Αναστασία Παπαϊωάννου

Οικονομία 26-05-2021

Πράσινο φως από Ρέγκλινγκ στις αλλαγές του ΤΧΣ

Ο επικεφαλής του ESM έδωσε την έγκρισή του να προχωρήσει η κυβέρνηση στη μετατροπή του ΤΧΣ σε απλό επενδυτή, χωρίς τα έξτρα δικαιώματα που αντλεί από τη λειτουργία του ως sovereign fund. Ποιο είναι το νέο πλαίσιο λειτουργίας.
Οικονομία 07-05-2021

Κρίσιμο παζάρι κυβέρνησης-τραπεζών για 50.000 στεγαστικά

Η μετάθεση της λειτουργίας του φορέα που θα χειριστεί τα στεγαστικά ευάλωτων ομάδων για τον Μάρτιο του 2022 οδηγεί στην ανάγκη να βρεθεί ενδιάμεση λύση. Ποιες είναι οι επιλογές. Τι ζητούν οι τράπεζες από την κυβέρνηση.
Οικονομία 02-03-2021

Αρχίζει ξεκαθάρισμα στα κοινοπρακτικά κόκκινα δάνεια

Οι τιτλοποιήσεις μεταφέρουν από τις τράπεζες στους servicers NPEs που βρίσκονται... μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η ευελιξία των εταιρειών διαχείρισης σε κουρέματα, απαλλαγή εγγυητών και άλλες λύσεις χωρίς κεφαλαιακή ζημιά.
Οικονομία 03-02-2021

Ποιοι μπαίνουν πρώτοι στο στόχαστρο των πλειστηριασμών

Οι διαπραγματεύσεις των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης, για να ξεπαγώσουν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης. Η πίστωση χρόνου μέχρι τις 15 Μαρτίου και τι ακολουθεί. Ο ρόλος των τιτλοποιήσεων και το αίτημα για πίεση σε... μπαταχτσήδες.
Οικονομία 01-01-2021

Τα έξι κλειδιά για την ανάπτυξη των τραπεζών

Με βασικό οδηγό την ψηφιοποίηση όλων των συναλλαγών για τα φυσικά πρόσωπα και την εξυπηρέτηση μόνο των επιχειρήσεων από τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοικτά, ξεκινά το στρατηγικό πλάνο των επόμενων ετών.
Οικονομία 24-09-2019

«Κόφτης» το ΕΣΠΑ στην κρατική επιδότηση α’ κατοικίας

Η ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα που βάζει φρένο στη στήριξη για δανειολήπτες με επιχειρηματικά δάνεια και εγγύηση πρώτης κατοικίας. Για ποια ποσά μπαίνει «κόφτης». Ερχεται πέλεκυς από τέλη Οκτωβρίου στους στρατηγικούς κακοπληρωτές του νόμου Κατσέλη.
Οικονομία 08-05-2019

Επιτάχυνση διαδικασιών από DG Comp για τα NPEs ζητά η ΤτΕ

Στην Τράπεζα της Ελλάδος η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον Γιάννη Στουρνάρα. Την επίσπευση των διαδικασιών για έγκριση των δύο σχεδίων (APS και SPV) από την DG Comp ζήτησε ο διοικητής της ΤτΕ.