Alice Taylor | exit.al

Η Αλβανία δεύτερη χειρότερη περιφερειακή χώρα στη στήριξη για τον COVID και τον πληθωρισμό

Η αλβανική κυβέρνηση παρείχε το δεύτερο χαμηλότερο ποσό στήριξης του COVID-19 στους άπορους στην περιοχή, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία προτείνει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τους ευάλωτους.
Διεθνή 07-06-2022

Το Κρεμλίνο ισχυρίζεται ότι το ταξίδι στη Σερβία ακυρώθηκε λόγω της απαγόρευσης της πτήσης στα Βαλκάνια

Η Ρωσία δήλωσε ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων που έκλεισαν τον εναέριο χώρο τους στον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην πτήση του για τη Σερβία ήταν μια «εχθρική πράξη».

FAO: Οι κρατικές επιδοτήσεις στους Αλβανούς αγρότες είναι οι χαμηλότερες στην περιοχή

Οι Αλβανοί αγρότες λαμβάνουν 18 φορές λιγότερη οικονομική στήριξη από το κράτος σε σχέση με άλλες χώρες της περιοχής, σύμφωνα με ανάλυση που δημοσίευσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) των Ηνωμένων Εθνών.

Αφγανοί πρόσφυγες στην Αλβανία, ξεχασμένοι και αντιμέτωποι με έξωση

Οι Αφγανοί πρόσφυγες που μένουν στην αλβανική παραλιακή πόλη Σεντζίν μέχρι να διεκπεραιωθεί η βίζα τους για τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, λένε ότι αντιμετωπίζουν έξωση.

Ένοχη η Αλβανία από το ΕΔΑΔ σχετικά με τον διαχωρισμό των Ρομά στα σχολεία

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε την αλβανική κυβέρνηση ένοχη για το διαχωρισμό των παιδιών Ρομά και Αιγυπτίων σε σχολείο στην Κορυτσά, στα νότια της χώρας.

Η αλβανική κυβέρνηση συνιστά εμβολιασμό κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Μετά την εξάπλωση των κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, η αλβανική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Εμβολιασμού συνεδρίασε για να συζητήσει την εξελισσόμενη κατάσταση και να αποφασίσει για τις συστάσεις εμβολιασμού.
Ενέργεια 30-05-2022

Τα εγκαταλελειμμένα αλβανικά κοιτάσματα φυσικού αερίου θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σύντομα

Η εταιρεία φυσικού αερίου Delvina Gas Company έχει υποβάλει αίτηση στις αλβανικές αρχές για την ολοκλήρωση των εργασιών για την εξερεύνηση του κοιτάσματος Delvina για φυσικό αέριο, σε μια προσπάθεια περαιτέρω αεριοποίησης της χώρας.
Εμπόριο 25-05-2022

Η Αλβανία προετοιμάζεται για την τουριστική περίοδο

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι η Αλβανία βρίσκεται μπροστά σε μια εξαιρετική τουριστική περίοδο και ο στρατός έχει κληθεί να καθαρίσει τις ακτές από τα σκουπίδια στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

Η World Vision κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ενδυνάμωση γυναικών και παιδιών στην Αλβανία

Οι γυναίκες και τα παιδιά της Αλβανίας υποφέρουν από χαμηλά επίπεδα ενδυνάμωσης, έλλειψη ελευθερίας και ανησυχητικό επίπεδο έκθεσης στη βία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας η World Vision Albania.

Η Αλβανία δεσμεύεται να επιτύχει τους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας για τη βιολογική γεωργία έως το 2030

Η Αλβανία είναι πεπεισμένη ότι μπορεί να επιτύχει τον ευρωπαϊκό στόχο της Πράσινης Συμφωνίας για 25% των γεωργικών εκτάσεων υπό βιολογική γεωργία έως το 2030.

Αλβανία: Ο πληθωρισμός πλήττει τους πολίτες και τις αγροτικές επιχειρήσεις

Οι τιμές συνέχισαν να αυξάνονται στην Αλβανία, πλήττοντας τα πορτοφόλια των πολιτών και φέρνοντας τις μικρές γεωργικές επιχειρήσεις σε δύσκολη θέση, καθώς τα τρόφιμα και οι μεταφορές καταγράφουν τις υψηλότερες αυξήσεις.
Οικονομία 11-05-2022

Οι τιμές των ακινήτων στα Τίρανα συνεχίζουν να ανεβαίνουν στα ύψη, τιμωρώντας τους ντόπιους

Οι τιμές των ακινήτων στην αλβανική πρωτεύουσα Τίρανα συνέχισαν να αυξάνονται κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 1.143 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Άσυλο σε 255 Αλβανούς δόθηκε από την ΕΕ ενώ 2.000 στάλθηκαν πίσω

Καθώς η Αλβανία παλεύει με τη μαζική μετανάστευση, το ζήτημα της αναζήτησης ασύλου σε χώρες της ΕΕ εξακολουθεί να κυριαρχεί, καθώς χιλιάδες άτομα υπέβαλαν αίτηση ασύλου στην ΕΕ κατά τη διάρκεια του 2021.

Οι Αλβανοί υγειονομικοί φεύγουν μαζικά χωρίς η κυβέρνηση να θορυβείται

Μια πρόσφατη έκθεση περιγράφει λεπτομερώς πώς χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έφυγαν στη Γερμανία το 2020, ενώ ο πρωθυπουργός Edi Rama απέρριψε τις ανησυχίες για την απώλεια εξειδικευμένων εργαζομένων.

Η Αλβανία οδεύει προς μια κρίση στην αγορά εργασίας λόγω της μετανάστευσης των νέων

Η υψηλή μετανάστευση από την Αλβανία δημιουργεί μια ανησυχητική κατάσταση όσον αφορά την τοπική αγορά εργασίας.

«Υπουργείο προπαγάνδας» στην Αλβανία;

Ο διευθυντής του αμφιλεγόμενου Οργανισμού Μέσων Ενημέρωσης και Πληροφόρησης (MIA) της Αλβανίας, Έντρι Φούγκα, ισχυρίστηκε ότι ο θεσμός βασίζεται στο γερμανικό μοντέλο.
Διεθνή 13-04-2022

Ράμα: Δεν βλέπει «κανένα λόγο ανησυχίας» για την αγορά κινεζικών όπλων από τη Σερβία

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να ανησυχεί για τον εξοπλισμό της Σερβίας με κινεζικά όπλα εν μέσω της εισβολής της ρωσικής συμμάχου της στην Ουκρανία.

Αλβανία: Την “ανηφόρα” τραβάνε ακόμα οι τιμές

Τα προβλήματα αύξησης των τιμών στην Αλβανία θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αλβανίας Τζενκ Σέτσκο σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.
Διεθνή 29-03-2022

Τα Σκόπια απελαύνουν πέντε Ρώσους διπλωμάτες

Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας κήρυξε πέντε Ρώσους διπλωμάτες ως persona non grata και προχωρά στην απέλασή τους από τη χώρα.
Ενέργεια 17-01-2022

Αλβανία: Προσπάθεια επανεκκίνησης θερμοηλεκτρικού σταθμού εν μέσω ενεργειακής κρίσης

Η κρατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Αλβανίας σχεδιάζει τη μίσθωση ενός θερμοηλεκτρικού σταθμού από έναν τρίτο, με την ελπίδα να καταπολεμήσει την ενεργειακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αυξάνεται ο αριθμός των Αλβανών του Κοσόβου που φεύγουν για την ΕΕ

Τον Δεκέμβριο του 2021, περισσότεροι από 56.000 πολίτες του Κοσόβου υπέβαλαν αίτηση για βίζα στη Γερμανία, πάνω από 6.000 υπέβαλαν στην Κροατία, ενώ χιλιάδες ήταν κι οι αιτήσεις στη Σλοβενία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κόσοβο: Συνεχίζει την καταστολή της κρυπτογράφησης

Μετά την απαγόρευση της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων από το Κόσοβο, οι αρχές καταδιώκουν όσους εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους τον σχετικό εξοπλισμό και εκείνων που δεν πληρώνουν για ηλεκτρικό ρεύμα.

Βαλκάνια: «Χωρίς αντίκρισμα» εκατοντάδες εκατ. ευρώ για ενίσχυση του κράτους δικαίου

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχεται ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για τις μεταρρυθμίσεις του κράτους δικαίου στα Δυτικά Βαλκάνια, μετά από έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Διεθνή 11-01-2022

Κομισιόν: «Σιγή ιχθύος» για τις διαδηλώσεις στα Τίρανα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε να μην σχολιάσει τις διαδηλώσεις που συγκλόνισαν τα Τίρανα το Σαββατοκύριακο, καθώς κορυφώθηκαν οι εντάσεις μεταξύ των δύο παρατάξεων του Δημοκρατικού Κόμματος.