Aneta Zachová | EURACTIV.cz

Η Επιτροπή επιβάλλει πρόστιμο στην Τσεχία για τη σύγκρουση συμφερόντων του πρώην πρωθυπουργού Μπάμπιτς

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο ύψους 3,3 εκατ. ευρώ στην Τσεχική Δημοκρατία για λάθη στη διανομή των γεωργικών επιδοτήσεων της ΕΕ.
Διεθνή 14-06-2022

Τσέχος ΥΠΕΞ: Ο Μακρόν δεν κατανοεί τη ρωσική επιθετικότητα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Γιαν Λιπάβσκι απέρριψε τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δήλωσε ότι «η Ρωσία δεν πρέπει να ταπεινωθεί στην Ουκρανία».

Κέντρο επικερδούς επιχείρησης με νεογέννητα έγινε η Πράγα

Τα τελευταία τρία χρόνια, τουλάχιστον 30 μωρά γεννήθηκαν σε νοσοκομεία της Πράγας και στη συνέχεια πουλήθηκαν σε όλο τον κόσμο.

Σε κίνδυνο λόγω πληθωρισμού τα τσεχικά χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα ύψους 1,3 δισ. ευρώ

Έργα που συγχρηματοδοτούνται από την πολιτική συνοχής της ΕΕ ύψους 1,3 δισ. ευρώ κινδυνεύουν στην Τσεχική Δημοκρατία λόγω της αύξησης των τιμών και του πολέμου στην Ουκρανία.
Editor's Pick 01-06-2022

Πρόεδρος τσεχικής βουλής: Ο Όρμπαν μίλησε λανθασμένα εκ μέρους του Βίσεγκραντ

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν παρουσίασε τις απόψεις του ως κοινή θέση ολόκληρης της ομάδας Βίσεγκραντ, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει συναίνεση επί του θέματος.
Ενέργεια 31-05-2022

Η Τσεχία διαπραγματεύεται εισαγωγές LNG από το Ομάν

Το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου διαπραγματεύτηκε με την εταιρεία φυσικού αερίου του Ομάν για πιθανές εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στη χώρα.

Αντιδράσεις για τον κανονισμό για την κακοποίηση των παιδιών από Τσέχο ευρωβουλευτή

Ο πρόσφατα προτεινόμενος κανονισμός για την καταπολέμηση της παιδικής κακοποίησης θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα στην κατασκοπεία των πολιτών, προειδοποίησε ο Τσέχος ευρωβουλευτής Marcel Kolaja.

Τσέχος Ευρωβουλευτής: Το ΕΛΚ έχασε την ώθηση του προς τα εμπρός, χρειαζόμαστε ανανέωση

Η Ομάδα του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχασε την ορατότητα της και η ηγεσία της πρέπει να ανανεωθεί, δήλωσε ο Τσέχος ευρωβουλευτής Tomáš Zdechovský.

Η Τσεχία είναι η μόνη χώρα που ζήτησε από τον οργανισμό ασύλου της ΕΕ βοήθεια για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Η Τσεχία είναι η μόνη χώρα από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη που ζήτησε βοήθεια από τον Οργανισμό Ασύλου της ΕΕ (EUAA) για την αντιμετώπιση της μαζικής εισροής προσφύγων από την Ουκρανία, επιβεβαίωσε η EUAA.

Ιδιοκτήτες ρωσικών εταιρειών στην Τσεχία άλλαξαν υπηκοότητα

Από τις 9.582 εταιρείες στην Τσεχία με ρωσική, δεκάδες έχουν αλλάξει υπηκοότητα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία για να αποφύγουν τις κυρώσεις ή την εκροή πελατών.
Διεθνή 18-05-2022

Φιάλα-Νεχάμερ: Τα Δυτικά Βαλκάνια δεν πρέπει να ξεχαστούν

Η ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ είναι προς το συμφέρον της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Αυστρίας, δήλωσαν την Τρίτη στην Πράγα ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Φιάλα και ο Αυστριακός ομόλογός του Καρλ Νεχάμερ.
Ενέργεια 17-05-2022

Η Τσεχία δημιουργεί κρατικό «έμπορο ενέργειας»

Η Τσεχική Δημοκρατία θέλει να ιδρύσει έναν νέο «κρατικό έμπορο ενέργειας» που θα εξασφαλίζει φθηνές προμήθειες ενέργειας για το κράτος.
Ενέργεια 12-05-2022

Η Τσεχία σχεδιάζει εισαγωγές LNG με τρένο από τη Βαλτική

Ο τσεχικός κρατικός διανομέας καυσίμων Čepro είναι έτοιμος να κατασκευάσει τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στη χώρα.

Τσεχία: Οι μεγαλογαιοκτήμονες μπλοκάρουν τα σχέδια επέκτασης της βιολογικής καλλιέργειας

Μεγάλες τσεχικές αγροτικές επιχειρήσεις δηλώνουν ότι αντιτίθενται στο σχέδιο της ΕΕ να επεκτείνει τη βιολογική γεωργία στο 25% της γης, προειδοποιώντας για πιθανή αύξηση των τιμών των τροφίμων.

Άλμα 20 θέσεων για την Τσεχία στο δείκτη ελευθερίας του Τύπου

Η ελευθερία του Τύπου έχει βελτιωθεί σημαντικά στην Τσεχική Δημοκρατία σύμφωνα με το δείκτη ελευθερίας του Τύπου για το 2022, ο οποίος κατατάσσει πλέον τη χώρα στην 20ή θέση σε σύγκριση με την 40ή θέση που είχε καταλάβει πέρυσι.

Μείωση της εξάρτησης από τα λιπάσματα με βάση το Φ.Α. ζητά η ΕΕ από την Τσεχία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την Τσεχική Δημοκρατία να μειώσει την εξάρτησή της από τα συνθετικά λιπάσματα, που παράγονται κυρίως από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Διεθνή 28-04-2022

«Απρόθυμη» η Κύπρος να παράσχει πληροφορίες για τους ολιγάρχες

Η Οικονομική Αναλυτική Υπηρεσία της Τσεχίας διαμαρτύρεται για την απροθυμία της Κύπρου να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τους ιδιοκτήτες εταιρειών.
Διεθνή 19-04-2022

Η Ρωσία αποπειράθηκε να στρατολογήσει Τσέχους διπλωμάτες

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες προσπάθησαν να «προσλάβουν» Τσέχους διπλωμάτες.
Διεθνή 18-04-2022

Ανοησία το ρωσικό αίτημα να μην στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία, λέει η Πράγα

Στο διπλωματικό σημείωμα, η Ρωσία προειδοποίησε επίσημα τα δυτικά κράτη ότι οι προμήθειες όπλων τους στην Ουκρανία τροφοδοτούν τη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας και θα μπορούσαν να επιφέρουν «απρόβλεπτες συνέπειες».

Γιούροβα: Ανεπαρκής ο προϋπολογισμός της ΕΕ για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βέρα Γιούροβα αναγνώρισε ότι τα σχέδια της Επιτροπής για την αναδιάθεση 17 δισεκατομμυρίων ευρώ από κονδύλια της ΕΕ για τη βοήθεια των Ουκρανών προσφύγων είναι ανεπαρκή.
Διεθνή 12-04-2022

Τσεχία: Ευρωπαϊκή Προεδρία με χρήματα από το… Erasmus

Η τσεχική προεδρία θα πραγματοποιηθεί υπό συνθήκες χαμηλού κόστους, όπως είχε ήδη αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του Αντρέι Μπάμπις.
Διεθνή 11-04-2022

Τσεχία: Θέλει αμερικανική βάση στο έδαφος της

Η Τσεχία θέλει τη δημιουργία αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στο έδαφός της.
Ενέργεια 07-04-2022

Είναι λύση για την ΕΕ η χρήση μικρών αντιδραστήρων;

To club χωρών υπέρ της χρήσης πυρηνικών στην ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο για δημιουργία αντιδραστήρων στην Ευρώπη με την βοήθεια των ΗΠΑ.
Οικονομία 31-03-2022

Αναξιόπιστα τα ρωσικά anti-virus, προειδοποιούν Τσέχοι εμπειρογνώμονες

Μεταξύ των πιο δημοφιλών ρωσικών λογισμικών προστασίας από ιούς είναι το Kaspersky, ένα σύστημα που προστατεύει περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.