Aline Robert

Φθηνότερος ο φόρος άνθρακα της ΕΕ από τον φόρο Μακρόν

Η ευρωπαϊκή εναλλακτική θα ήταν τρεις φορές φθηνότερη και πολύ πιο δίκαιη από την αντίστοιχη γαλλική πρόταση, σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε το Γαλλικό Οικονομικό Παρατηρητήριο

Η ξηρασία απειλεί την πορεία της Γαλλίας προς την αειφόρο ανάπτυξη

Η φετινή ξηρασία στη Γαλλία έχει ήδη οδηγήσει στην εξάλειψη των εδαφών σε αγρανάπαυση. Δημιούργησε επίσης εντάσεις που δεν είναι τόσο ευνοϊκές για τις διαπραγματεύσεις για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διεθνή 28-08-2019

Ο Μακρόν καθιστά τη Ρωσία κορυφαία διπλωματική προτεραιότητα

Ο Πρόεδρος Emanuel Macron έδωσε μεγάλη έμφαση στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του ενώπιον γάλλων διπλωματών την Τρίτη (27 Αυγούστου), λέγοντας στους πρεσβευτές ότι «η Ευρώπη θα εξαφανιστεί» εάν δεν ξανασκεφτεί τη στρατηγική της απέναντι στη Ρωσία, αναφέρει η EURACTIV Γαλλίας.
Διεθνή 21-06-2019

Διχασμός μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών για τις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ

Οι ηγέτες της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (21 Ιουνίου) σχετικά με τις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ, καθώς οι διαχωρισμοί σχετικά με τη διανομή βασικών θέσεων εμπόδισαν την πρόοδο.

Καταστροφική η αποκέντρωση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στη Γαλλία

Σε σοβαρές δυσλειτουργίες οδήγησε η αποκέντρωση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στη Γαλλία, σύμφωνα με έκθεση του γαλλικού Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Διεθνή 03-06-2019

Γερμανία : η παραίτηση της προέδρου των Σοσιαλιστών, οι Πράσινοι και… η Αθήνα

H ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Andrea Nahles ταρακούνησε τη γερμανική πολιτική την Κυριακή (2 Ιουνίου), όταν ανακοίνωσε την παραίτησή της.
Οικονομία 13-05-2019

Η Αναγέννηση του Μακρόν κάνει το βήμα για κεντρώα Ευρωομάδα

Η πλατφόρμα της Αναγέννησης (Renaissance) του Εμμανουέλ Μακρόν, η οποία στοχεύει στη δημιουργία μιας κεντρικής συμμαχίας περισσότερων από 100 βουλευτών, καθόρισε τη στάση της σε μια προεκλογική συγκέντρωση το Σάββατο στο Στρασβούργο.

Ο Μακρόν ψάχνει για κεντρώα ευρωομάδα στην Ευρωβουλή, με φιλελεύθερους και δεξιούς

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Αναγέννηση του Macron θα αποκαλύψει τους συμμάχους της στο Στρασβούργο – συνάντηση με Ρέντσι και Βέρχοφσταντ, με στόχο τις 100 έδρες

Γαλλία: η Λυών επενδύει στις τοπικές καλλιέργειες

Επιλογή σπόρων και ελαστικών μοσχευμάτων, συνεργασίες με τους τοπικούς αγρότες, μικροκυκλώματα: αυτό είναι το τρίπτυχο του επόμενου εδαφικού σχεδίου τροφίμων στην ευρύτερη περιοχή της Λυών, σύμφωνα με άρθρο του JDLE.

Γάλλοι φοιτητές κινητοποιούνται ενάντια στην αδράνεια για τη κλιματική αλλαγή

Στο Παρίσι, οι Γάλλοι φοιτητές κινητοποιούνται για την νεανική πορεία για το κλίμα στη θέση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ένα κίνημα που σιγά-σιγά κερδίζει δυναμική στη Γαλλία, αναφέρει η Euractiv France. Καθώς η Σουηδή ακτιβίστρια Greta Thunberg φτάνει στις...

Μακρόν για Συνθήκη του Άαχεν: Γαλλία και Γερμανία να δείξουν υπευθυνότητα

Μετά την υπογραφή της Συνθήκης των Ηλυσίων, Γαλλία και Γερμανία ανανεώνουν εκ νέου τη συμμαχία τους.

Μακρόν και Μέρκελ υπογράφουν νέα συνθήκη για διμερή συνεργασία

Η Γαλλία και η Γερμανία προτίθενται να δώσουν νέα πνοή στη μεταξύ τους συνεργασία, με σκοπό να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια.

Ιταλία: Στήριξη Ντι Μάιο στα «κίτρινα γιλέκα»

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, παρομοίωσε τα «κίτρινα γιλέκα» με το πολιτικό κίνημα των Πέντε Αστέρων, επικρίνοντας ανοικτά τη γαλλική κυβέρνηση.

Κατακερματισμένη η γαλλική αριστερά στις Ευρωεκλογές

Από τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ μέχρι τον Μπενουά Χαμόν και τις ομάδες πίεσης, οι φιλοδοξίες της γαλλικής αριστεράς πολλαπλασιάζονται κατά την περίοδο των ευρωπαϊκών εκλογών του 2019.

Αισιόδοξη η Γαλλία για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης

Η Γαλλία τείνει να αναπτύσσεται προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, με την οικονομία της να καταγράφει αξιοσημείωτη πρόοδο

Γερμανία: Ισχυρές αντιδράσεις ενάντια στην μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

Την αντίθεσή τους στην προσφάτως υπογραφείσα συμφωνία για τη δημιουργία κοινού προϋπολογισμού της Ευρωζώνης το 2021 εξέφρασαν οι επικριτές της Καγκελαρίου Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι δεν προσδιορίζεται το μέγεθος του εν λόγω προϋπολογισμού.
Οικονομία 19-06-2018

Η πολιτική αστάθεια στη Γερμανία επηρεάζει την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης

Προπαρασκευαστική συνάντηση ενόψει της Συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο τέλος Ιουνίου, πρόκειται να πραγματοποιήσουν ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, με επίκεντρο τις μεταρρυθμίσεις της Ευρωζώνης.

Γαλλία: τρίτη σε αιτήσεις ασύλου, 26η σε εγκρίσεις

Η Γαλλία είναι η τρίτη ευρωπαϊκή χώρα που λαμβάνει τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου, αλλά παράλληλα αποτελεί την 26η από τις συνολικά 28 χώρες όσον αφορά στο ποσοστό έγκρισης.
Οικονομία 16-05-2018

Η Γαλλία ασκεί πιέσεις για τον προϋπολογισμό της Ευρωζώνης

Χωρίς μεταρρυθμίσεις, η Ευρωζώνη δεν θα επιζήσει, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire, λίγες εβδομάδες πριν από την κρίσιμη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συμμαχία για τον προϋπολογισμό της ΚΑΠ προτείνει η Γαλλία

Την πρόθεσή του να δημιουργήσει συμμαχία κρατών προκειμένου να αποφευχθούν οι περικοπές κατά 5% της χρηματοδότησης στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που προβλέπεται στην πρόταση προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027, εξέφρασε ο Γάλλος υπουργός Γεωργίας.

Επίδειξη δύναμης από τη Λέγκα στο ΕΚ

«Εάν θέλετε κάτι να γίνει σωστά, τότε καλύτερα να αναλάβετε δράση μόνοι σας», ανέφερε ο ηγέτης της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα (15 Μαρτίου), με εκπροσώπους του κόμματος να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.

Η ΕΕ αφήνει στο περιθώριο την Πολωνία για το κλίμα

Εντατικές προσπάθειες πρόκειται να καταβάλλει η ΕΕ, για να υπερκεράσει την άρνηση της Πολωνίας να υπογράψει την τροποποίηση της Ντόχα, που αποτελεί το δεύτερο μέρος του Πρωτοκόλλου του Κιότο πριν από το 2020, δήλωσε ο Επίτροπος για το Κλίμα. Η...
Πολιτικά 16-10-2017

Αλλαγές στα ταμεία συνοχής ζητούν η Γαλλία και η Γερμανία

Την επιθυμία της να δεσμεύσει τα κονδύλια του Ταμείου Συνοχής για τις δικαιούχες χώρες και παράλληλα το σεβασμό προς το κράτος δικαίου εξέφρασε η Γερμανία. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν επιθυμεί οι χώρες να τηρήσουν έναν ελάχιστο φορολογικό συντελεστή...

Γαλλία: Στον αέρα το τηλεοπτικό κανάλι Russia Today

Σε απευθείας μετάδοση από το Παρίσι πρόκειται να εκπέμψει το σήμα του το τηλεοπτικό κανάλι Russia Today (RT) το Δεκέμβριο, με το Κρεμλίνο να εντείνει τον πόλεμο κατά της ενημέρωσης. Η EURACTIV Γαλλίας μεταδίδει. Η RT πραγματοποιεί μεταδόσεις από τη...