO του πρωθυπουργού της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις υποχωρεί από την μέχρι τώρα κυρίαρχη θέση του, πριν από τις εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 8 έως τις 9 Οκτωβρίου.